Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het veilig om rijst opnieuw op te warmen?

Is het veilig om rijst opnieuw op te warmen?

 1. Rijst is problematischer dan sommige andere etensresten omdat het bacteriën kan bevatten die Bacillus cereus worden genoemd en die sommige kookprocessen overleven.

 2. Deze bacterie is vaak de oorzaak van voedselvergiftiging door opnieuw verwarmde of gekookte rijst. Voedselvergiftiging veroorzaakt meestal diarree en braken en kan ernstige complicaties veroorzaken bij mensen met andere gezondheidsproblemen.

 3. Als mensen de richtlijnen voor voedselveiligheid niet correct volgen, kunnen de bacteriën groeien op overgebleven rijst en mensen ziek maken. Correct omgaan met voedsel kan echter ziekte voorkomen.

Hoe rijst veilig bereiden, bewaren en opwarmen

 1. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) schetst de veiligste manieren om voedsel, inclusief rijst, op de juiste manier te koken, bewaren en opwarmen.

 2. Elk van de volgende stappen zorgt ervoor dat opgewarmde rijst een laag risico heeft om mensen ziek te maken:

 3. 1. Was de handen goed

 4. Was de handen altijd grondig voordat u voedsel bereidt en kookt. Houd gebruiksvoorwerpen die rauwe dierlijke producten hebben aangeraakt gescheiden.

 5. 2. Kook de rijst goed

 6. Zorg er bij het koken van rijst voor dat deze op hoge temperatuur komt. Houd het buiten de gevarenzone - tussen 40degF en 140degF - waar bacteriën snel groeien.

 7. Serveer rijst direct na het koken.

 8. 3. Koel de restjes snel af

 9. Om de groei van bacteriën verder te verminderen, moet u voedsel snel afkoelen door:

 10. 4. Bewaar restjes goed

 11. De USDA raadt aan om alleen restjes voor bepaalde periodes op te slaan:

 12. Bewaar voedsel op een veilige temperatuur. Volgens USDA is kamertemperatuur 90 graden FEG, wat de ideale temperatuur is voor bacteriën om te groeien. Bacteriën groeien snel tussen 40degF en 140degF.

 13. 5. De naverwarming

 14. Zorg er bij het opnieuw verwarmen van rijst voor dat het gloeiend heet is.

 15. Overgebleven rijst in de magnetron:

 16. Overgebleven rijst roerbakken:

 17. Resterende rijst stomen:

 18. Het is veilig om de rijst koud te eten zolang deze is afgekoeld en correct is opgeslagen. Laat geen opgewarmde rijst op het aanrecht liggen.

 19. Door deze stappen te volgen, vermindert u het risico op voedselvergiftiging. Verwarm de rijst niet meer dan één keer, omdat dit het risico op voedselvergiftiging verder verhoogt.

Vroege symptomen van voedselvergiftiging

 1. Symptomen van voedselvergiftiging zijn meestal:

 2. De symptomen zullen snel optreden en moeten slechts kort duren. Volgens een rapport kunnen er in de VS elk jaar tot 84.000 gevallen van voedselvergiftiging worden veroorzaakt door Bacillus cereus

 3. De meeste mensen zullen snel herstellen zonder complicaties. Praat met een arts als:

Conclusie

 1. Rijst opwarmen is veilig als het correct wordt gedaan. Het is van essentieel belang om tijdens het koken voedselveiligheid en hygiëne te oefenen.

 2. Door specifieke stappen te volgen, vermindert u de groei van bacteriën en beperkt u het risico op voedselvergiftiging door het eten van opnieuw verwarmde rijst.

 3. Artikel laatst herzien door wo 15 augustus 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 6. Rijst opwarmen is veilig als het correct wordt gedaan. Het is van essentieel belang om tijdens het koken voedselveiligheid en hygiëne te oefenen.

 7. Door specifieke stappen te volgen, vermindert u de groei van bacteriën en beperkt u het risico op voedselvergiftiging door het eten van opnieuw verwarmde rijst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407