Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kaneel kan infecties helpen bestrijden

Kaneel kan infecties helpen bestrijden

 1. Sinds hun eerste gebruik hebben antibiotica talloze levens gered. Nu keert het tij echter.

 2. Over talloze generaties heeft een groeiend aantal bacteriesoorten resistentie tegen antibiotica opgebouwd.

 3. Dit betekent dat infecties die ooit gemakkelijk te behandelen waren, nu ongevoelig zijn voor antibiotica. Het is een groeiend wereldwijd probleem.

 4. In feite verwijst de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar de antibioticaresistentiecrisis als "een van de grootste bedreigingen voor de mondiale gezondheid, voedselveiligheid en ontwikkeling vandaag."

 5. Om deze redenen is het van vitaal belang dat we andere manieren vinden om infecties effectief aan te pakken zonder antibiotica te gebruiken.

Kaneel onderzocht

 1. Dr. Sanjida Topa en haar collega's aan de Swinburne University of Technology in Australië hebben traditionele medicijnen onderzocht. Onlangs keken ze naar kaneel.

 2. Ze concentreerden zich op dit specifieke kruid omdat, zoals Dr. Topa uitlegt, "veel eerdere onderzoeken melding hebben gemaakt van antimicrobiële activiteit van etherische olie van kaneel, [!maar

 3. In het bijzonder concentreerden ze zich op een component van kaneelolie, cinnamaldehyde (CAD) genaamd, die verantwoordelijk is voor de onderscheidende smaak en het aroma van cinnamon. Hun bevindingen werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Microbiology.

 4. De onderzoekers wilden testen of CAD biofilms kon afbreken, dit zijn plakkerige lagen die vaak verantwoordelijk zijn voor persistente infecties die zelfs antibiotica niet kunnen raken. Het meest bekende voorbeeld van een biofilm is de plaque op tanden.

 5. Om samen te komen en biofilms te vormen, moeten bacteriën met elkaar communiceren om deze complexe structuur te bouwen. De onderzoekers vroegen zich af of CAD deze zeer georkestreerde gebeurtenis zou kunnen verstoren.

 6. "We veronderstelden dat het gebruik van natuurlijke antimicrobiële stoffen, zoals etherische oliën, de vorming van biofilm zou kunnen verstoren. Daarom hebben we ons gericht op de impact van verschillende concentraties cinnamaldehyde in verschillende ontwikkelingsstadia van biofilm."

Biofilms afbreken

 1. Voor hun experimenten gebruikten ze Pseudomonas aeruginosa, een bacterie die gewoonlijk verantwoordelijk is voor infecties bij mensen met een verminderd immuunsysteem, zoals personen met kanker, diabetes of taaislijmziekte.

 2. Toen CAD werd getest tegen bacteriële biofilms, bleek deze in meer dan driekwart van de gevallen te worden afgebroken. Het leek ook de vorming van biofilms te belemmeren en verspreiding van bacteriën te voorkomen.

 3. Biochemische analyse toonde aan dat de verstoring van biofilmgenese waarschijnlijk te wijten was aan verlaagde niveaus van een tweede messenger genaamd bis- (3'-5 ') - cyclisch dimeer guanosinemonofosfaat, waarvan bekend is dat het belangrijk in hun vorming.

 4. "Deze bevindingen dragen absoluut bij aan de zoektocht naar nieuwe antimicrobiële stoffen. [!...

 5. Zoals Dr. Topa uitlegt: "Mensen gebruiken al heel lang natuurlijke producten om infecties te behandelen, en er is een hernieuwde focus op dergelijke antimicrobiële verbindingen." Hopelijk helpt deze aanpak ons ​​arsenaal aan antimicrobiële middelen opnieuw aan te vullen naarmate antibiotica steeds tandenloos worden.

 6. Voor hun experimenten gebruikten ze Pseudomonas aeruginosa, een bacterie die gewoonlijk verantwoordelijk is voor infecties bij mensen met een verminderd immuunsysteem, zoals personen met kanker, diabetes of taaislijmziekte.

 7. Toen CAD werd getest tegen bacteriële biofilms, bleek deze in meer dan driekwart van de gevallen te worden afgebroken. Het leek ook de vorming van biofilms te belemmeren en verspreiding van bacteriën te voorkomen.

 8. Biochemische analyse toonde aan dat de verstoring van biofilmgenese waarschijnlijk te wijten was aan verlaagde niveaus van een tweede messenger genaamd bis- (3'-5 ') - cyclisch dimeer guanosinemonofosfaat, waarvan bekend is dat het belangrijk in hun vorming.

 9. "Deze bevindingen dragen absoluut bij aan de zoektocht naar nieuwe antimicrobiële stoffen. [!...

 10. Zoals Dr. Topa uitlegt: "Mensen gebruiken al heel lang natuurlijke producten om infecties te behandelen en er is een hernieuwde focus op dergelijke antimicrobiële verbindingen." Hopelijk helpt deze aanpak ons ​​arsenaal aan antimicrobiële middelen opnieuw aan te vullen naarmate antibiotica steeds tandenloos worden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407