Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Houden twee eieren per dag de dokter weg?

Vochtgehalte

 1. Tot voor kort vonden veel mensen het eten van teveel eieren slecht voor je. Er zit cholesterol in eieren, waarvan werd gedacht dat het bijdroeg aan ziekten zoals hartaandoeningen.

 2. Recente wijzigingen in de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen hebben echter aangetoond dat het onwaarschijnlijk is dat de gezonde vetten in eieren ziekte veroorzaken. Zoals alle voedingsmiddelen, moeten eieren met mate worden geconsumeerd. Het eten van twee eieren per dag kan een gezonde keuze zijn, zolang je je totale calorie-, vet- en eiwitinname in de gaten houdt.

Vochtgehalte

 1. Eieren zijn een gezond en voedzaam voedingsmiddel gevuld met veel nuttige voedingsstoffen. Het is prima om twee eieren per dag te eten als je gezond bent, maar mensen met een geschiedenis van hartaandoeningen of andere aandoeningen zouden er maar één per dag moeten eten.

Twee eieren per dag eten

 1. De American Heart Association beveelt een ei per dag aan als onderdeel van een gezond dieet. Een ei per dag kan zelfs helpen om het risico op hartaandoeningen en beroertes te verminderen.

 2. Van het eten van meer dan één ei per dag is echter niet aangetoond dat het schadelijk is voor de meeste mensen. Een onderzoek uit 2018 in het American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat consumptie van maximaal 12 eieren per week geen negatieve effecten op je gezondheid zal hebben - althans niet binnen een paar maanden.

 3. Volgens de Harvard T.H. Chan School of Public Health, de veranderingen in de voedingsrichtlijnen betekenen niet dat je gewoon zoveel eieren moet eten als je wilt. Hoewel het voordelen heeft om eieren met mate te eten, is uit onderzoek gebleken dat er extra voordelen zijn aan het dagelijks eten van twee eieren. (Kortom, het is geen situatie met meer eieren, meer voordelen.)

 4. Het is belangrijk op te merken dat het consequent eten van meer dan één ei per dag schadelijk kan zijn voor uw gezondheid als u diabetes hebt of een risico loopt op hartaandoeningen. Voor de meeste mensen is het echter niet waarschijnlijk dat ze af en toe twee eieren per dag eten. Wees je bewust van je porties ander vetrijk voedsel.

Voedingswaarde van eieren

 1. Iedereen weet dat eieren rijk zijn aan voedingsstoffen. Volgens het American Egg Board hebben eieren vitamine A, verschillende B-complex vitamines, vitamine D en vitamine E. Eieren bevatten ook calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, selenium, natrium en zink.

 2. Naast al die vitamines en mineralen hebben eieren andere nuttige voedingsstoffen, zoals eiwitten. Ze bevatten ook luteïne en zeaxanthine - voedingsstoffen die uw ogen gezond kunnen houden - en gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze gezonde vetzuren zijn vergelijkbaar met die in vette vis en andere omega-3-rijke voedingsmiddelen.

 3. Eieren staan ​​vooral bekend als gezonde vegetarische eiwitbronnen. Dit is goed nieuws voor mensen die een eiwitrijk of ketogeen dieet volgen.

 4. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw moet elk groot ei 6 gram eiwit bevatten. Omdat mannen gemiddeld 56 gram eiwit per dag zouden moeten consumeren en vrouwen 46 gram zouden moeten consumeren, zou elk groot ei 10 procent of meer van uw aanbevolen hoeveelheid voor eiwitten kunnen bijdragen.

 5. Grote eieren zijn van dezelfde grootte als die in recepten en onderzoeken. Dit is belangrijk, omdat de voedingsstoffen in een ei veranderen op basis van grootte, evenals potentieel negatieve factoren, zoals cholesterol.

 6. De USDA zegt dat eieren kunnen variëren van 1,25 ounces (peewee-eieren) tot 2,42 ounces (jumbo-eieren). Als je eieren eet van een andere vogel (zoals een kwartel) of eieren ter grootte van een peewee, kun je waarschijnlijk twee eieren per dag eten, of zelfs meer. Evenzo kan het eten van jumbo-eieren, die elk gelijk zijn aan twee peewee-eieren, betekenen dat je meer eieren eet dan je zou denken.

 7. Iedereen weet dat eieren rijk zijn aan voedingsstoffen. Volgens het American Egg Board hebben eieren vitamine A, verschillende B-complex vitamines, vitamine D en vitamine E. Eieren bevatten ook calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, selenium, natrium en zink.

 8. Naast al die vitamines en mineralen hebben eieren andere nuttige voedingsstoffen, zoals eiwitten. Ze bevatten ook luteïne en zeaxanthine - voedingsstoffen die uw ogen gezond kunnen houden - en gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze gezonde vetzuren zijn vergelijkbaar met die in vette vis en andere omega-3-rijke voedingsmiddelen.

 9. Eieren staan ​​vooral bekend als gezonde vegetarische eiwitbronnen. Dit is goed nieuws voor mensen die een eiwitrijk of ketogeen dieet volgen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407