Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ideeën voor gezond ontbijt met superfood

Cholesterol

 1. Superfoods zijn voedingsmiddelen met weinig calorieën en ondanks hun lage caloriegehalte zijn ze rijk aan voeding. Als je superfoods voor het ontbijt eet, kun je je dag beginnen met een dieet dat rijk is aan vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten. Superfood-ontbijten leveren een aanzienlijke hoeveelheid energie en vezels om je langer vol te houden.

Bosbessen met tarwekiemen

 1. Eet havermout gemengd met bosbessen. Het toevoegen van bosbessen aan het ontbijt zal de voordelen voor de gezondheid van superfood vergroten. Bosbessen bevatten een grote hoeveelheid fytonutriënten en antioxidanten, krachtige chemicaliën die beschermen tegen celbeschadiging. Bosbessen bevatten ook veel vezels en vitamine C en bevatten weinig calorieën. Havermout levert 4 gram vezels per portie, waardoor het vezelrijk voedsel is. Vezelrijke diëten bevorderen de gezondheid van het hart en helpen het spijsverteringssysteem van een persoon goed te laten werken. Havermout bevat oplosbare vezels, het type vezels dat het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt.

Zoete Aardappelen

 1. Serveer zoete aardappelen als ontbijt en u krijgt een superfoodontbijt. Zoete aardappelen worden als superfood beschouwd omdat ze weinig calorieën bevatten, een onbeduidende hoeveelheid vet bevatten en rijk zijn aan een assortiment vitaminen en mineralen. Het Centre for Science in the Public Interest meldt dat zoete aardappelen grote hoeveelheden carotenoïden, vitamine C, kalium en vezels bevatten, waardoor ze een van de beste groenten zijn.

 2. De website van Kitchn stelt voor om een ​​gekookte zoete aardappel als ontbijt te eten door deze te vullen met 1/2 kopje yoghurt, 1 eetl. ahornsiroop en 2 el. van gehakte walnoten. Gewone yoghurt zonder suiker is een gezonde ontbijtoptie omdat het je voorziet van eiwitten, kalium, calcium, zink en B-vitamines, merkt het Centre for Science in the Public Interest op. De noten leveren ook een rijke hoeveelheid voedingsstoffen en hart-gezonde onverzadigde vetten.

Tofu Scramble with Kale

 1. Roer wat extra stevige tofu in een koekenpan en voeg in blokjes gesneden boerenkool toe. Tofu is een zeldzaamheid onder plantaardig voedsel omdat het een compleet eiwit is, dat alle essentiële aminozuren bevat die uw lichaam nodig heeft. Boerenkool biedt grote hoeveelheden vitamine A en vitamine C, volgens de Produce for Better Health Foundation.

 2. Voeg andere groenten toe aan de tofu scramble om meer smaken toe te voegen en de voedingswaarde te verhogen. Mogelijke groenten om te gebruiken zijn tomaten, sinaasappels, rode pepers en spinazie. Gebruik een vloeibaar mengsel van plantaardige bouillon en water om de roere tofu op smaak te brengen. De gebruikte hoeveelheid hangt af van uw gewenste smaak, maar begin met het gebruik van niet meer dan een eetlepel en voeg meer in kleine hoeveelheden toe totdat uw gewenste smaak is bereikt.

 3. Roer wat extra stevige tofu in een koekenpan en voeg in blokjes gesneden boerenkool toe. Tofu is een zeldzaamheid onder plantaardig voedsel omdat het een compleet eiwit is, dat alle essentiële aminozuren bevat die uw lichaam nodig heeft. Boerenkool biedt grote hoeveelheden vitamine A en vitamine C, volgens de Produce for Better Health Foundation.

 4. Voeg andere groenten toe aan de tofu scramble om meer smaken toe te voegen en de voedingswaarde te verhogen. Mogelijke groenten om te gebruiken zijn tomaten, sinaasappels, rode pepers en spinazie. Gebruik een vloeibaar mengsel van plantaardige bouillon en water om de roere tofu op smaak te brengen. De gebruikte hoeveelheid hangt af van uw gewenste smaak, maar begin met het gebruik van niet meer dan een eetlepel en voeg meer in kleine hoeveelheden toe totdat uw gewenste smaak is bereikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407