Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe krijg je tandvlees uit je haar: 4 effectieve huismiddeltjes

Tandvlees en haar

 1. Kauwgom heeft een aantal voordelen. Studies hebben kauwgom gekoppeld aan gewichtsverlies, verbeterd geheugen en verminderde stress. Maar in de verkeerde omstandigheden kan tandvlees extreem plakkerig zijn.

 2. Gom is gemaakt van synthetische rubbers en harsen om zijn taaie, plakkerige textuur te creëren. Als je aan kauwgom trekt, merk je misschien dat het uitrekt. Er zijn chemische bindingen tussen moleculen in kauwgom die het moeilijk maken om voorwerpen, met name haar, te verwijderen.

 3. Bovendien zijn veel commerciële kauwgom hydrofoob (wat betekent dat ze niet in water oplossen). Ze houden zich gemakkelijker vast aan vette oppervlakken dan waterbases.

 4. Deze eigenschappen van kauwgom maken het moeilijk om kauwgom van uw schoenen, kleding en haar te verwijderen. Probeer in plaats van een schaar te gebruiken een aantal van deze huishoudelijke producten om kauwgom uit uw haar te verwijderen.

Hoe tandvlees van haar te verwijderen

 1. Het krijgen van kauwgom in je haar kan rommelig zijn, vooral voor jongere kinderen. In veel gevallen lijkt een schaar de beste - en enige - oplossing. Maar er zijn een paar dagelijkse hulpmiddelen die u kunt gebruiken om het snijden te omzeilen.

 2. Pindakaas is een dikke, olieachtige stof met hydrofobe eigenschappen. Het gebruik van pindakaas op tandvlees kan de plakkerige aard van het tandvlees verminderen, waardoor het gemakkelijker uit je haar te verwijderen is. Omdat zowel pindakaas als kauwgom hydrofoob zijn, kunnen ze gemakkelijker aan elkaar blijven kleven dan aan droog haar.

 3. Om gom te verwijderen met pindakaas, bedek het aangetaste deel van het haar volledig met romige pindakaas. Werk de pindakaas door je haar met je vingers en wacht dan een paar minuten tot het werkt. Het tandvlees moet stijver worden en gemakkelijk van je haar te verwijderen zijn.

 4. Bakoliën zijn ook hydrofoob. Als u bijvoorbeeld olie en water in een pot combineert, kunnen ze gemakkelijk worden gescheiden. Stoffen in uw bakolie breken de plakkerigheid van uw tandvlees af zonder uw haar te beschadigen.

 5. Oliën die mogelijk werken zijn:

 6. Breng olie aan op het tandvleesgebied en wrijf het zachtjes in. Gebruik je vingers of een kam om het tandvlees van je haar te verwijderen.

 7. Als het gebruik van olie te rommelig is, kunt u ijs gebruiken om de kauwgom af te vriezen. Bevriezende kauwgom kan de plakkerigheid verminderen, waardoor u het gemakkelijk uit uw haar kunt verwijderen.

 8. Breng een ijspak aan op het tandvlees gedurende 5 tot 15 minuten of totdat het tandvlees hard wordt. Je kunt je haar ook in een doek met een paar ijsblokjes wikkelen voor een extra boost. Hoewel effectief, is deze methode het meest effectief als er maar een kleine hoeveelheid tandvlees in het haar zit.

 9. Azijn is ook een effectieve remedie om tandvlees uit je haar te verwijderen. Het is een oplosmiddel dat de binding tussen uw haar en het tandvlees verbreekt. Het laat wel een sterke geur achter.

 10. Om tandvlees te verwijderen, verzadigt u het gebied met azijn. Je kunt je haar in een kopje azijn onderdompelen of met een doek weken. Hoe langer je haar doorweekt, hoe gemakkelijker het is om het tandvlees te verwijderen. Voor een extra boost verwarm je de azijn licht voordat je hem op je haar aanbrengt.

 11. Deze methode kan enige tijd duren, afhankelijk van hoeveel tandvlees aan uw haar is vastgeplakt. Wanneer het tandvlees zacht begint te worden, ga je door je haar met een kam met wijde tanden.

De vooruitzichten

 1. Het vasthouden van tandvlees aan uw haar kan vervelend zijn. Maar dit is een behandelbaar ongemak. Overweeg het gebruik van veilige huishoudelijke producten en remedies om tandvlees te verwijderen in plaats van gebruik te maken van een schaar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407