Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kerstmuziek en geestelijke gezondheid

Navigeren door de feestdagen

 1. Zodra de kleine geesten en kabouters op Halloween-nacht in bed zijn gestopt, lijkt het erop dat een schakelaar omschakelt en kerstlichtjes opspringen als enthousiaste knoppen in het voorjaar.

 2. Thanksgiving? Wat is dat?

 3. De vakantie in november heeft weinig ruimte om rond te zwerven tussen de spookplaatsen van Halloween en de rinkelende klokken van Kerstmis.

 4. Inderdaad, het lijkt erop dat de marketingtrucs vrolijke oude Sinterklaas beginnen te duwen zodra het Halloween-snoepje is vrijgegeven.

 5. Dit fenomeen, bekend als Christmas Creep, betekent dat winkels vroeger en vroeger vakantiemelodieën spelen.

 6. Deze geleidelijke kerstcrawl kan een negatieve invloed hebben op uw geestelijke gezondheid, zegt klinisch psycholoog Linda Blair.

 7. Kerstmuziek uitglijden voordat het vakantieseizoen officieel begint, kan je zelfs angstiger en depressiever maken, vertelde ze Sky News.

 8. "Kerstmuziek zal mensen waarschijnlijk irriteren als het te luid en te vroeg wordt gespeeld," zei Blair. "Het kan ons het gevoel geven dat we in de val zitten. Het herinnert ons eraan dat we cadeaus moeten kopen, voor mensen moeten zorgen, feesten moeten organiseren. Sommige mensen zullen daarop reageren door impulsaankopen te doen, die de winkelier leuk vindt. Anderen lopen gewoon weg van de winkel. Het is een risico. "

De klok starten

 1. Kerstmuziek kan een soort openingsbel zijn voor de feestdagen.

 2. "De nummers activeren eigenlijk een aftelklok in onze gedachten en kunnen stress en angst veroorzaken over het aantal items dat we vóór 25 december moeten voltooien," zei Scott Dehorty, een erkende maatschappelijk werker en de uitvoerend directeur van Maryland House Detox, een behandelcentrum in Linthicum Heights, Maryland.

 3. Inderdaad, de Tampa Bay Times meldt dat Best Buy het eerste akkoord slaat op de kerstcomposities in de winkels op 22 oktober.

 4. Kort daarna, op 1 november, volgen grote merken zoals Sears, Michaels en Lane Bryant.

 5. Vanaf daar druppelen anderen tot november in de deuntjes.

 6. Meer dan de helft van de retailers in de Times-kaart wacht op de dag van of de dag na Thanksgiving.

Het effect op werknemers

 1. De bedreiging voor gezond verstand is vooral groot voor retailers en seizoensarbeiders die ondanks de gestage stroom gestresste shoppers vakantie vieren. [! 3989 => 1140 = 3!

 2. Kate Chapman, nu een holistische geneeskundespecialist, werkte als kerstman in de Radio City Christmas Spectacular elk vakantieseizoen van 2001 tot 2006.

 3. Voor Chapman begon de Christmas Creep elk jaar vóór Halloween, toen de repetities voor de iconische Broadway-shows begonnen.

 4. "Ik arriveerde elke dag en hoorde vanuit elke kamer waar ik passeerde kerstmuziek", herinnerde ze zich. "De Rockettes repeteerden hun nummers steeds opnieuw en opnieuw en zorgden voor een eindeloze lus van 'The Twelve Days of Christmas' of 'Christmas in New York'. Ik zong en danste urenlang elke dag, ondergedompeld in de wereld van mevrouw Claus. Kerstmis consumeerde me, dag in dag uit, tot onze opening voor Thanksgiving. "

 5. Tegen de tijd dat 25 december arriveerde, had Chapman, net als vele vakantiemedewerkers en artiesten, weinig ruimte voor echt vakantiegeest.

 6. "Het was uiterst vermoeiend vier keer per dag kerstuitbundigheid te produceren. Dat soort opgetogenheid is geweldig als het echt is, maar als het gekunsteld is, kan het een zware last zijn om rond te hijsen," ze zei.

 7. "Natuurlijk heb ik geprobeerd in het perspectief te houden dat het verspreiden van cheer van welke aard dan ook een goede zaak is. Het was voor mij als mevrouw Claus veel gemakkelijker dan iemand die het moest verdragen om de dezelfde cd's via de luidspreker van de winkel, gemengd met ongeduldige klanten, terwijl ze in de detailhandel of de voedingsindustrie werkten, "zei ze. "Ik had het voorrecht om te werken in een van de meest goed samengestelde kerstshows in de Verenigde Staten."

Hoe nog steeds te genieten van Kerstmis

 1. Chapman's besef van haar rol in de vakantiefestiviteiten kan haar hebben geholpen een zekere mate van kalmte te behouden door de fysieke en emotionele eisen.

 2. Die duidelijkheid, zegt Dehorty, is precies het perspectief dat we allemaal nodig hebben om ons te helpen de stabiliteit in de hectische feestdagen te handhaven.

 3. "Hoewel het moeilijk is om niet naar kerstmuziek te luisteren terwijl je onderweg bent, hoef je er niet van te genieten", zegt Dehorty. "Eén probleem is dat we allemaal het gevoel hebben dat we moeten genieten van de muziek en de sfeer - dat doe je niet. Maak de vakantie zoals je wilt en geniet ervan. Maak het over geven of vrijwilligerswerk voor mensen in nood. Start nieuwe tradities die je ziet doorsturen naar."

 4. Als u de gelegenheid geniet om uw huis te bedekken met lichten en slingers, omarm het dan.

 5. Mensen die vroeg voor de vakantie versieren, kunnen zelfs gelukkiger zijn dan mensen die wachten of helemaal niet versieren, vertelde Steve McKeown, een Britse psychoanalyticus, aan UNILAD.

 6. "In een wereld vol stress en angst associëren mensen graag met dingen die hen gelukkig maken, en kerstversieringen roepen die sterke gevoelens uit de kindertijd op," zei McKeown. "Decoraties zijn gewoon een anker of een weg naar die oude jeugdmagie van opwinding, dus het vroeg ophangen van die kerstdecoraties vergroot de opwinding."

 7. Er is nog een voordeel van decoreren voor de feestdagen.

 8. Uit een onderzoek van het Journal of Environmental Psychology bleek dat mensen die decoraties ophangen hun buren signaleren dat ze vriendelijker en opener zijn dan mensen die niet decoreren.

 9. Je liefde voor opblaasbare sneeuwbollen en verlichte rendieren kan je helpen je te integreren in je buurt en een sterker sociaal netwerk van vrienden op te bouwen.

 10. Als je mensen om je heen hebt die je tijdens de feestdagen verzorgen en ondersteunen, kun je het zelfs verdragen - vooral als het moment komt dat je ooit hebt gehoord: 'Ik zal thuis zijn voor Kerstmis "slechts één te vaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407