Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het gezond om yoghurt en muesli te eten?

Een goede bron van mineralen

 1. Yoghurt en granola werken samen om u te voorzien van een heerlijk en bevredigend ontbijt of snack. Wat de gezondheid betreft, hangt veel af van de soorten yoghurt en granola die u koopt en de grootte van uw porties. Om je yoghurt en granola een gezonde keuze te houden, zorg je ervoor dat je magere yoghurt en granola kiest met de minste hoeveelheid toegevoegde suiker - en houd je aan de voorgestelde portiegroottes.

Een goede bron van mineralen

 1. Houd u aan de portiegrootte op de verpakking voor zowel yoghurt als granola om uw snack gezond te houden.

Kies yoghurt met zorg

 1. Yoghurt biedt een verscheidenheid aan voedingsvoordelen, waaronder calcium voor sterke botten en tanden en bevredigende eiwitten om de spieren op te bouwen en je de hele dag door te voeden. Het levert ook probiotica, vriendelijke bacteriën die de spijsvertering bevorderen. Als zuivelproduct bevat het echter verzadigd vet, dat als ongezond vet wordt beschouwd. Een portie gewone yoghurt van 1 kopje levert 5 gram verzadigd vet, of 26 procent van de dagelijkse waarde als je een dieet van 2000 calorieën volgt. Overmatig gebruik van verzadigd vet heeft een verband met hogere cholesterolwaarden in het bloed, waardoor u risico loopt op hartaandoeningen, waarschuwt de American Heart Association. Kies in plaats daarvan voor magere of magere yoghurt, die uw inname van verzadigd vet zal verminderen - vooral als u ook vlees en andere dierlijke producten consumeert.

 2. Sommige yoghurtmerken hebben heerlijke smaken, maar deze variëteiten bevatten toegevoegde suiker en verhogen de calorieën in uw anders gezonde yoghurt. Kies gewone yoghurt, in normale stijl of Grieks, en meng je eigen smaken of gesneden fruit. Besprenkel een beetje honing door je yoghurt of voeg 1/4 tot 1/2 kopje van je favoriete bessen toe om dingen gezond te houden.

 3. Als het proteïne is waar je naar op zoek bent, bevat magere Griekse yoghurt meer dan gewone yoghurt, met 20 gram in een portie van 7 ounce vergeleken met 13 gram in een kop magere yoghurt . Met calcium, echter, overtreffen gewone magere en magere yoghurt Griekse stijl en leveren 34 tot 38 procent van de dagelijkse waarde in 8 gram, terwijl je slechts 18 procent krijgt in een portie Griekse yoghurt.

Paar met suikerarme muesli

 1. Een basisrecept voor granola bestaat uit haver, noten, zaden, honing of een andere zoetstof en een beetje olie, gebakken tot het knapperig en goudbruin is. Gezien deze eenvoudige ingrediënten is granola zelf een gezond voedingsmiddel. De haver levert vezels om je regelmatig te houden, terwijl je eiwitten en hart-gezonde onverzadigde vetten uit de noten en zaden haalt. De beste optie om granola een slimme en voedzame keuze te houden, is om er zelf een te maken; hoewel het gemakkelijk is, heb je misschien geen tijd om te sparen.

 2. Wees voorzichtig met verwerkte muesli en lees de voedingsetiketten. Fabrikanten laden hun producten met suikerachtige toevoegingen zoals stukjes chocolade en gezoet fruit, waardoor ze meer geschikt zijn voor het dessert dan het ontbijt en hun suikergehalte verhogen. Overmaat suiker in het dieet kan bijdragen aan talloze gezondheidsproblemen, van tandheelkundige problemen tot hartaandoeningen en beroertes. Berkeley Wellness, een programma aan de Universiteit van Californië, stelt voor granolamerken te kopen die tussen de 4 en 6 gram suiker per portie bevatten.

 3. En dat is het tweede probleem: portiegrootte. Voedingsetiketten voor granola geven aan dat een portie klein is, 1/4 of 1/3 kop. Als u meer dan dat voor een yoghurt- en mueslakom of parfait verdeelt, verhoogt u uw calorieën aanzienlijk. Een kopje zelfgemaakte muesli bevat bijvoorbeeld maar liefst 597 calorieën - twee keer zoveel als een fastfood-hamburger. Stick met 6 tot 8 gram yoghurt gegarneerd met de aanbevolen portie granola voor de gezondste combinatie.

 4. Een eenvoudig granolarecept bestaat uit haver, noten, zaden, honing of een andere zoetstof en een beetje olie, gebakken tot knapperig en goudbruin. Gezien deze eenvoudige ingrediënten is granola zelf een gezond voedingsmiddel. De haver levert vezels om je regelmatig te houden, terwijl je eiwitten en hart-gezonde onverzadigde vetten uit de noten en zaden haalt. De beste optie om granola een slimme en voedzame keuze te houden, is om er zelf een te maken; hoewel het gemakkelijk is, heb je misschien geen tijd om te sparen.

 5. Wees voorzichtig met verwerkte muesli en lees de voedingsetiketten. Fabrikanten laden hun producten met suikerachtige toevoegingen zoals stukjes chocolade en gezoet fruit, waardoor ze meer geschikt zijn voor het dessert dan het ontbijt en hun suikergehalte verhogen. Overmaat suiker in het dieet kan bijdragen aan talloze gezondheidsproblemen, van tandheelkundige problemen tot hartaandoeningen en beroertes. Berkeley Wellness, een programma aan de Universiteit van Californië, stelt voor granolamerken te kopen die tussen de 4 en 6 gram suiker per portie bevatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407