Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ik eet alleen zetmeelrijke koolhydraten vóór 12 uur. - en het effect is Amazi

En doseringen

 1. Gezondheid en welzijn raken ieders leven anders. Dit is het verhaal van één persoon.

 2. Het oude gezegde "alles met mate" is een goed advies, maar het is wijsheid die ik niet altijd kon volgen.

 3. Mijn disfunctionele benadering van voeding en voeding - gevormd in de kindertijd en sindsdien diep ingeworteld - had me te zwaar en ongelukkig gemaakt. Ik viel in het algemeen rond 14.00 uur in slaap, toen mijn lichaam zijn dagelijkse suikercrash zou ervaren.

 4. Ik ben opgegroeid met het zien van voedsel als een beloning in plaats van af en toe verwennerij te zijn. Dingen zoals fast food, snoep en gebak waren een vast onderdeel van mijn dieet en droegen bij aan gewichtstoename en dus mijn risico op aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en meer.

 5. Het was in 2014 toen ik het ketogeen dieet ontdekte. Simpel gezegd, het eten van keto omvat vet, matige eiwitten en zeer weinig koolhydraten. Het idee is dat als je lichaam eenmaal ketose heeft, het vet gaat verbranden voor brandstof in plaats van koolhydraten. (Voor alle duidelijkheid, dit is niet hetzelfde als ketoacidose, een levensbedreigende complicatie van diabetes type 1.)

 6. Mensen op keto houden zich aan minder dan 20 gram netto koolhydraten per dag. Dit betekent geen friet, geen snoep, geen pizza, geen brownies. De meeste koolhydraten in het keto-dieet komen uit groenten.

 7. Deze aanpak hielp me ongeveer 50 pond af te werpen, maar de reis voelde uiteindelijk echt beperkend aan. Ik werd het zat om niet uit te kunnen gaan eten met mijn vrienden of te genieten van een (goed zoete) cake op mijn verjaardag.

 8. Ik wist dat ik wat meer complexe koolhydraten - en af ​​en toe een eenvoudige koolhydraten - wilde toevoegen aan mijn dieet. Maar ik wilde er ook slim mee zijn.

 9. Terwijl ik het strikte keto-dieet volgde, had ik een beetje intermitterend vasten gedaan, al mijn maaltijden binnen een periode van zes uur elke dag gegeten en de andere 18 uur zonder voedsel besteed. Ik dacht dat ik dit misschien een beetje zou kunnen aanpassen terwijl ik weer koolhydraten begon te eten.

Is het beter om 's ochtends koolhydraatrijk te eten?

 1. Hoewel er tegenstrijdig onderzoek is naar het feit of het beter is om koolhydraatrijk voedsel eerder op de dag te eten en hoe dit wel of niet kan invloed hebben op energieniveaus, gewichtsverlies en lichaam samenstelling, ik ken ook verschillende mensen die op alle bovengenoemde gebieden groot succes hebben gehad door 's middags koolhydraten te snijden.

 2. Wat betreft waarom het voor mij werkte, mijn theorie ligt in hoe koolhydraten de bloedsuikerspiegel beïnvloeden en het vermogen van het lichaam om water vast te houden. Omdat geraffineerde koolhydraten kunnen leiden tot hogere bloedsuikerspiegel en insulinespiegels, waardoor uw nieren natrium weer opnemen, kan het eten van koolhydraten gedurende de dag leiden tot meer waterretentie.

 3. Maar de meeste koolhydraten eerder op de dag houden? Dit kan je lichaam de kans geven om ze af te branden, vooral als je 's middags of' s avonds traint.

 4. En aangezien het lichaam 3 gram water vasthoudt voor elke gram glycogeen (opgeslagen en omgezette koolhydraten), is het echt logisch om mijn lichaam zoveel mogelijk uren te geven voordat ik naar bed ga het watergewicht en de koolhydraten die ik heb gegeten.

 5. Met dit in gedachten heb ik besloten om een ​​beetje te experimenteren door vóór 12.00 uur koolhydraten in te nemen. en het 's middags en' s avonds koolhydraatarm houden. Voor het avondeten hield ik me meestal aan magere eiwitten en veel groene groenten - het brood, aardappelen en ander zetmeelrijk voedsel achterlaten voor de volgende ochtend.

 6. In wezen betekende dit dat er redelijkerwijs geen koolhydraatrijk voedsel meer verboden was zolang ik het voor de middag at (en in de juiste porties natuurlijk).

 7. Ik doe dit al zes maanden en het heeft me er niet van weerhouden om elke ochtend voor het ontbijt te genieten van croissants en tartine toen ik in Parijs was. Ik voelde me ook niet schuldig omdat ik een crêpe als lunch had.

 8. Tijdens het avondeten merkte ik dat ik zelden uitgehongerd was en me goed voelde met een salade met zoiets als zalm of ham erin, of iets als een gepocheerde kipfilet met gestoomde groenten.

 9. Eenmaal thuis, had ik af en toe een bagel met alles voor het ontbijt of maakte ik wat zoete aardappel-hasj bij mijn roerei.

 10. De verandering voelde vrij en heerlijk en werd nog beter gemaakt door het feit dat mijn inspanningen voor gewichtsverlies helemaal niet ontspoord waren door de toevoeging van koolhydraten aan mijn dagelijkse voeding.

 11. Ik heb niet alleen het gewichtsverlies gehandhaafd dat ik had bereikt tijdens het volgen van keto, ik bleef in een gestaag, zij het iets langzamer tempo afvallen.

 12. Het andere grote voordeel dat ik vooral genoot was dat ik geen middaguitbarstingen en energieongevallen had. Ik ben nu zelfs 's middags veel productiever dan ooit tevoren, dus dat kan alleen maar goed zijn.

 13. Hoewel ik nu geniet van voedsel zoals pasta, brood, aardappelen en zelfs chocolade met mate, ben ik nog steeds op de hoogte van het oude CICO-principe (calorieën in, calorieën uit).

 14. Ik volg nog steeds wat ik dagelijks eet in MyFitnessPal om ervoor te zorgen dat ik niet te ver overboord ga met calorieën, en ik probeer ervoor te zorgen dat de meeste koolhydraten die ik eet van de " langzame "variëteit, zoals haver, volkoren brood of bruine rijst.

 15. Bovendien bestaat mijn middagdieet uit licht, gezond voedsel zoals gegrilde kip, garnalen, bladgroenten en andere geroosterde groenten. Ik heb ook de neiging om de intermitterende vastenpraktijk te volgen om al mijn voedselinname binnen een periode van acht uur te houden, vaak met mijn laatste maaltijd voor 16.00 of 16.30 uur. ten laatste.

 16. Deze aanpak is niet voor iedereen geschikt. Ik zou zelfs niet zo brutaal zijn om te beweren dat het de enige manier is om koolhydraten met succes op te nemen zonder dat je aankomt (als je gezegend bent met de trage stofwisseling en insulinegevoeligheid die ik lijk te zijn). Ik weet zeker dat dat niet het geval is, vooral omdat elk lichaam anders is.

Probeer koolhydraten na 12.00 uur te verwijderen. - je zult misschien aangenaam verrast zijn met de resultaten

 1. Van meer energie tot gezond gewichtsverlies, het uitsnijden van koolhydraten tegen de middag is misschien het proberen waard. Ik doe dit nu bijna zes maanden en alleen deze resultaten zijn het waard geweest.

 2. Als u ontdekt dat het afsnijden van koolhydraten na 12.00 uur. is niets voor jou, pas het aan zodat je vanaf het middaguur alleen complexe, "langzame" koolhydraten zoals zoete aardappelen, bruine rijst en haver hebt. Probeer de eenvoudige, wit verwerkte koolhydraten (als je moet) tot de ochtend te houden.

 3. Het werkt misschien niet voor u op de lange termijn, maar het kan een poging waard zijn. Het is toch niet erg om de Amerikaanse traditie van dessertachtige gerechten als ontbijt volledig te kunnen omarmen?

 4. Zorg ervoor dat u die koolhydraten na 12.00 uur snijdt!

 5. Jennifer Still is een redacteur en schrijver met bylines in Vanity Fair, Glamour, Bon Appetit, Business Insider en meer. Ze schrijft over eten en cultuur. Volg haar op Twitter.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407