Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Houdt een appel per dag de dokter echt weg?

Houdt een appel per dag de dokter echt weg?

 1. De studie vertelt ons dat het "een appel per dag houdt de dokter weg" aforisme werd bedacht in 1913, maar was gebaseerd op de oorspronkelijke vorm met een ander rijm, ongeveer 149 jaar geleden in Wales: "Eet een appel als u naar bed gaat en u zult voorkomen dat de dokter zijn brood verdient", ging het spreekwoord in Pembrokeshire.

 2. De onderzoekers van de University of Michigan School of Nursing in Ann Arbor geloven dat het geven van dergelijke medische spreekwoorden een empirische evaluatie "ons in staat stelt te profiteren van de wijsheid van onze voorgangers."

 3. Voor de maatregel van de studie om de arts weg te houden, evalueerden Matthew Davis, PhD en co-auteurs een uitkomst van niet meer dan één bezoek per jaar aan de arts als een middel om de spreekwoorden te onderzoeken succes bij dagelijkse appeleters vergeleken met niet-appeleters.

 4. Dus slaagde een dagelijkse appel erin de dokter weg te houden? Nee, dat deed 't niet. Er was geen statistisch significant verschil in bezoeken aan de arts voor dagelijkse appeleters in de analyse. Maar uit het onderzoek bleek dat een appel per dag de apotheker op afstand hield.

'Het gebruik van gezondheidsdiensten vermijden'

 1. Toen rekening werd gehouden met sociaaldemografische en gezondheidsgerelateerde kenmerken zoals opleiding en roken, werd dagelijks appel eten niet geassocieerd met het succesvol houden van maximaal één zelfgerapporteerd doktersbezoek per jaar .

 2. Van de 8.399 deelnemers die een vragenlijst beantwoordden om hun voedingsinname te herinneren, was 9% (753) appeleters en de rest, 7.646, waren niet-appeleters.

 3. De appeleters lieten een hoger opleidingsniveau zien, kwamen vaker uit een raciale of etnische minderheid en hadden minder kans om te roken. De gegevens voor de analyse zijn afkomstig van de National Health and Nutrition Examination Survey van 2007-08 en 2009-10.

 4. "Hoewel de richting van de door ons waargenomen associaties de superioriteit van appeleters ten opzichte van niet-appeleters ondersteunt bij het vermijden van het gebruik van gezondheidszorg, hadden deze verschillen grotendeels geen statistische betekenis", zeggen de auteurs. na rekening te hebben gehouden met de verschillen in appeleters die - naast de effecten van het appeleten zelf - hadden kunnen verklaren waarom zij minder gebruik maakten van gezondheidszorgdiensten.

Een appel per dag betekent een appel met een diameter van minimaal 7 cm

 1. Om appel-eten te analyseren tegen bezoeken aan de arts, vergeleken de onderzoekers dagelijkse appel-eters met niet-appel-eters. Een appel per dag telde als de deelnemers antwoordden dat ze minstens 149 g rauwe appel hadden.

 2. Minder eten dan dit bedrag was geen dagelijks appels eten en ook appelconsumptie op basis van sappen of sauzen was uitgesloten. De studie zocht ook naar een reactie op het verhogen van de dagelijkse hoeveelheid appels door artsenbezoeken van mensen die geen appels aten te vergelijken met degenen die dagelijks één kleine appel, één middelgrote appel of één grote appel aten.

 3. De analyse toont geen verband tussen de "dosis" van Apple en de waarschijnlijkheid om de arts weg te houden in termen van "het vermijden van gezondheidszorgdiensten". Behalve, vonden de auteurs, ter vermijding van voorgeschreven medicijnen.

 4. Uit het onderzoek bleek dat appeleters de arts eerder weghielden, maar dit was vóór correctie voor de sociaaldemografische en gezondheidskenmerken van de respondenten van de enquête - 39,0% van de appeleters vermeden meer dan één jaarlijks doktersbezoek, vergeleken met 33,9% niet-appeleters.

 5. De dagelijkse appeleters hadden ook meer kans om met succes medicijngebruik te vermijden (47,7% versus 41,8%) - en dit verschil overleefde de statistische analyse.

 6. Het verband tussen het dagelijks eten van een appel en het weghouden van de apotheker was een statistisch significante bevinding, terwijl het weghouden van de arts niet waar was.

 7. Het spreekwoord liet evenmin enig effect zien in een analyse van ziekenhuisovernachtingen of geestelijke gezondheidsbezoeken 's nachts - er was geen verschil voor appeleters in de waarschijnlijkheid om een ​​van deze twee weg te houden.

 8. De algemene conclusie van deze studie was dat slechts één bevinding de langdurige wijsheid ondersteunde. Appeleters "hadden iets meer kans om medicatie op recept te vermijden dan niet-appeleters."

 9. De auteurs zeggen in hun uiteindelijke analyse dat promotie van appelconsumptie slechts "beperkt voordeel" kan hebben bij het verminderen van nationale uitgaven voor gezondheidszorg, toevoegend:

 10. "In het tijdperk van evidence-based beweringen kan het echter nuttig zijn om te zeggen: 'Een appel per dag houdt de apotheker weg.'"

 11. Associatie tussen apperconsumptie en doktersbezoeken doet een beroep op de conventionele wijsheid dat een appel per dag de dokter weghoudt, Matthew Davis, al., JAMA Intern Med, volume 75, nummer 5, online gepubliceerd 30 maart 2015, doi: 10.1001 / jamainternmed.2014.5466.

 12. Het recept is gelach (notitie van de redacteur), Rita Redberg, JAMA Intern Med, volume 75, nummer 5, online gepubliceerd op 30 maart 2015, doi: 10.1001 / jamainternmed.2014.574.

 13. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet.

 14. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 15. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407