Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe lang kunnen hardgekookte eieren ongekoeld worden bewaard?

Vergelijking

 1. Voedselvergiftiging is geen leuke tijd. Consumptie van rot of bedorven voedsel - of het nu eieren, melk of vlees zijn - kan leiden tot koorts, buikpijn, braken en diarree (echt niet leuk).

 2. Hardgekookte eieren kunnen een eenvoudige en gezonde snack zijn, maar ze moeten goed worden gekoeld en behandeld om besmetting te voorkomen. Overweeg de volgende informatie en veiligheidstips de volgende keer dat u zich afvraagt ​​hoe lang hardgekookte eieren kunnen zitten. En als je je afvraagt ​​of je hardgekookte snack al slecht is geworden, speel het dan veilig en gooi het in de prullenbak.

De risico's van het ongekoeld laten van gekookte eieren

 1. Eieren zijn een voedingskrachtcentrale, maar wanneer ze te lang worden weggelaten, dragen ze bepaalde gezondheidsrisico's. Volgens de Food and Drug Administration worden jaarlijks ongeveer 79.000 gevallen van door voedsel overgedragen ziekten veroorzaakt door consumptie van rotte eieren.

 2. Zet eieren altijd in de koelkast zodra u thuiskomt in de supermarkt, beveelt de USDA Food Safety and Inspection Service (FSIS) aan. Hardgekookte eieren, indien gekoeld, kunnen een week zitten en veilig blijven om te eten (geschild of ongeschild). Ongekoeld gelaten, echter, de vervaldatum daalt tot ongeveer twee uur.

 3. Als hardgekookte eieren gedurende lange tijd op kamertemperatuur worden gelaten, zullen bacteriën snel groeien. Salmonella is een van de meest voorkomende risico's van rotte eieren, volgens de FSIS. Salmonella-symptomen duren tussen de vier en zeven dagen en het kan zich verspreiden door besmet voedsel dat niet correct is behandeld. In ernstige gevallen kan salmonella leiden tot uitdroging en moet u naar de dokter.

Wanneer moeten hardgekookte eieren worden gekoeld

 1. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, moet u bederfelijke voedingsmiddelen die langer dan twee uur op kamertemperatuur zijn achtergelaten, weggooien. Bewaar verse eieren altijd bij een temperatuur van 40 graden of kouder om verse eieren veilig te houden. Dezelfde regel geldt ook voor hardgekookte eieren, zowel in als uit de schaal.

 2. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn hardgekookte eieren niet veiliger om weg te laten dan rauwe eieren. Volgens de Academy of Nutrition and Dietetics zijn hardgekookte eieren in feite gevoeliger voor bacteriële besmetting, omdat het kookproces een beschermende laag op de schaal van het ei beschadigt. Zowel rauwe als gekookte eieren (en eiproducten) moeten worden gekoeld.

 3. Slechte eieren hebben niet altijd een vieze geur, dus speel het veilig door een goede voedselveiligheid te oefenen. Gooi eieren die barsten of onvolkomenheden in de schaal hebben vóór het koken weg, beveelt de FDA aan. Kook de eieren tot de dooier en het wit stevig zijn. Als u een gerecht met hardgekookte eieren op een feestje serveert, zoals deviled eieren, plaatst u uw serveerschaal op ijs om de eieren tijdens het eten koud te houden. Stel een timer in om uzelf eraan te herinneren om de restjes binnen twee uur te koelen. Als je eieren langer zitten dan zou moeten, speel dan veilig en gooi ze weg.

 4. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, moet u bederfelijke voedingsmiddelen die langer dan twee uur op kamertemperatuur zijn achtergelaten, weggooien. Bewaar verse eieren altijd bij een temperatuur van 40 graden of kouder om verse eieren veilig te houden. Dezelfde regel geldt ook voor hardgekookte eieren, zowel in als uit de schaal.

 5. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn hardgekookte eieren niet veiliger om weg te laten dan rauwe eieren. Volgens de Academy of Nutrition and Dietetics zijn hardgekookte eieren in feite gevoeliger voor bacteriële besmetting, omdat het kookproces een beschermende laag op de schaal van het ei beschadigt. Zowel rauwe als gekookte eieren (en eiproducten) moeten worden gekoeld.

 6. Slechte eieren hebben niet altijd een vieze geur, dus speel het veilig door een goede voedselveiligheid te oefenen. Gooi eieren die barsten of onvolkomenheden in de schaal hebben vóór het koken weg, beveelt de FDA aan. Kook de eieren tot de dooier en het wit stevig zijn. Als u een gerecht met hardgekookte eieren op een feestje serveert, zoals deviled eieren, plaatst u uw serveerschaal op ijs om de eieren tijdens het eten koud te houden. Stel een timer in om uzelf eraan te herinneren om de restjes binnen twee uur te koelen. Als je eieren langer zitten dan zou moeten, speel dan veilig en gooi ze weg.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407