Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Juice Cleanse: de pluspunten van een sapdieet

Bittere meloen gebruiken

 1. Van boetieksappenhuizen die in steden en kleine steden opduiken tot Instagram-beroemdheden die de voordelen van het ene of het andere soort sapreiniging aanprijzen, het lijkt erop dat we de nieuwe rage in de gezondheid hebben ontdekt - sap maken.

 2. Hoewel we allemaal bekend zijn met in de winkel gekochte sappen en sapachtige substanties (weet je nog Sunny Delight?), Is het maken van sappen thuis niet altijd zo populair geweest. Tegenwoordig wint de op hippie geïnspireerde trend aan stoom, omdat liefhebbers beweren dat het helpt kilo's af te werpen, ziekten te voorkomen en te genezen, en over het algemeen werkt als een wonderdrankje. Maar is juicing echt zo goed voor je als fans beweren?

De voors en tegens van Juice Cleanse

 1. Bovendien wordt fructose, het type suiker dat in de meeste vruchten voorkomt, door de lever uit de bloedbaan verwijderd. Als je een dieet met alleen sap volgt of sap reinigt, kan het orgaan overweldigd raken en de suiker in plaats daarvan omzetten in levervet, waardoor je vatbaarder wordt voor insulineresistentie - wat leidt tot diabetes - of hartaandoeningen. Dus als je diabetes hebt, wil je geen sapreiniging toevoegen aan je diabetesdieetplan.

 2. 3. Je lichaam heeft geen sapreiniging of detox nodig

 3. Dit is een biggie. Ik ben een voorstander van de voordelen van het toevoegen van detoxdranken aan je dieet of het besteden van een week aan de Daniel Fast, met focus op hele, gezonde ingrediënten en het elimineren van bewerkte voedingsmiddelen en alcohol uit je dieet om gifstoffen in het lichaam te verminderen. Maar in het algemeen, als u het grootste deel van de tijd gezond eet, ontgift uw lichaam natuurlijk elke dag.

 4. Overschakelen naar een reiniging met alleen sap kan uiteindelijk meer kwaad dan goed doen. Als je je traag voelt, weinig energie of geïrriteerd bent, wat heb je dan aan een detox-sap?

 5. En dat is ervan uitgaande dat je al je eigen drankjes maakt tijdens een sapreiniging of detox. Er is veel geld te verdienen in de sap detox-business, met bedrijven die kits of retraites verkopen voor honderden dollars. Maar de waarheid is dat je lichaam dit soort detox niet voor langere tijd nodig heeft, omdat de beste manier om te detoxen is door gezond te eten, te sporten en tijd buiten door te brengen in de zon en aarding.

 6. 4. Het kan duur worden

 7. Over die honderden dollars gesproken, sap is niet goedkoop. Ik ben een voorstander van investeren in je gezondheid, want het voedsel dat we eten is immers medicijn. Maar je hebt vaak het dubbele nodig om de hoeveelheid ingrediënten te verdrievoudigen om één sap te maken dan als je het voedsel heel eet. Als je verse, biologische producten koopt, beginnen die aantallen snel op te tellen, vooral als het hele gezin ook van sappen geniet.

 8. Vooraf kopen van de sappen kan ook prijzig zijn. Een fles rauw geperst sap van populaire merken kan je $ 8 per fles opleveren. Als je geniet van een sapje per dag, is dat meer dan $ 200 per maand voor slechts één persoon. En veel van die forse stickerprijs komt van claims waarvan niet is bewezen dat ze waar zijn, zoals koudgeperst sap is beter voor jou.

 9. Juicing vereist ook apparatuur die de meeste gezinnen niet bij de hand hebben. Een goede sapcentrifuge kan honderden dollars opleveren. Hoewel het een waardevolle investering is, is het een andere factor om rekening te houden met je sapbeslissing.

 10. Ja, het verwijderen van onoplosbare vezels tijdens het maken van sap maakt de drank gemakkelijker te verteren. Maar op de lange termijn hebben we vezels nodig in onze voeding - in feite is hun vezelgehalte een van de belangrijkste redenen waarom groenten en fruit zo goed voor ons zijn.

 11. En we hebben onoplosbare vezels nodig in onze voeding. Omdat het niet oplost, schrobt dit type vezel het spijsverteringskanaal schoon en verwijdert het plaque en ingesloten gifstoffen. Vezels helpen ook de opname van suiker in het bloed te vertragen, waardoor het vermijden van die suikerpiekensappen is berucht. Wanneer u sapreinigt, verwijdert u effectief vezelrijk voedsel uit uw dieet, wat na verloop van tijd meer negatieve effecten op de spijsvertering heeft dan het waard is.

 12. Als u geïnteresseerd bent in sap maken, zult u blij zijn te weten dat een sapreiniging nogal wat voordelen heeft.

 13. 1. Geniet eenvoudig van uw dagelijkse dosis fruit en groenten - en probeer nieuwe mensen!

 14. Hoeveel van ons eten dagelijks de zeven porties fruit - en vooral groenten - die worden aanbevolen om het risico op vroegtijdig overlijden te verminderen? (1) Hoewel het moeilijk kan zijn om erachter te komen hoe je bij elke maaltijd of snack een paar extra groenten binnen kunt halen, maakt sap maken het veel gemakkelijker. Vrijwel elk fruit of groente kan worden geperst, waardoor je een hoop voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt die je anders misschien zou missen.

 15. Met sap maken kunt u ook avontuurlijk worden met de producten die u consumeert. De meesten van ons kopen dezelfde groenten en fruit die we gewend zijn om thuis te bereiden. Maar sap geeft je de vrijheid om nieuwe variëteiten te proberen zonder recepten op te sporen of je zorgen te maken of de rest van de familie ervan zal genieten. Schuif het gewoon in de sapcentrifuge en het is klaar om te drinken.

 16. Ouders, sappen zijn vooral een goede optie als u kinderen hebt die kieskeurige eters zijn. Ze zullen genieten van het drinken van het sap, en je zult het leuk vinden om te weten dat ze nippen aan voedzame ingrediënten.

 17. 2. Je lichaam kan de voedingsstoffen gemakkelijk opnemen

 18. Een sap drinken is als het nemen van een dosis instantvoeding. Omdat alle onoplosbare vezels - dat is de vezel die je lichaam een ​​beetje moeilijker moet verwerken om te verwerken - is verwijderd door het sapproces, wordt de spijsvertering een stuk gemakkelijker op het lichaam. (2)

 19. Door sap te drinken, kan het lichaam de vitamines, mineralen en enzymen die het sap te bieden heeft beter opnemen. Juicing is als het nemen van een gezonde multivitamine die echt goed smaakt.

 20. 3. Het is een geweldige manier om productieafval te verminderen

 21. Een verschrompelde wortel of treurig ogende komkommer is misschien niet een mooie toevoeging aan het diner, maar beide zijn uitstekend in recepten voor het reinigen van sap - en een goede manier om te stoppen met het weggooien van producten die een beetje voorbij zijn prime. Omdat 30 procent tot 40 procent van het voedsel in Amerika verloren gaat, is sap maken een slimme manier om afval in je huishouden te elimineren en ook gemakkelijk op zak. (3)

 22. Helaas zijn er verschillende nadelen aan sap waarmee rekening moet worden gehouden.

 23. 1. U zult waarschijnlijk niet afvallen

 24. Houd er rekening mee als u van plan bent alleen sap te gaan eten. Dat je misschien vaker honger hebt. Het is niet alleen je verbeelding - het is bewezen dat het eten van vast voedsel je helpt verzadiging te bereiken en je voller voelt dan het eten van maaltijden.

 25. Dit is belangrijk bij het maken van sap, omdat slechts één sap een calorische telling kan hebben die vergelijkbaar is met een volledige maaltijd, behalve dat het u niet zo vol houdt als het verpakken van hele voedingsmiddelen. (4) Dat betekent dat als je regelmatig sappen drinkt, je misschien meer voedsel eet - en meer calorieën drinkt - vaker om je tevreden te voelen.

 26. Sappen bevatten over het algemeen ook geen eiwitten. Als je spiermassa probeert op te bouwen, zal een sapdieet je inspanningen tegenwerken, want als je lichaam geen eiwitten kan krijgen van wat je eet, zal het veranderen in waar het het kan vinden - je zuurverdiende spieren . En zodra je spiermassa begint te verliezen, daalt je stofwisseling, de calorieën die je verbrandt, zelfs als je niet aan het trainen bent. Dus als je weer vast voedsel begint te eten, kun je verwachten dat het gewicht ook terugkeert.

 27. 2. Te veel suiker kan leiden tot bloedsuikerschommelingen

 28. Zelfs als ze zelfgemaakt zijn, bevatten sappen nogal wat natuurlijke suiker en veel meer dan wanneer je het voedsel in zijn geheel opeet in plaats van het te persen. Denk er eens over na: als je een appel als snack eet, verbruik je ongeveer 10 gram suiker. (5) Maar voor het maken van appelsap is veel meer nodig dan slechts één stuk fruit.

 29. Vermenigvuldig die 10 gram met zoveel appels die nodig zijn om een ​​glas te vullen, en je kijkt naar een potentiële suikerpot. Voor mensen met diabetes kunnen bloedsuikerschommelingen het beste worden vermeden vanwege hun beperkte insulineproductie. En zelfs voor mensen zonder diabetes, kunnen drastische veranderingen in de bloedsuikerspiegel leiden tot een verlies van energie zodra de suikerhoeveelheid is gedaald. (6)

Recepten voor sapreiniging

 1. Het klinkt misschien alsof ik anti-sap ben - maar dat kan niet verder van de waarheid zijn. Voor de meeste mensen is een dieet met alleen sap gewoon geen gezonde of praktische optie. Maar sappen kunnen een onderdeel zijn van een uitgebalanceerd, voedzaam dieet. Hier zijn een paar manieren om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw sappen haalt.

 2. Klaar om te beginnen met persen? Hier zijn enkele van mijn favoriete saprecepten:

Sap maken versus Smoothies

 1. Heel vaak verwarren mensen sappen met smoothies en vice versa. Voor de duidelijkheid, smoothies zijn drankjes gemaakt van het samenvoegen van hele voedingsmiddelen, meestal fruit en groenten, hoewel je zaden, noten en vloeistoffen zoals melk of kokoswater kunt toevoegen. Hoewel het voedsel gemengd is, consumeer je het toch in zijn geheel. Dus hoewel dat aardbei- of spinazieblad er na het mengen misschien grappig uitziet, eet je nog steeds het hele ding.

 2. Als u sap maakt, wordt alle vezel - en een deel van de eiwitten - verwijderd uit fruit of groenten. Wat overblijft zijn alle micronutriënten en suiker in vloeibare vorm; de rest wordt weggegooid. Deze resterende vloeistof is het materiaal dat voorstanders van sap als vloeibaar goud beschouwen.

 3. Hoewel de verspreiding van sappenrepen en koudgeperste dranken momenteel hoog is, bestaat sap al geruime tijd. In de jaren dertig publiceerde Norman Walker, een zakenman en arts, 'Raw Vegetable Juices', een verzameling saprecepten. Hij vond ook de Norwalk-sapcentrifuge uit, waarvan er nog een versie beschikbaar is. (7)

 4. Je bent waarschijnlijk bekend met de Master Cleanse, de beruchte sapreiniger die voor het eerst in de jaren 1940 op de markt kwam en bestaat uit een suikerachtige limonademix gemaakt van ahornsiroop, cayennepeper, citroensap en water, gemaakt door een man veroordeeld voor het beoefenen van medicijnen zonder vergunning. (8)

 5. Hoewel vandaag de dag weinig mensen beweren dat een dieet bestaande uit voornamelijk ahornsiroop en cayennepeper niet ideaal is, is sap maken nog steeds een populaire optie. Maar is het geschikt voor jou? In de meeste gevallen, niet op zichzelf, maar zoals ik al zei, kan sap een gezonde aanvulling zijn op een evenwichtiger, genezend dieet.

 6. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407