Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kazen om te eten tijdens de zwangerschap

Laag voor laag

 1. U moet niet vermijden kaas te eten tijdens uw zwangerschap. Kaas is rijk aan eiwitten, calcium en B-vitamines, die allemaal uitstekende voedingsstoffen zijn voor zowel moeder als baby. Kaas kan echter gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen als deze is gemaakt van ongepasteuriseerde melk. "Rauwe melk" kazen bevatten soms potentieel schadelijke bacteriën, zoals listeria, waarvoor zwangere vrouwen bijzonder vatbaar zijn. BabyCenter raadt aan om ervoor te zorgen dat alle kaas die u tijdens de zwangerschap eet gepasteuriseerd is - en in geval van twijfel, sla deze over.

Harde kaas

 1. Harde kazen zijn kazen die een lang rijpingsproces hebben - meestal een aantal jaren - en worden gekenmerkt door hun stevige, kristallijne textuur. Bijna alle harde kazen worden gemaakt met gepasteuriseerde melk of gekookt op hoge, bacteriedodende temperaturen om de wrongel beter van de wei te scheiden. Om deze reden beschouwt de Centers for Disease Control and Prevention, of CDC, harde kazen in het algemeen veilig voor zwangere vrouwen. Populaire vormen van harde kazen zijn Cheddar, Edam, Emmental, Gouda, Gruyere, Havarti, Jarlsberg, Lancashire, Manchego, Parmesan en Provolone.

Zachte kaas

 1. Zachte kazen zijn die met een flexibele textuur die soms kleverig, vloeibaar of waterig lijkt. Veel zwangere vrouwen geloven dat ze alle zachte kazen tijdens de zwangerschap moeten vermijden; dit is echter niet waar. De Amerikaanse Food and Drug Administration benadrukt dat gepasteuriseerde zachte kazen volkomen veilig zijn voor zwangere vrouwen. Zachte kazen, ook bekend als semi-zachte kazen, zijn brie, Camembert, cottage cheese, roomkaas, feta, mascarpone, mozzarella, ricotta en geitenkaas - zonder een korst - en quark.

Smeltkaas

 1. Smeltkaas is een voedingsproduct gemaakt van gemodificeerde natuurlijke kazen. In tegenstelling tot natuurlijke kaas, wordt verwerkte kaas gemaakt met zoutemulgatoren, stabilisatoren en andere additieven die het product in een homogene, flexibele massa veranderen. Omdat verwerkte kaas altijd een verhittingsproces ondergaat, wordt het als veilig beschouwd voor zwangere vrouwen. Maar hoewel veilig, is het niet noodzakelijkerwijs gezond. Smeltkaas heeft een veel hoger natriumgehalte dan natuurlijke kaas, wat problemen kan veroorzaken als u hoge bloeddruk of hartproblemen heeft. Voorbeelden van verwerkte kaas zijn Amerikaanse kaas, Velveeta en Cheez Whiz.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407