Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is cranberrysap goed voor uw nieren?

Stap 4

 1. Cranberrysap zit vol met gezondheidsbevorderende voedingsstoffen. Cranberrysap speelt niet alleen een rol bij de preventie van kanker en de gezondheid van het hart, maar is ook bijzonder gunstig voor het gezond houden van uw nieren. Cranberrysap helpt niet alleen via de antibacteriële eigenschappen om urineweginfecties te behandelen en te voorkomen, maar het helpt ook de vorming van pijnlijke nierstenen te voorkomen.

Voorkomt en behandelt urineweginfecties

 1. Urineweginfecties (UTI's) komen veel voor bij vrouwen. Volgens een rapport van de Cochrane Database Systems Review (Edinburgh, VK) zal een op de vier vrouwen tijdens hun leven minstens één UTI hebben. Cranberrysap is zeer effectief in het voorkomen van UTI's. Veenbessen bevatten antibacteriële verbindingen die bekend staan ​​als tannines. Tannines voorkomen dat bacteriën aan de wanden van de blaas en de nieren blijven kleven. Om een ​​infectie te laten groeien en bloeien, moeten besmettelijke microben zich aan de wanden van de organen kunnen vastklikken. Dit is het stadium voor infectie. Door de antibacteriële eigenschappen spoelen de heilzame stoffen in cranberrysap bacteriën weg met de urine.

Niersteenvorming

 1. Veenbessen bevatten kininezuur, een zure verbinding die niet in het lichaam wordt afgebroken maar in de urine wordt uitgescheiden (onveranderd, niet afgebroken). Kinzuur verhoogt de zuurgraad van de urine enigszins. Hoewel het slechts een lichte toename van de zuurgraad van urine veroorzaakt, is dit voldoende om de vorming van onoplosbare stenen te voorkomen (gemaakt wanneer calcium- en fosfaationen samenkomen). Bij mensen die last hebben van terugkerende nierstenen, kan cranberrysap de hoeveelheid geïoniseerd calcium (in de urine) met meer dan 50 procent verminderen. Dit is erg belangrijk bij preventie omdat ongeveer 75 procent van de nierstenen zijn samengesteld uit calciumzouten, volgens D.R. Guay, auteur van "Cranberry and Urinary Tract Infections", gepubliceerd in "Drugs" in 2009.

Aanbevelingen voor selectie en serveren

 1. Pure cranberrysap is extreem scherp. Veel commerciële cranberrydranken verdunnen de hoeveelheid daadwerkelijk cranberrysap en vervangen het door zoeter sap, zoals appel of druif. Terwijl een cranberrysapcocktail 25 procent cranberrysap moet bevatten, zijn andere sappen met cranberry's op het etiket gemaakt van sap, maar bevatten slechts een kleine hoeveelheid cranberrysap. Overweeg om je eigen sapcocktail te maken. Meng puur cranberrysap met sinaasappel- of grapefruitsap. Of meng het met aardbeien en gemalen ijs. Een ander idee is om ongezoet cranberrysap in gelijke delen te combineren met je favoriete fruitsap en sprankelend mineraalwater voor een plezierige spritzer. Ten minste 8 oz. van licht verdund cranberrysap is voldoende om substantiële gezondheidsvoordelen te bieden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407