Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het goed of slecht om elke dag hetzelfde voedsel te eten?

Maaltijdbereiding kan minder dan 3 uur duren

 1. Victoria Beckham kauwt momenteel waarschijnlijk op een paar zalmsushibroodjes, mengt een gegrilde zalmsalade voor haar lunch, of droomt over de zalm die ze 's ochtends op haar toast zal genieten.

 2. Het klinkt misschien extreem, maar Becks eet elke dag zalm. Dat is juist. Elk. Single. Dag. De vrouw houdt in feite de zalmindustrie overeind met haar door vissen gevoed dieet dat volgens haar haar huid gloeit.

 3. Misschien is het geen zalm voor jou, maar havermout, salade of gegrilde kip. Elke dag hetzelfde voedsel eten lijkt een heel slim idee, althans in theorie. Je gewicht blijft constant en je hoeft je geen zorgen te maken dat je wekelijks naar de winkel rent voor receptingrediënten.

 4. Aan de andere kant kunnen dingen erg saai worden, heel snel (geen aanstoot aan zalm, maar wat is er mis met mahi-mahi of tonijn, toch?).

 5. Met dat in gedachten wilden we uitzoeken of het eigenlijk voordelen voor de gezondheid heeft om elke dag hetzelfde te eten, of dat het gewoon een mythe is die ons amandelen laat snoepen. We hebben de voor- en nadelen verder uitgediept om de waarheid te achterhalen.

De pluspunten

 1. Calorietelling kan zeer nuttig zijn als je probeert af te vallen, maar het kan ook meer aanvoelen als raketwetenschap dan als eenvoudig rekenen.

 2. Als u consequent dezelfde maaltijd of een paar verschillende gerechten eet, kunt u uw calorieën gemakkelijk bijhouden. Tel het een keer en ben er klaar mee. Niet meer opzoeken hoeveel calorieën een eetlepel bakolie aan elke portie heeft toegevoegd.

 3. Wil je beter eten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Door elke dag dezelfde maaltijd of snack te eten, kun je gezonde eetgewoonten creëren zonder de stress van het uitzoeken wat je moet eten.

 4. Plus, hoe vaker je iets eet, hoe meer het een gewoonte wordt in plaats van een bewuste keuze. Die appel per dag wordt na een paar weken veel gemakkelijker bij te houden!

 5. Van wat in uw winkelwagen gaat tot het maken van het recept, vaak hetzelfde eten vermindert de tijd die nodig is om maaltijden te plannen. Het kan je ook gemakkelijk voorbereiden en bereiden.

 6. Is uw lunch altijd hetzelfde? Je kunt op zondag een week eten maken en er klaar mee zijn. Je hebt ook meer kans om gezondere maaltijden te houden wanneer het harde werk is gedaan in plaats van proberen iets op te pakken of te koken aan het einde van een drukke dag. [! 609 => 1140 = 2!

 7. Uit een onderzoek onder 1.018 studenten bleek dat degenen met een hoge cognitieve belasting, of die mentaal belast en moe waren, minder geneigd waren om gezond voedsel te kiezen. De studenten die het meest mentaal uitgeput waren, hadden ook minder kans om elke dag de aanbevolen porties fruit of groenten te eten dan hun minder belastende collega's.

 8. Neem de beslissing wat u van tafel wilt eten. Weet wat je de hele dag of week gaat eten om je dieet en je productiviteit te verbeteren.

 9. Vergeet halfhartig door uw telefoon te scrollen voor een recept terwijl u in de bevroren pizzasectie staat. Het is misschien minder verleidelijk om snel en gemakkelijk iets te eten, zoals fast food, als je al een plan hebt voor je volgende maaltijd. Het is nog beter als uw volgende maaltijd al is klaargemaakt en klaar is om te gaan.

 10. Elke dag hetzelfde eten of maaltijden en ingrediënten gedurende de week herhalen kan u helpen afvallen of uw dieet volgen.

 11. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dieetvariatie wordt geassocieerd met vet en een verhoogd lichaamsgewicht. Dit geldt vooral wanneer mensen een assortiment snackvoedsel krijgen in plaats van slechts één. We kunnen het niet helpen, maar hebben een beetje - of veel - van alles. Onderzoekers geloven dat verschillende smaken en structuren overeten kunnen bevorderen. Toen de deelnemers van het onderzoek slechts één snackoptie kregen, aten ze er minder van.

 12. Dat betekent niet dat diversiteit automatisch centimeters aan je taille toevoegt. Een verscheidenheid aan groenten en fruit is absoluut van vitaal belang om uw lichaam te ondersteunen en uw gezondheid te verbeteren. Maar elke dag hetzelfde eten kan helpen om de overweldigende hoeveelheid ongezonde of minder-dan-stellaire snack- of maaltijdopties te verminderen.

Cons

 1. Het spreekt voor zich dat het herhalen van maaltijden een echte snoozeville kan zijn. Vraag het maar aan iedereen die opgroeide en elke dag op de basisschool een boterham met pindakaas en jam eet.

 2. Je moet uitkijken naar wat je eet! Dat betekent niet altijd afhalen en enorme plakjes pizza, maar je moet nog steeds genieten van het eten op je bord. Je zult je nooit aan een dieet houden - of zelfs gezondere maaltijden - als je het haat.

 3. Er is een reden waarom kinderartsen nerveus worden wanneer uw kind alleen kipnuggets en macaroni en kaas voor elke maaltijd eet.

 4. Je lichaam heeft een grote verscheidenheid aan fruit, groenten, eiwitten en volle granen nodig om ervoor te zorgen dat je de macronutriënten en vitaminen krijgt die je nodig hebt. Afhankelijk van wat je eet, kun je een tekort aan voedingsstoffen krijgen door jezelf ernstig te beperken tot een paar maaltijden of een handvol voedingsmiddelen.

 5. Het toevoegen van nieuwe, gezonde voeding kan een geweldige manier zijn om beperkende diëten interessanter te maken. Eén onderzoek wees uit dat het vergroten van de variëteit aan gezond voedsel volwassenen met overgewicht of obesitas kan helpen gewicht en vet te verliezen. De sleutel hier is gezond voedsel. Het eten van veel verschillende ongezonde voedingsmiddelen zoals gebakken producten, zoute snacks en eenvoudige koolhydraten wordt geassocieerd met lichaamsvet.

 6. Uit een studie van 59.000 vrouwen uit 2002 bleek dat vrouwen die 16 tot 17 gezonde voedingsmiddelen in hun dieet hadden geroteerd, meer kans hadden om langer te leven dan vrouwen die regelmatig nul tot acht gezonde voedingsmiddelen aten. Elk gezond gegeten voedsel verminderde het risico op overlijden met 5 procent. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar het loopt snel op!

 7. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat het eten van een gevarieerde mix van voedsel met veel voedingsstoffen je metabole gezondheid kan verbeteren, inclusief lagere kansen op hypertensie, HDL-cholesterol en overtollig vet rond de taille. Bovendien kan een gevarieerd, voedzaam dieet je helpen om gezond te blijven.

 8. Regenboogkleurig eten is absoluut goed voor je, vooral als je je tegoed doet aan allerlei soorten rood, oranje, geel, groen, paars en wit fruit en groenten. Als u elke dag dezelfde maaltijd (en) gebruikt, kunt u veel voedingsmiddelen weglaten die belangrijke voordelen voor de gezondheid hebben.

 9. Het eten van een breed assortiment voedingsmiddelen en het draaien van wat je eet, helpt de diversiteit van gezonde bacteriën in de darm te vergroten. Deze goede bacterie is niet alleen belangrijk voor de algehele gezondheid, maar ook voor gewichtsverlies. Uit een studie uit 2016 bleek dat een lagere diversiteit aan goede bacteriën werd geassocieerd met obesitas en buikvet.

Bottom line: Mix it up!

 1. Mandy Ferreira is een schrijver en redacteur in de San Francisco Bay Area. Ze is gepassioneerd door gezondheid, fitness en duurzaam leven. Ze is momenteel geobsedeerd door hardlopen, olympisch tillen en yoga, maar ze zwemt, fietst en doet bijna alles wat ze kan. Je kunt haar volgen op haar blog (treading-lightly.com) en op Twitter (@ mandyfer1).Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407