Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan gezoet bietensap de bloeddruk echt verlagen?

De onderste regel

 1. Het maakt niet uit of u deze levendige tonic 's morgens vroeg drinkt of als een late-night snack - de voordelen van bieten passen in uw lattes, smoothies en zelfs cocktails. Ons eenvoudige en natuurlijk zoete bietensap zit vol met voedingsstoffen en is gemakkelijk te maken.

 2. Bieten zitten niet alleen vol vitamines, mineralen en medicinale plantaardige stoffen, ze bevatten weinig calorieën en veel vezels, foliumzuur, mangaan en voedingsnitraten.

 3. Plus, ze zijn geweldig voor bloeddruk! Welnu, de nitraten in bieten zijn. Studies hebben aangetoond dat bieten de bloeddruk na slechts enkele uren consumptie aanzienlijk kunnen verlagen. Zowel rauw bietensap als gekookte bieten bleken effectief bij het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van ontstekingen. Ruw bietensap had echter een groter effect.

 4. Voor atleten kunnen dezelfde nitraten rechtstreeks van invloed zijn op hoe cellen energie produceren. Studies hebben aangetoond dat dagelijks het drinken van 17 ons bietensap het atletische uithoudingsvermogen verbetert en het zuurstofverbruik kan verhogen. Om het effect van bietensap op atletische prestaties te maximaliseren, is het het beste om bietensap twee tot drie uur te consumeren vóór training of training.

 5. Bovendien kunnen nitraten de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren. Slechte bloedtoevoer naar de hersenen draagt ​​bij aan veel ziekten en een afname van de cognitieve functie. Bieten kunnen je hersenen scherp houden, omdat een verbeterde bloedtoevoer naar de frontale kwab is gekoppeld aan verhoogde cognitieve alertheid en reactietijd.

Recept voor zoete bietensap

 1. Pro-tip: als je geen sapcentrifuge hebt, kun je in plaats daarvan een blender gebruiken. Combineer eenvoudig de biet, appel en citroen met een half kopje water, geef of neem en mix ongeveer 60 seconden op de hoogste stand. Giet vervolgens de gemengde inhoud door een zeef of kaasdoek.

 2. Dosering: Een van de geweldige dingen van bietensap is dat u de effecten al binnen drie uur kunt voelen. Drink een of twee kopjes voor het beste resultaat. En als u op zoek bent naar langdurige verlaging van de bloeddruk, drink dan minstens dagelijks zoveel.

 3. Tiffany La Forge is een professionele chef-kok, receptontwikkelaar en voedselschrijver die de blog Pastinaak en gebak beheert. Haar blog richt zich op echt eten voor een evenwichtig leven, seizoensgebonden recepten en toegankelijk gezondheidsadvies. Als ze niet in de keuken is, geniet Tiffany van yoga, wandelen, reizen, biologisch tuinieren en uitgaan met haar corgi, Cocoa. Bezoek haar op haar blog of op Instagram.

 4. Pro-tip: als je geen sapcentrifuge hebt, kun je in plaats daarvan een blender gebruiken. Combineer eenvoudig de biet, appel en citroen met een half kopje water, geef of neem en mix ongeveer 60 seconden op de hoogste stand. Giet vervolgens de gemengde inhoud door een zeef of kaasdoek.

 5. Dosering: Een van de geweldige dingen van bietensap is dat u de effecten al binnen drie uur kunt voelen. Drink een of twee kopjes voor het beste resultaat. En als u op zoek bent naar langdurige verlaging van de bloeddruk, drink dan minstens dagelijks zoveel.

 6. Tiffany La Forge is een professionele chef-kok, receptontwikkelaar en voedselschrijver die de blog Pastinaak en gebak beheert. Haar blog richt zich op echt eten voor een evenwichtig leven, seizoensgebonden recepten en toegankelijk gezondheidsadvies. Als ze niet in de keuken is, geniet Tiffany van yoga, wandelen, reizen, biologisch tuinieren en uitgaan met haar corgi, Cocoa. Bezoek haar op haar blog of op Instagram.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407