Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koreaanse spa: voordelen, wat gebeurt er en hoe te maken

Het heeft voordelen voor de gezondheid om op te starten

 1. Volgens een 2018-studie van saunabaden in Finland, is het regelmatig bezoeken van een sauna gekoppeld aan veel gezondheidsvoordelen, waaronder een verbetering van de cardiovasculaire, bloedsomloop en immuunfuncties. Een reis naar een jjimjilbang - of het opnieuw beleven van de ervaring thuis - kan mogelijk een aantal dingen kalmeren die u schelen.

 2. Talrijke andere onderzoeken ondersteunen vergelijkbare bevindingen, waaronder het feit dat in deze warme en vochtige omgeving zitten de hoge bloeddruk kan verlagen en het risico op hart-, long- en neurocognitieve ziekten, zoals dementie, kan verminderen.

 3. Het is echter niet precies bekend waarom het gebruik van een sauna deze uitkomsten kan hebben. Sommige onderzoekers raden dat baden in zoveel hitte mogelijk kan zijn:

 4. Over het algemeen kunnen deze effecten leiden tot een opmerkelijke verbetering van de bloedcirculatie. Bovendien kunnen regelmatige bezoeken aan de sauna en warme baden pijn en de symptomen en de duur van de griep verminderen. Degenen die artritis of chronische hoofdpijn ervaren, kunnen een middag in het Koreaanse badhuis vinden om niet alleen leuk te zijn, maar ook te verlichten.

 5. Vergeet ook het digitale detox-bit niet. Als je helemaal voor je geld gaat, wil je een hele dag in de sauna doorbrengen. De meeste plaatsen hebben cafés waar je eten kunt bestellen.

 6. Laat uw telefoon achter in een kluisje en vergeet werk of kinderen terwijl u zich snoeit in een plas water. Er is niets diepzinniger therapeutisch, of zelfs meditatief, dan jezelf te laten genezen.

Niet ingewijd, hier is de volledige ervaring

 1. De meeste Koreaanse sauna's sorteren zwembad- en doucheruimtes in mannelijk en vrouwelijk. Hoewel er voor iedereen gemeenschappelijke ruimtes zijn, zoals sauna's en ontspanningsruimtes, is de beschikbaarheid hiervan afhankelijk van de spa.

 2. Wat ze meestal gemeen hebben, is een dresscode, waar ze je bijpassende pyjama-achtige outfits geven na betaling van de toegangsprijs, die varieert van $ 30 tot $ 90 voor de hele dag.

 3. Je gaat dan naar de naar geslacht verdeelde zwembad- en doucheruimtes waar kleding meestal een nee-nee is. Voordat je in een van de zwembaden en hot tubs komt, vragen ze je om te douchen en te schrobben om bacteriën en vuil van buitenaf te minimaliseren.

 4. Wat betreft de voorzieningen voor verfraaiing, is er vaak een extra vergoeding of pakketdeal. Sommige plaatsen bieden korting voor koppels (ja, anderen zien je boo naakt). Als je besluit om de beroemde lichaamsscrub te halen, wees dan voorbereid op een zo krachtige schrobbeurt dat de dode huidcellen eraf zullen vallen. Hoe schoon je ook denkt te zijn, deze scrubs bewijzen dat je ongelijk hebt.

 5. En maak je geen zorgen, ze weten het beter dan je gezicht zo hard aan te pakken.

Deze ervaring thuis opnieuw creëren

 1. Voor degenen die niet in Seoul of Busan zijn, is het niet nodig om duizenden kilometers te reizen om deze unieke stijl van zelfzorg te ondergaan. Als je in een grotere stad bent, zoals New York City, San Francisco of Los Angeles, kun je misschien lokale Koreaanse sauna's in je buurt vinden.

 2. Als u het niet prettig vindt om naakt rond anderen te zijn, of (terecht) de binaire scheiding tussen mannen en vrouwen ongemakkelijk vindt, zijn er nog steeds manieren om de voordelen van een sauna te repliceren.

 3. Als u een badkuip in uw huis of appartement heeft, is dit een goed moment om de lichten te laten zakken, de telefoon te verliezen, een stomend heet bad te nemen en een onderbreking zonder onderbreken in te plannen.

 4. Hoewel een badkamer mogelijk niet te vergelijken is met een betegelde, stenen of houten kamer met stomende zwembaden, melden artsen dat het nemen van een warm bad diep therapeutisch kan zijn. Studies tonen zelfs aan dat de eenvoudige handeling van jezelf onderdompelen in heet water de bloedsomloop, de bloeddruk en andere gunstige effecten kan verbeteren.

 5. Als u zonder bad zit, kunt u overwegen lidmaatschappen te bekijken bij een plaatselijke sportschool met een sauna of een stoombad. Hoewel veel gymbezoekers de sauna in en uit kunnen stappen als een postworkout-ritueel, onthoud dan dat het gebruik van de sauna een reden voor alleen de reis kan zijn.

 6. Wanneer zelfzorg het doel is, is een draai aan de loopband niet altijd nodig. Vergeet niet om de aanbevelingen van de sportschool voor gebruik in de sauna op te volgen: vijftien minuten is meestal de aanbevolen maximale tijd en mensen die zwanger zijn of bepaalde gezondheidsproblemen hebben, moeten dit eerst bij hun zorgverlener navragen. [! 9484 => 1140 = 3!

 7. Doet denken aan een draadwasser, deze zijn gemakkelijk online beschikbaar of je kunt ze vinden in een Koreaanse schoonheidssalon. Terwijl saunapatronen zweren bij het ongelooflijke vermogen van de handschoen om een ​​zijdezachte huid te onthullen, is de hardheid van het materiaal niet ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

 8. Houd u in dat geval aan kalmerende Koreaanse gezichtsmaskers. Vaak verkocht in packs online en doordrenkt met ingrediënten zoals honing, lavendel, aloë en komkommer, zullen deze bladmaskers niet alleen het uiterlijk en het gevoel van uw huid verbeteren, maar bieden ze dat extra beetje zelfliefde dat uw zenuwstelsel mogelijk nodig heeft van.

In zelfzorgstoom

 1. De gezondheidsvoordelen van een dag - of zelfs slechts een uur - in een Koreaans badhuis kunnen na verloop van tijd worden gemeten. Of het nu gaat om het loslaten van spanning, het verlichten van pijn of een daling van de bloeddruk, het is duidelijk dat deze spa's meer bieden dan een jonger uitziende huid.

 2. Vergeet niet dat er geen reden is om niet aan al die goedheid deel te nemen. Houd indien mogelijk tijd voor uzelf om uw ogen te sluiten, de warmte van een bad of sauna te omarmen en de stress van de moderne wereld te laten verdwijnen.

 3. Paige Towers is momenteel een freelance schrijver die in New York City woont en werkt aan een boek over ASMR. Haar schrijven is verschenen in talloze lifestyle- en literaire winkels. Je kunt meer van haar werk vinden op haar website.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407