Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan ik kokosolie gebruiken voor haarverlies?

De onderste regel

 1. Kokosnoot biedt het aroma van het paradijs. De vrucht van de kokospalm is een heerlijk ingrediënt van bitterkoekjes en pina coladas. Kokosolie wordt geproduceerd wanneer het kokosvlees uit de buitenste harde schaal wordt gehaald en wordt geperst. De laatste tijd wordt kokosolie aangeprezen als een wondermiddel voor allerlei kwalen, van indigestie tot astma tot autisme. Nu suggereren sommigen een verband tussen kokosolie en haargroei, maar is er enige waarheid in deze beweringen?

De mythe over haargroei

 1. Kan kokosolie nieuwe haargroei stimuleren? Het korte antwoord is: nee. Op dit moment zijn er geen studies uit geloofwaardige bronnen die aantonen dat kokosolie je haar kan herstellen.

 2. "Veel mensen doen kokosolie op hun huid om te bruinen," zegt Dr. David Belk, een internist die in Alameda, Californië aan het oefenen is.

 3. "Mensen hebben haarzakjes over hun hele lichaam", legt hij uit. "Als kokosolie echt de haargroei bevordert, kan ik me alleen maar voorstellen dat meer dan enkelen van hen zouden klagen over hirsutisme (overmatig lichaamshaar) als ze kokosolie op hun lichaam verspreiden. Dit gebeurt er met mensen die minoxidil (Rogaine) aanbrengen ) op hun lichaam of neem het in pilvorm. "

Geef me een hoofd met haar, lang mooi haar

 1. Hoewel kokosolie misschien geen gezonde haardos oplevert, zijn er momenteel een aantal veelbelovende nieuwe medicijnen die de test uitvoeren. Op dit moment zijn echter slechts twee medicijnen goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om haarverlies te behandelen.

 2. De National Institutes of Health (NIH) meldt dat minoxidil, een actuele toepassing, kaalheid vertraagt ​​en de haargroei stimuleert. Het is het meest effectief voor mannen jonger dan 40 jaar die teruglopende haarlijnen hebben, in plaats van mannen die volledig kaal zijn. Het kan ook worden gebruikt door vrouwen en kinderen die hun haar hebben verloren door alopecia of chemotherapie.

 3. Finasteride, in pilvorm, wordt gebruikt om haarverlies bij mannen te behandelen door het hormoon dat haarverlies bij mannen veroorzaakt te blokkeren. Finasteride kan alleen door mannen worden gebruikt.

Het reële potentieel van kokosolie

 1. Laurinezuur is het primaire verzadigde vet in kokosolie. Laurinezuur wordt ook gevonden in palmpitolie, moedermelk en in talg, die ons lichaam op natuurlijke wijze produceert.

 2. Bij lokaal gebruik tonen onderzoeken aan dat laurinezuur de groei van bepaalde soorten schadelijke bacteriën, schimmels en virussen kan vertragen. Laurinezuur heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Als gevolg hiervan biedt kokosolie een aantal voordelen voor onze huid.

 3. Onderzoekers van het Makati Medical Center in de Filippijnen hebben ontdekt dat laurinezuur zowel effectief als veilig is als vochtinbrengende crème. Kokosolie is niet alleen een goede (en goed ruikende) vochtinbrengende crème, maar ook een natuurlijke conditioner voor het wassen van het haar.

 4. Een groeiend aantal onderzoeken geeft aan dat laurinezuur effectief is als een antibacterieel en ontstekingsremmend middel voor de behandeling van acne. Een studie uit 2009 suggereert dat laurinezuur mogelijk wordt gebruikt als alternatief voor antibiotica voor acne.

 5. Als u eczeem of psoriasis heeft, biedt kokosolie de dubbele voordelen van een vochtinbrengende crème en als middel om de verspreiding van staph-infecties te bestrijden. Deze gaan vaak gepaard met psoriasis, eczeem en gerelateerde huidaandoeningen.

 6. Kokosolie is een geweldige vochtinbrengende crème. Het is ook effectief als antibacterieel middel. Dus voor nu, smeer je huid in met die rijke kokosolie. Maar als je op zoek bent naar nieuwe haargroei, is het waarschijnlijk zonde om kokosolie op je hoofd te doen. Als je kokosolie wilt proberen, zoek dan naar producten die zijn gelabeld als maagdelijk, biologisch of koudgeperst.

 7. Laurinezuur is het primaire verzadigde vet in kokosolie. Laurinezuur wordt ook gevonden in palmpitolie, moedermelk en in talg, die ons lichaam op natuurlijke wijze produceert.

 8. Bij lokaal gebruik tonen onderzoeken aan dat laurinezuur de groei van bepaalde soorten schadelijke bacteriën, schimmels en virussen kan vertragen. Laurinezuur heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Als gevolg hiervan biedt kokosolie een aantal voordelen voor onze huid.

 9. Onderzoekers van het Makati Medical Center in de Filippijnen hebben ontdekt dat laurinezuur zowel effectief als veilig is als vochtinbrengende crème. Kokosolie is niet alleen een goede (en goed ruikende) vochtinbrengende crème, maar ook een natuurlijke conditioner voor het wassen van het haar.

 10. Een groeiend aantal onderzoeken geeft aan dat laurinezuur effectief is als een antibacterieel en ontstekingsremmend middel voor de behandeling van acne. Een studie uit 2009 suggereert dat laurinezuur mogelijk wordt gebruikt als alternatief voor antibiotica voor acne.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407