Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezonder Collard Groenen te koken

10. Vecht tegen ziekte en letsel

 1. Toen Kristen Gradney opgroeide, waren haar favoriete gerecht de mosterdgroenen die haar grootmoeder kookte. Haar oma "smeerde" de greens met hele stukken kip of ander vlees en serveerde ze met rijst, herinnert ze zich.

 2. "Ik hield absoluut van hen," zei ze. "Maar ze werden meestal gekookt tot ik echt niet eens wist wat ze waren. Ik wist pas later hoe een mosterdgroen eruitzag."

 3. Bladgroenten, zoals mosterdgroen, boerenkool en raapstelen, worden beschouwd als superfoods, en ze zitten vol vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar wanneer greens worden bereid volgens de traditie van soul food - dat wil zeggen, gecombineerd met ham hock, kip, tasso ham of ander vlees en gestoofd tot ze gaar zijn - ontwikkelen ze een reputatie als ongezond.

 4. Maar Gradney, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige en woordvoerder van de Academie voor Voeding en Dieetleer in Baton Rouge, Louisiana, zegt dat dit niet zo hoeft te zijn. Hoewel het belangrijk is om de herinneringen en emoties te bewaren die deze gerechten oproepen, zijn er veel manieren om groenen zo te bereiden, terwijl ze ook deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet.

Traditioneel gekookte greens hebben een belangrijke culturele band met het verleden.

 1. Cordialis Msora-Kasago, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige en woordvoerder van de Academy of Nutrition and Dietetics in Menifee, Californië, vindt dat het belangrijk is om traditionele kookmethoden te behouden om hun geschiedenis te eren.

 2. Groenen, met name boerenkool, waren een van de weinige groenten die slaven mochten laten groeien. Om de bittere smaak van de groenten tegen te gaan, werden vlees en vetten - zoals ham hock - in kleine hoeveelheden gebruikt "alleen om de groenten op smaak te brengen," zei Msora-Kasago. Naarmate de voeding veranderde en voedsel toegankelijker werd, begonnen mensen meer smaken en ingrediënten op te nemen, zoals spek. Recepten werden generaties lang doorgegeven en werden een steunpilaar in de soul food-beweging in de jaren '60.

 3. "Zoals met alle keukens over de hele wereld, zul je je realiseren dat er elementen in elke keuken zijn die ongezonde effecten hebben," zei Msora-Kasago. "De sleutel is om te begrijpen hoe u die voedingsmiddelen moet opnemen en hoe u uw porties kunt matigen."

 4. Msora-Kasago's overtuiging dat "eten meer is dan voeding" inspireerde haar om The African Pot Nutrition te creëren om een ​​cultureel relevante discussie te bevorderen en de gezondheid van mensen van Afrikaanse afkomst te bevorderen.

 5. "Er is die culturele connectie," zei Msora-Kasago. "Het gaat ook over dingen die ons bekend voorkomen. We moeten kunnen leren en begrijpen hoe we met verschillende ingrediënten moeten koken, zodat we nog steeds kunnen genieten van voedsel dat ons bekend is en niet kunnen kastijden."

Dus, over de voeding in die vlezige boerenkool ...

 1. Groene bladgroenten zitten vol met voedingsstoffen, waardoor ze hun superfood-status krijgen. Groenen zijn rijk aan vitamine K, wat volgens Gradney helpt bij de bloedstolling. Ze bevatten ook vitamine A, C en E, samen met calcium, vezels, kalium, ijzer, magnesium en antioxidanten. Onderzoek toont aan dat het eten van groenten het cholesterol kan verlagen, het risico op obesitas, hartaandoeningen en diabetes kan verminderen en mogelijk kanker kan voorkomen.

 2. Deze voedingsstoffen blijven meestal intact, ongeacht hoe greens - of een andere groente - worden gekookt, volgens Gradney en Msora-Kasago. Maar greens koken met vet vlees voegt extra calorieën, natrium, vet en cholesterol toe.

 3. "Het is niet hetzelfde als het eten van een rauw stuk mosterdgroen," zei Gradney. "Dat betekent niet dat het onmogelijk is om het nog steeds op dezelfde manier te bereiden met vergelijkbare smaken en vergelijkbare smaken."

 4. Kokende greens kunnen sommige voedingsstoffen afbreken, dus het bewaren van de vloeistof waarin de groenten worden gekookt - aangeduid als "potlikeur" of "potlikker" - helpt de voedingsstoffen te behouden, Zei Gradney en voegde eraan toe dat haar familie graag de vloeistof over rijst giet als een jus.

 5. Bovendien helpt greens koken voor minder tijd zowel de voedingsstoffen als de smaak. "Ze hoeven niet echt zo lang te worden gekookt om nog steeds goed te smaken en dezelfde textuur te krijgen die je zoekt," zei Gradney.

 6. "Ik denk dat het belangrijk is dat mensen onthouden dat boerenkool een plaats in het dieet heeft," zei Msora-Kasago. "Ze zijn een uiterst belangrijke groente die de gezondheid kan verbeteren, en we zouden ze moeten vieren en omarmen."

 7. Msora-Kasago zegt dat ze greens in haar moestuin kweekt en ze met plezier sauteert met uien, tomaten en knoflook, of ze zal ze met eieren eten als ontbijt. Ze gebruikt de bladeren ook graag als sandwich voor broodjes.

Er zijn slankere manieren om greens te koken.

 1. Traditioneel gekookt groen roept vaak herinneringen op aan familie, maar dezelfde smaken kunnen worden gemaakt met behulp van gezondheidsbewuste technieken, zei Gradney.

 2. Ze stelt voor het voedsel te eten waar je van houdt, maar het te bereiden zonder de ingrediënten die veel vet en cholesterol bevatten, waardoor de incidentie van chronische ziekten in de gemeenschappen die meestal soulfood eten, toeneemt.

 3. Zowel Gradney als Msora-Kasago wijzen op de opkomst van veganisme in de zwarte gemeenschap, met veganistische zwarte restaurants in het hele land en koks en thuiskoks die hun favoriete groene recepten levend houden terwijl vleesvrije bereidingen aannemen.

 4. Afgezien van veganisme zei Gradney dat het gebruik van magerder vlees, zoals varkenslende en kip zonder vel, of plantaardige oliën voor smaakgroenten, sommige traditionele smaken kan behouden zonder overtollige calorieën en vet toe te voegen. Er is ook "kalkoen tasso", die doordrenkt is met smaken van bacon en ham, maar magerder is, zei ze.

 5. Het maakt niet uit hoe greens worden gekookt, de traditie is het belangrijkste, zei Gradney. Ongezond voedsel dat gelukkige herinneringen oproept, moet worden gereserveerd voor 'momenten waarop het er echt toe doet', zoals familiebijeenkomsten.

 6. "Eten is iets dat mijn lichaam dagelijks moet laten functioneren," zei Gradney. "Dat doe je in de tussentijd met je gezondere versie van die macaroni en kaas of je gezondere versie van groen met je kalkoen tasso en je olijfolie. Maar wanneer je met je familie bent en jullie allemaal vieren en nadenken over oude tijden, je wilt het hebben zoals het historisch is bereid. Dat is het moment om het te hebben met spek. "Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407