Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan pasta u echt helpen om af te vallen?

Kan pasta u echt helpen om af te vallen?

 1. Ravioli, macaroni, spaghetti, lasagne, cannelloni. U zult ongetwijfeld kwijlen terwijl u die woorden in uw hoofd uitspreekt met een slecht Italiaans accent.

 2. Pasta is wijd en zijd geliefd, maar voor dieters wordt het als slecht beschouwd; samen met kaas, cake, cheesecake, hamburgers en cheeseburgers, staat het in de categorie "kijk er niet eens naar".

 3. Pasta wordt echter al sinds de 14e eeuw in Italië geconsumeerd en ze hebben het als natie overleefd; dus het kan toch niet zo erg zijn?

 4. Omdat pasta notoir veel koolhydraten bevat, beginnen zowel de media als de onderzoekers de rug toe te keren, en dit gedeeltelijk te wijten aan de obesitas-epidemie.

 5. Echter, een groep onderzoekers van het St. Michael's Hospital in Toronto, Canada, is onlangs op pad gegaan om de slechte naam van pasta te onderzoeken. Verdient dit heerlijke nietje op basis van tarwe het zo breed gekastijd te worden?

Vermicelli vinden

 1. Om pasta en het effect ervan op gewichtstoename te onderzoeken, sprongen de onderzoekers in de riemen van gegevens die door eerdere studies waren verzameld.

 2. Ze ondernamen een systematische review en meta-analyse van 30 gerandomiseerde controleproeven waarbij bijna 2500 deelnemers waren betrokken. In deze studies hebben de deelnemers andere bronnen van koolhydraten vervangen door pasta als onderdeel van een gezond dieet met een lage glycemische index (GI).

 3. De resultaten van de onderzoekers werden eerder deze week gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Open. En uit eerste indrukken lijken de bevindingen een enorme overwinning voor pastaliefhebbers en producenten over de hele wereld.

 4. De deelnemers - die elke week gemiddeld 3,3 porties pasta aten in plaats van andere koolhydraten - verloren ongeveer een halve kilogram tijdens de follow-upperiode (een mediaan van 12 weken).

 5. "De studie vond," verklaart hoofdauteur Dr. John Sievenpiper, "dat pasta niet heeft bijgedragen aan gewichtstoename of toename van lichaamsvet."

 6. "In feite bleek uit analyse een klein gewichtsverlies. Dus, in tegenstelling tot zorgen, kan pasta misschien onderdeel uitmaken van een gezond dieet, zoals een dieet met een lage GI."

 7. "Bij het afwegen van het bewijsmateriaal," vervolgt Dr. Sievenpiper, "kunnen we nu met enig vertrouwen zeggen dat pasta geen nadelig effect heeft op de resultaten van het lichaamsgewicht wanneer het wordt geconsumeerd als onderdeel van een gezond voedingspatroon. "

 8. Is dit een paaswonder? Welnee. De auteurs denken dat, omdat pasta een relatief lage GI heeft in vergelijking met andere geraffineerde koolhydraten, het kleinere pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt.

 9. Voordat je gek wordt, is het van vitaal belang om het gedeelte te lezen waar staat: "[!...

Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch

 1. Helaas moeten er enkele problemen worden opgelost voordat we te enthousiast worden. Allereerst hebben sommige auteurs van het onderzoek eerdere subsidies, donaties van pasta en reisondersteuning ontvangen van Barilla, een bedrijf dat pasta maakt.

 2. Hoewel ze stellen dat "[!n

 3. Ook de auteurs merken een aantal problemen op met hun werk. Ze vonden bijvoorbeeld "onverklaarde inconsistentie" in de tailleomtrek en lichaamsvetmetingen van sommige onderzoeken.

 4. Ook vrezen ze dat hun resultaten alleen pasta beoordeelden als onderdeel van een dieet met een lage GI. Met andere woorden, geen van de studies onderzocht pasta op zichzelf of als onderdeel van andere diëten, wat het gewicht van de conclusies in reële situaties beperkt.

 5. Bovendien werd in veel van de geanalyseerde onderzoeken niet vermeld hoeveel pasta elke deelnemer precies had gegeten.

 6. Daarom kunnen we niet echt de solide conclusies trekken waarnaar we in deze studie verlangen. Aan je tagliatelle zit nog wat schuldgevoel, vrees ik. Maar als u ooit de drang naar pasta voelt, kunt u de conclusies van de studie opnieuw lezen om uw schuldniveau kort te verlagen.

 7. "Pasta in de context van voedingspatronen met een lage GI," luidt het, "heeft geen nadelige invloed op adipositas en vermindert zelfs het lichaamsgewicht en de BMI [!body mass index

 8. Kortom, pasta is waarschijnlijk niet zo erg als sommige dingen die je zou kunnen eten. Matiging is dus nog steeds de sleutel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407