Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is hertenvlees?

Voorzorgsmaatregelen

 1. Als je al rundvlees voor bizons hebt gedumpt, ben je misschien geïnteresseerd in het toevoegen van wild aan je lijst. Hertenvlees met weinig calorieën en vet en veel eiwitten, komt van herten en is een magere eiwitbron om te proberen.

Hertenvleesvoeding

 1. Ondanks dat het als een vorm van rood vlees wordt beschouwd, bevat wild ook weinig vet en calorieën. Een portie van drie gram gemalen wild bevat slechts 159 calorieën, terwijl een portie rundvlees van dezelfde grootte in totaal 215 calorieën bevat.

 2. Hertenvlees is ook aanzienlijk lager in vet en hoger in eiwit - een dubbele winst! Terwijl drie gram rundvlees ongeveer 17 gram vet en 14,5 gram eiwit bevat, heeft hertenvlees slechts 7 gram vet met 22,5 gram eiwit. Het lagere vetgehalte maakt hertenvlees echter een beetje taaier in textuur en een beetje minder rijk aan smaak.

 3. Hertenvlees verslaat ook zijn rundertegenhanger op de ijzeren afdeling. IJzer is een mineraal dat volgens Harvard Health je lichaam helpt bij het bevorderen van gezonde rode bloedcellen, en een tekort kan de hele dag vermoeidheid of sufheid veroorzaken.

Hertenvlees bereiden

 1. Hertenvlees kan worden gekoeld of ingevroren als stukjes vlees of in de vorm van worst, volgens het National Center for Home Food Preservation. Als u het vlees echter zelf oogst, wilt u uiterst voorzichtig zijn om het vlees niet te besmetten tijdens de velddressing en wilt u het vlees zo snel mogelijk afkoelen. Bewaar hertenvlees maximaal drie dagen in de koelkast en houd het vlees afgesloten en gescheiden van andere levensmiddelen.

 2. Door het vet van wild te snoeien, zal de smaak van het vlees aanzienlijk verbeteren, waardoor de wildachtige smaak wordt voorkomen die meestal bij dit eiwit hoort, volgens het National Center for Home Food Preservation. Veroudering van het vlees helpt ook om de gamey-smaak te verdrijven en het vlees malser te laten worden.

Hertenvlees koken

 1. Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden tijdens het bereiden van wild. In tegenstelling tot andere vleesbronnen zijn kleur en textuur volgens de Michigan State University geen veilige manier om te bepalen of je hert voldoende is gekookt. Bij het koken van wild wordt geadviseerd om een ​​voedselthermometer te gebruiken om te controleren of het vlees een interne temperatuur van 160 graden Fahrenheit bereikt.

 2. Als het gaat om het bereiden van uw hert, smaakt wild meestal het beste als het gedurende langere tijd op lage, vochtige hitte wordt bereid, beveelt de Michigan State University aan. Je kunt ook je hert marineren voor het koken om zachtheid aan dit typisch taaie vlees toe te voegen.

 3. Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden tijdens het bereiden van wild. In tegenstelling tot andere vleesbronnen zijn kleur en textuur volgens de Michigan State University geen veilige manier om te bepalen of je hert voldoende is gekookt. Bij het koken van wild wordt geadviseerd om een ​​voedselthermometer te gebruiken om te controleren of het vlees een interne temperatuur van 160 graden Fahrenheit bereikt.

 4. Als het gaat om het bereiden van uw hert, smaakt wild meestal het beste als het gedurende langere tijd op lage, vochtige hitte wordt bereid, beveelt de Michigan State University aan. Je kunt ook je hert marineren voor het koken om zachtheid aan dit typisch taaie vlees toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407