Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan paarse maïs ontstekingen, diabetes verminderen?

Kan paarse maïs ontstekingen, diabetes verminderen?

 1. Gezond eten is een hoeksteen van de preventie en behandeling van diabetes type 2. Fruit, groenten zonder zetmeel, volle granen, noten, zaden en peulvruchten staan ​​allemaal op de lijst met voedingsmiddelen die de American Diabetes Association (ADA) aanbeveelt.

 2. Er is geen eenduidige aanpak, en de nieuwste ADA-aanbevelingen adviseren dat mensen samenwerken met een professionele zorgverlener om te bepalen welke voedingsmiddelen hen helpen hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

 3. Maïs is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze bij het beheren van diabetes. Deze korrel is echter verkrijgbaar in verschillende tinten en kleuren, en het zijn deze pigmentchemicaliën die de sleutel kunnen zijn om de potentiële voordelen voor mensen met diabetes te ontsluiten.

 4. Een onderzoek uit 2017 toonde aan dat ratten die extracten van een stam van blauwe maïs aten naast een dieet in westerse stijl minder buikvet, betere bloedcholesterol- en triglycerideniveaus hadden en een lagere bloeddruk dan ratten die at alleen het westerse dieet.

 5. Een onderzoeksteam van de Universiteit van Illinois op Urbana-Champaign, die samenwerkte met medewerkers van de Northeast Agricultural University en de Zhejiang University, beide in China, presenteert nu gegevens waaruit blijkt dat de complexe fytochemicaliën in een verscheidenheid van nieuwe paarse maïsstammen kunnen ontstekingen verminderen en de insulinegevoeligheid verbeteren in een muiscelmodel.

Behandeling van ontstekingen en obesitas

 1. Elvira Gonzalez de Mejia, overeenkomstige auteur en professor in de voedingswetenschappen, leidde het onderzoek en het team publiceerde de bevindingen in het tijdschrift Food Chemistry.

 2. Voor het onderzoek hebben de onderzoekers 4 jaar lang 20 nieuwe maïsvariëteiten gekweekt, die ze hebben afgeleid van rode Apache-maïs. Ze gebruikten vervolgens water om de chemische verbindingen te extraheren die aanwezig waren in de buitenste laag van de maïskorrels, de pericarp genoemd.

 3. Elk pericarp-extract had een uniek profiel van anthocyanen, de pigmenten die een specifieke rood-paarse maïskolfvorm creëren, evenals andere fytochemicaliën of fenolische verbindingen, waaronder cafeïnezuur, vanillinezuur, onder andere luteoline en quercetine.

 4. Om de potentie van het pericarp-extract van elke soort te testen, gingen de onderzoekers naar het laboratorium en gebruikten ze muiscelmodellen van ontsteking en obesitas - twee kritische factoren voor diabetes - evenals insulineresistentie.

 5. Toen ze macrofagen aan de extracten blootstelden, zagen ze een vermindering van pro-inflammatoire moleculen. Macrofagen zijn immuuncellen die een rol spelen bij ontstekingen.

 6. Ze ontdekten ook dat sommige van de extracten mild toxisch waren voor vetcellen, maar waren in staat om de omzetting van voorlopercellen in volwassen vetcellen, adipocyten genaamd, te temperen, die vet ophopen en zwaarlijvigheid veroorzaken.

Insulineresistentie verminderen

 1. De onderzoekers testten ook hun pericarp-extracten op adipocyten die ze kunstmatig hadden geïnduceerd om insulineresistentie te ontwikkelen, een kenmerk van diabetes.

 2. De extracten verminderden de niveaus van oxidatieve stress in de cellen, wat een maat is voor insulineresistentie.

 3. Glucose-opname nam in verschillende mate toe in aanwezigheid van de extracten, volgens de studie, en dit toont een afname van de insulineresistentie aan.

 4. De paarse maïsextracten kunnen enkele extra voordelen bieden.

 5. Alpha-amylase is een enzym dat een rol speelt bij het afbreken van complexe koolhydraten in eenvoudige suikers. Remming van het eiwit bij mensen met diabetes kan leiden tot lagere bloedsuikerspiegel. De pericarp-extracten hadden een krachtig remmend effect op alfa-amylase.

 6. De extracten remden ook een ander enzym genaamd dipeptidyl-peptidase 4 (DPP-4), dat op zijn beurt hormonen activeert die de insulinesecretie reguleren. Farmaceutische DPP-4-remmers zijn een relatief nieuwe klasse geneesmiddelen die artsen gebruiken om diabetes type 2 te behandelen.

 7. "We hebben zeer belangrijke veranderingen waargenomen in moleculen die oxidatieve stress en ontsteking in de insulineresistente adipocyten verminderden. We vonden ook belangrijke veranderingen in pro-inflammatoire moleculen in de immuuncellen."

 8. MNT vroeg de Mejia of ze voorziet dat mensen met diabetes paarse maïs gebruiken door het in hun dieet op te nemen of door pericarp-extracten te nemen. "Beide benaderingen zijn belangrijk," legde ze uit, "de consumptie van de hele gekleurde maïs als onderdeel van het dieet, en ook het gebruik als ingrediënt van het huidige pericarp-coproduct van de verwerking van droge mais. "

 9. De onderzoekers zetten hun werk voort met als doel maïshybriden te fokken die de fytochemicaliën combineren die het meeste potentieel in de studie lieten zien.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407