Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je tomatensoep eten op een koolhydraatarm dieet?

Vervangingen en tips

 1. Met levendige tomaten, rijke room en Italiaanse kruiden is tomatensoep het perfecte comfortvoedsel - en die croutons bovenop of gegrilde kaasdriehoeken aan de zijkant kunnen ook behoorlijk bevredigend zijn. Bovendien zijn tomaten volgens de Mayo Clinic een goede bron van het antioxidant lycopeen, vooral als ze zijn gekookt.

 2. Maar als u een restrictief koolhydraatarm dieet volgt - of u houdt alleen van uw tomatensoep in combinatie met zetmeelrijke zijkanten - moet u mogelijk enkele aanpassingen maken om van deze favoriet te genieten eten terwijl je nog steeds je doelen bereikt. Dit is wat je moet weten over tomatensoep en het tellen van koolhydraten.

Koolhydraten in tomatensoep

 1. Tomatensoep bestaat voornamelijk uit koolhydraten: volgens USDA is het ongeveer 86% koolhydraten vergeleken met slechts 6% vet en 8% eiwit. Hoewel ingrediënten en verhoudingen per recept verschillen, bevat een portie Campbell's gecondenseerde tomatensoep (gemeten voor het toevoegen van water) ongeveer een halve kop koolhydraten. De versie met verlaagd natriumgehalte van het merk (die ook vetvrij is) bevat nog meer koolhydraten, met 20 gram totaal, volgens de USDA.

 2. Ook problematisch is dat bijna alle commerciële tomatensoepen toegevoegde suiker of maïsstroop met een hoge fructose bevatten, die 10 gram koolhydraten of meer per portie kan toevoegen, zegt Franziska Spritzler, RD, auteur van The Low-Carb Dietitian's Guide to Health and Beauty.

 3. Zowel de reguliere als natriumarme Campbell-versies bevatten ongeveer 1 gram voedingsvezels, die niet in suiker worden afgebroken. Sommige mensen met een koolhydraatarm dieet tellen totale koolhydraten, terwijl anderen alleen verteerbare koolhydraten tellen, ook bekend als netto koolhydraten. Voor degenen in het laatste kamp heeft de soep ongeveer 18 tot 19 gram netto koolhydraten per portie.

 4. Hoe dan ook, dat is al een aanzienlijk aantal koolhydraten voor één maaltijd - maar op zichzelf is een enkele portie tomatensoep niet echt een lunch of diner. De meeste recepten variëren van ongeveer 80 tot 160 calorieën per portie, waardoor je waarschijnlijk na het eten honger zult lijden. Als je je tomatensoep versterkt met traditionele toppings en zijkanten, voeg je echter ook meer koolhydraten toe.

 5. Een half kopje croutons voegt bijvoorbeeld volgens de USDA ongeveer 10 gram netto koolhydraten aan uw maaltijd toe. En als u uw soep met een broodje opdient, voegt elk sneetje brood ongeveer 13 gram netto koolhydraten toe.

Tomatensoep in een koolhydraatarm dieet passen

 1. Als u een beperkend koolhydraatarm dieet volgt - zoals een ketogeen dieet dat een limiet van 50 gram koolhydraten per dag of fase 1 van het Atkins 20-dieet stelt, waarvoor u houdt zich aan 20 tot 25 gram netto koolhydraten per dag - traditionele tomatensoep past mogelijk niet in uw maaltijdplan. Eén portie gewone commerciële tomatensoep neemt een goede portie (zo niet alle) van uw koolhydratenbudget voor de dag in beslag, wat betekent dat u geen toewijzing meer heeft voor andere gezonde bronnen van koolhydraten, zoals vezelige groenten.

 2. "Verse tomaten zijn prima als je een koolhydraatarm dieet zoals keto volgt, maar ze bevatten nog steeds meer koolhydraten dan bijvoorbeeld groene bladgroenten," zegt Spritzler. "Met tomatensoep zijn de natuurlijke suikers en koolhydraten veel geconcentreerder - dus over het algemeen wil je het vermijden als je je koolhydraten echt beperkt."

 3. Als u echter een liberaler koolhydraatarm dieet volgt, bijvoorbeeld 50 tot 100 gram koolhydraten per dag, kunt u tomatensoep gemakkelijk in uw dieet opnemen. maaltijd plannen. Plan gewoon af van andere zetmeelrijke voedingsmiddelen, zoals aardappelen of witbrood, en vul uw dieet met koolhydraatarme groenten om te voorkomen dat uw koolhydratenlimiet wordt overschreden.

Thuis tomatensoep met lagere koolhydraten maken

 1. Uw beste weddenschap om uw tomatensoep op een koolhydraatarm dieet te krijgen, is uw eigen huis te maken. Naast het vermijden van toegevoegde suiker, kun je de portie zware room vergroten en de portie tomaten verkleinen, zegt Spritzler, wat het aantal koolhydraten per portie zou verlagen. Maar het zou ook het totale aantal calorieën verhogen, wat niet ideaal is als je probeert af te vallen.

 2. Je kunt ook afzien van de zuivel en een heerlijke tomatensoep maken met romige kokosmelk. (Zowel room als kokosmelk bevatten slechts een halve gram koolhydraten per eetlepel, maar kokosmelk bevat minder calorieën en minder verzadigd vet.) Gebruik een keukenmachine om 1/2 kopje geplette tomaten te mengen met een eetlepel kokosmelk, een plakje ui en 1/2 kopje kippenbouillon en verwarm het dan voor een soep die volgens de USDA slechts 8,5 gram netto koolhydraten per portie heeft.

 3. Je kunt ook de gegrilde kaas en croutons weggooien en in plaats daarvan je soep bedekken met Parmezaanse kaas en opdienen met een gebakken ei. Of maak een koolhydraatarme "soep en sandwich" -lunch door je soep te combineren met slawraps - stevige romaine-bladeren gevuld met koolhydraatarme sandwichingrediënten zoals kalkoenfilet, spinazie en mosterd.

 4. Aanvullende rapportage door Sylvie Tremblay.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407