Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen honden pistachenoten eten

Kunnen honden pistachenoten eten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 4 juni 2018

 2. Honden eten pistachenoten, er is geen direct gevaar voor uw hondgenoot, maar het verbruik moet om een ​​aantal redenen worden gereguleerd. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Kunnen honden pistachenoten eten?

 1. Er is geen ernstige schade als honden pistachenoten eten, maar ze worden niet sterk aanbevolen als snack of als traktatie van "menselijk" voedsel. Hoewel deze populaire noten een goede hoeveelheid eiwitten en vezels bevatten, die honden op verschillende manieren kunnen helpen, is er ook een hoog vetgehalte in pistachenoten. Elk type snack voor mensenvoeding mag alleen worden behandeld als een incidentele traktatie, omdat het normale dieet van uw hond alle voedingsstoffen levert die ze nodig hebben. Dat gezegd hebbende, moeten pistachenoten in het algemeen worden vermeden, omdat er tal van andere "traktaties" zijn die niet dezelfde gezondheidsrisico's opleveren als ze te veel worden gegeten.

 2. Vooral in het geval van pistachenoten is de geur zeer aantrekkelijk voor honden, die waarschijnlijk zullen proberen erop te kauwen als ze op een tafel worden weggelaten. Ook als je hond eenmaal van pistachenoten houdt, kan het moeilijk zijn om ze in de toekomst te weerhouden van eten, wat gevaarlijk kan zijn!

Gezondheidsvoordelen van honden van pistachenoten

 1. Als uw hond af en toe een paar pistachenoten krijgt, is het niet overdreven gevaarlijk, maar de negatieve impact op uw hond zal groter zijn dan enig voordeel dat ze krijgen uit de voedingsvezels of het vet inhoud in deze populaire noten. Een van de belangrijkste redenen dat pistachenoten populair zijn, is vanwege hun hoge gehalte aan omega-3-vetzuren, maar bij honden kan dit snel leiden tot obesitas. In wezen moet de vetinname van uw hond nauwlettend worden gevolgd, en het eten van pistachenoten is geen goede manier om dat te doen!

 2. Woord van voorzichtigheid

 3. Pistache-vergiftiging is een echt probleem voor honden die grote hoeveelheden pistachenoten eten, vanwege de mogelijke aanwezigheid van Aspergillus-schimmel in deze noten. Deze schimmel produceert een bepaald type aflatoxine dat zeer gevaarlijk is voor honden en het risico op pancreatitis, geelzucht, leverfalen, braken en verlies van eetlust kan verhogen. Hoewel niet alle pistachenoten deze schimmel of het toxine bevatten, zoals eerder vermeld, is het het beste voor uw hond om deze noten helemaal niet te eten.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 5. Als uw hond af en toe een paar pistachenoten krijgt, is het niet overdreven gevaarlijk, maar de negatieve impact op uw hond zal groter zijn dan enig voordeel dat ze krijgen uit de voedingsvezels of het vet inhoud in deze populaire noten. Een van de belangrijkste redenen dat pistachenoten populair zijn, is vanwege hun hoge gehalte aan omega-3-vetzuren, maar bij honden kan dit snel leiden tot obesitas. In wezen moet de vetinname van uw hond nauwlettend worden gevolgd, en het eten van pistachenoten is geen goede manier om dat te doen!

 6. Woord van voorzichtigheid

 7. Pistache-vergiftiging is een echt probleem voor honden die grote hoeveelheden pistachenoten eten, vanwege de mogelijke aanwezigheid van Aspergillus-schimmel in deze noten. Deze schimmel produceert een bepaald type aflatoxine dat zeer gevaarlijk is voor honden en het risico op pancreatitis, geelzucht, leverfalen, braken en verlies van eetlust kan verhogen. Hoewel niet alle pistachenoten deze schimmel of het toxine bevatten, zoals eerder vermeld, is het het beste voor uw hond om deze noten helemaal niet te eten.

 8. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407