Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoge cholesterol op jonge leeftijd kan op oudere leeftijd leiden tot gezondheidsproblemen

Takeaway

 1. Het is al lang vastgesteld dat hoge niveaus van lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid (LDL-C) - in de volksmond bekend als "slechte" cholesterol - kunnen leiden tot ernstige cardiovasculaire problemen bij oudere personen.

 2. Maar een nieuwe studie suggereert dat jonge mensen met verhoogde LDL-C-waarden hiervan op de hoogte moeten zijn.

 3. Dat komt omdat een klein gezondheidsprobleem op jonge leeftijd kan leiden tot grote problemen op latere leeftijd.

 4. De observationele studie werd eerder deze maand gepubliceerd in het medische tijdschrift Circulation.

 5. De studie ging na of mensen met een laag risico op hart- en vaatziekten en hart- en vaatziekten al dan niet enig voordeel konden zien bij het verlagen van hun cholesterolgehalte voordat ze tot complicaties leidden.

 6. De voortgang van de gezondheid van meer dan 36.000 deelnemers, gemiddeld 42 jaar oud, werd over een periode van 27 jaar onderzocht.

 7. Deelnemers die als laag risico op cardiovasculaire problemen werden beschouwd, maar hoge LDL-C-waarden hadden, hadden een 30- tot 40-procent grotere kans om voortijdig te overlijden vanwege gezondheidsproblemen van het hart.

Nieuwe gegevens voegen kennis toe

 1. "Er was geen duidelijke consensus over welk LDL-C-niveau om statinetherapie te starten, of of LDL-C überhaupt moet worden behandeld bij personen met een laag risico van 10 jaar," voegde hij eraan toe .

 2. Hoewel Abdullah zegt dat de bevindingen niet bijzonder verrassend waren, bieden ze waardevolle inzichten in de risicofactoren die op latere leeftijd tot cardiovasculaire problemen kunnen leiden.

 3. Dr. Andrew Freeman, de directeur van Cardiovascular Prevention and Wellness, evenals Clinical Cardiology and Operations bij National Jewish Health, is het daarmee eens.

 4. Abdullah zegt dat het onderzoek helpt verklaren waarom oudere mensen waarvan eerder werd gedacht dat ze gezond waren, soms ernstige cardiovasculaire problemen hebben.

 5. "Niet al te vaak zien we patiënten van 50, 60 of begin 70 die zijn opgenomen met een hartinfarct of een andere aandoening gerelateerd aan gevorderde kransslagaderziekte, die eerder gezond leken, maar hadden een matig verhoogde cholesterolspiegel in hun administratie, "schreef hij.

 6. Hij wijst erop dat een andere belangrijke bevinding was dat andere cholesterolsubfracties - met andere woorden, cholesterol dat geen LDL-C is of lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL-C) - ook geassocieerd met verhoogd cardiovasculair risico.

Leefstijlinterventie is de sleutel

 1. Als het gaat om het verlagen van risicofactoren voor hartaandoeningen, komt het neer op hetzelfde oude advies: Oefen en eet goed.

 2. Uiteindelijk zijn de patiënten zelf de enige die deze wijzigingen kunnen aanbrengen. Maar Freeman zegt dat het belangrijk is voor artsen om hun patiënten goed te onderwijzen.

 3. "Dit is een geweldige kans voor artsen om tijd te besteden aan het adviseren van patiënten over hun levensstijl," zei hij. "Het enige probleem is dat de levensstijl niet erg goed is getraind tijdens de medische school."

 4. Hij wijst op een onderzoek uit 2017 dat hij co-auteur was, waarbij werd vastgesteld dat de overgrote meerderheid van de ondervraagde cardiologen bijna geen training over voeding had.

 5. "Het is behoorlijk eng - alsof 90 procent van ons geen of minimale training heeft," benadrukte hij. "Ik denk dat dit een ander onderstrepingsteken is, dat wij, als artsen, beter moeten worden in het toepassen van leefstijlgeneeskunde, het gebruiken als een hulpmiddel in ons arsenaal en onze patiënten op de juiste manier adviseren. Ik zou beweren dat het vrijwel niet gebeurt in de grote in de meeste gevallen, tot elk uitgebreid niveau, waar een patiënt wegloopt en zijn gedrag verandert. Ik denk dat we veel beter kunnen. "

 6. Freeman zegt dat dit wijst op een lijn in de eed van Hippocrates die artsen dwingt hun best te doen om ziekte te voorkomen voordat deze zich manifesteert.

 7. De effecten van dieetinterventie kunnen inderdaad dramatische resultaten opleveren als het gaat om het verlagen van LDL-C-waarden.

 8. "Veel mensen onderschatten de kracht van voeding bij het verlagen van cholesterol," zei Freeman. "Als voorbeeld, door het verhogen van soja-eiwit, het verminderen van verzadigd vet, het stimuleren van lichaamsbeweging en het verliezen van slechts een paar kilo, is het mogelijk om een ​​significante cholesterolverlaging te krijgen - ik heb het over 40 tot 50 procent, geloof het of niet, alleen met levensstijl alleen Ik denk dat we, voordat we onze jonge bevolking voor grote hoeveelheden medicijnen verplichten, deze hulpmiddelen echt moeten gebruiken, omdat ze echt effectief zijn. "

 9. Als het gaat om het verlagen van risicofactoren voor hartaandoeningen, komt het neer op hetzelfde oude advies: Oefen en eet goed.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407