Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is ontbijtgranen voor het ontbijt van uw kind?

De onderste regel

 1. Ouders zijn bezig. Ontbijtgranen zijn goedkoop en handig. We begrijpen het.

 2. Het is geen schande om uw kind een gemakkelijk ontbijt te geven - maar is het een goed ontbijt? Als samenleving zijn we geprogrammeerd om te geloven dat ontbijtgranen gezond zijn, maar we kunnen ons vergissen.

 3. Granen bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw, maar het kwam pas in de jaren 50 echt uit onze voorraadkasten. Na de Tweede Wereldoorlog, met de komst van de babyboom, werden suikerhoudende granen een enorm verkoopargument, vooral met de opkomst van televisiereclame.

 4. Pas in de vroege jaren 2000 begonnen biologische merken op de planken in de ontbijtgang te komen. Maar tegen die tijd was de graanmarkt zo oververzadigd dat ze niet echt werden opgemerkt totdat de grote merken zichzelf begonnen te verkopen als "volkoren" - wat hilarisch is gezien de eerste paar ingrediënten aan de zijkant van een ontbijtdoos zijn vaak geraffineerde granen en suiker.

 5. Veel ontbijtgranen die je kent en waarvan je houdt, beweren dat ze deel uitmaken van je uitgebalanceerde ontbijt, maar veel van de bekende merken zitten eigenlijk boordevol sterk verwerkte granen, synthetische vitamines en mineralen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en heel veel suiker. En tenzij je doos graan een organische stempel erop heeft, kun je bijna garanderen dat de granen GGO's (genetisch gemodificeerde organismen) zijn.

 6. Zelfs als het een organische stempel heeft, betekent dit nog niet noodzakelijk dat het gezond is.

Hoe wordt granen gemaakt, vraagt ​​u?

 1. De meeste granen beginnen met een korrel: tarwe, maïs, rijst of haver.

 2. Het graan wordt vervolgens fijn verwerkt tot een bloemachtige substantie en vervolgens gekookt. Dit is wanneer de additieven in het spel komen en in de verwerkte korrels worden gehuwd alsof ze daar de hele tijd thuishoorden. Vervolgens doorloopt het graan een extrusieproces dat het vormt en vormt. Daarna wordt het gebakken en worden er nog meer additieven en suikers aan vastgekoekt om onze smaakpapillen te superladen.

 3. (Dit zou kunnen verklaren waarom ons moderne dieet zoveel suiker bevat.)

 4. Granen is heerlijk - dat valt niet te ontkennen. Maar heb je ooit geprobeerd om één portie te meten? Een portie graan is meestal slechts 3/4 kop. De meeste mensen schenken dubbel of zelfs drievoudig dat bedrag zonder het te beseffen.

 5. Maar het probleem is misschien niet zo nu en dan een kom ontbijtgranen te eten. Het gaat om het consumeren van meer dan de aanbevolen portiegrootte en het behandelen van ontbijtgranen als een regelmatige snelle oplossing in het dieet van zowel u als uw kinderen. Overweeg het bericht dat je verzendt wanneer je de deur uit rent en hen een grote kom ontbijtgranen geeft om hun ochtend te beginnen.

 6. Wat de gezondheid betreft, zullen hun insuline- en suikerniveaus stijgen voordat ze binnen een paar uur onderdompelen, waardoor ze hongerig zijn en klaar voor de volgende energiesnack. De zorg op de lange termijn is dat als je kinderen naar de universiteit of de volwassenheid gaan, ze granen zullen behandelen als een dagelijkse snelle oplossing, in plaats van ontbijt te eten met opzet, en zich te concentreren op gezonde, voedzame opties.

Zijn er andere snelle en gemakkelijke opties die ik mijn kinderen kan geven?

 1. Blij dat je vroeg! Er zijn genoeg geweldige opties - en niet alle ontbijtgranen zijn slecht.

 2. Let goed op wat er in zit door het etiket aan de zijkant van de doos te lezen. En behandel het niet als "snel" eten. Houd er ook rekening mee dat voedselproducenten slim zijn en proberen lastig lingo te gebruiken - zeggen dat een granen "volkoren" is wanneer het percentage volle granen erg klein is - om u, de gezondheidsbewuste consument, te laten geloven dat hun product is eigenlijk gezond.

 3. Een goede vuistregel is om de eerste drie ingrediënten te lezen, want dat is wat het product het meeste bevat.

 4. Een ander snel alternatief voor ontbijtgranen is 's nachts haver. Het is gemakkelijk voor te bereiden op een zondagavond en de resultaten zijn buitengewoon goed. Bovendien zullen uw kinderen dol zijn op het uitkiezen en aanpassen van hun toppings!

 5. Hier zijn enkele snelle en gemakkelijke recepten voor overnachting haver:

 6. Als 's nachts haver niet jouw ding is, kun je ook muesli of een gezonde granola met amandelmelk en bananen of aardbeien proberen - of beide!

 7. Als uw kinderen nog steeds de voorkeur geven aan ontbijtgranen, probeer dan een gezonder merk te vinden om aan de behoeften van uw kinderen te voldoen, of combineer het met een verse smoothie die het ontbijt van uw kinderen zal stimuleren! Enkele geweldige bouwstenen voor kindvriendelijke smoothierecepten zijn hier te vinden.

 8. Graan is tenslotte niet het ergste wat je je kinderen kunt geven als ontbijt. Maar het is zeker niet het enige antwoord voor een snel ontbijt. Vergeet niet dat de volgende keer dat u door het gangpad van het ontbijt loopt, u ​​zich bewust bent van de ingrediënten en de hoeveelheid die u in de kom giet - omdat het ontbijt meer is dan een maaltijd. Het is een van de eerste bouwstenen voor gezonde voedingsgewoonten in de toekomst.

 9. Ayla Sadler is een fotograaf, styliste, receptontwikkelaar en schrijfster die heeft samengewerkt met veel van de toonaangevende bedrijven in de gezondheids- en welzijnsindustrie. Ze woont momenteel in Nashville, Tennessee, met haar man en zoon. Als ze niet in de keuken of achter de camera is, kun je haar waarschijnlijk met haar kleine jongen door de stad zien sjouwen. Je kunt hier meer van haar werk vinden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407