Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen diabetici wortelen eten

Kunnen diabetici wortelen eten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 05 april 2019

 2. Wortelen en diabetes zijn zorgwekkend voor sommige mensen, gezien hoe zoet deze groenten smaken, maar er zijn enkele voordelen aan het eten van wortelen als diabetespatiënt. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn wortelen?

 1. Om te beginnen zijn wortels wortelgroenten van verschillende kleuren die meestal taps toelopen. Wetenschappelijk bekend als Daucus carota subs. sativus, deze groenten bevatten veel vezels, antioxidanten en verschillende andere voedingsstoffen. Wortelen zijn enkele van de meest populaire groenten in het wereldwijde dieet. Het hele jaar door beschikbaar en uiterst veelzijdig in verschillende kookstijlen, dit zijn eenvoudige en gezonde keuzes, zelfs voor diabetici, met mate!

Kunnen diabetici wortelen eten?

 1. Kunnen diabetici wortels eten die boordevol vitamine C zijn? Het is een interessante uitdaging, omdat het eten van te veel wortels een bloedsuikerspiegel kan veroorzaken. Wortels hebben een Glycemische index van iets meer dan 40 en worden als "matig" beschouwd wat betreft het effect dat ze hebben op de bloedsuikerspiegel. Als je je diabetesdieet aan het maken bent, is het goed om bepaalde voedingsmiddelen te eten die in het gematigde bereik zijn, hoewel je ze met wat zelfbeheersing wilt eten. In het verleden overtuigde de zoete smaak van wortels onderzoekers dat hun impact veel groter was op de bloedsuikerspiegel, maar dat is niet waar gebleken.

 2. Dat gezegd hebbende, wortelen bieden nogal wat voordelen naast de nogal "gemiddelde" GI-score. Het hoge gehalte aan voedingsvezels in wortels is erg belangrijk voor mensen die worstelen met diabetes, omdat vezels kunnen helpen bij het reguleren van de afgifte van insuline en glucose in het bloed. Bovendien zitten wortels boordevol andere belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten, waaronder een hoog kalium-, bètacaroteen-, vitamine C-, vitamine K- en anthocyaninegehalte. Wortelen presenteren een geval van de "pluspunten" die zwaarder wegen dan de "nadelen" voor een bepaalde medische aandoening.

 3. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 4. Kunnen diabetici wortels eten die boordevol vitamine C zijn? Het is een interessante uitdaging, omdat het eten van te veel wortels een bloedsuikerspiegel kan veroorzaken. Wortels hebben een Glycemische index van iets meer dan 40 en worden als "matig" beschouwd wat betreft het effect dat ze hebben op de bloedsuikerspiegel. Als je je diabetesdieet aan het maken bent, is het goed om bepaalde voedingsmiddelen te eten die in het gematigde bereik zijn, hoewel je ze met wat zelfbeheersing wilt eten. In het verleden overtuigde de zoete smaak van wortels onderzoekers dat hun impact veel groter was op de bloedsuikerspiegel, maar dat is niet waar gebleken.

 5. Dat gezegd hebbende, wortelen bieden nogal wat voordelen naast de nogal "gemiddelde" GI-score. Het hoge gehalte aan voedingsvezels in wortels is erg belangrijk voor mensen die worstelen met diabetes, omdat vezels kunnen helpen bij het reguleren van de afgifte van insuline en glucose in het bloed. Bovendien zitten wortels boordevol andere belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten, waaronder een hoog kalium-, bètacaroteen-, vitamine C-, vitamine K- en anthocyaninegehalte. Wortelen presenteren een geval van de "pluspunten" die zwaarder wegen dan de "nadelen" voor een bepaalde medische aandoening.

 6. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407