Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen pecannoten de gezondheid van het hart beschermen?

Kunnen pecannoten de gezondheid van het hart beschermen?

 1. Het zal voor niemand die dit leest geen verrassing zijn dat op voeding gebaseerde gezondheidsproblemen in de Verenigde Staten een groot probleem zijn. [! 7546 => 1140 = 1!

 2. Beide verhogen het risico op hart- en vaatziekten, wat wereldwijd een belangrijke doodsoorzaak is.

 3. Omdat voeding zo'n cruciale rol speelt bij de ontwikkeling van aandoeningen die de gezondheid van het hart beïnvloeden, zijn onderzoekers van mening. [! 7546 => 1140 = 1!

De voordelen van noten

 1. Onder voedingsmiddelen die veelbelovend zijn gebleken, zijn noten in het algemeen. Deze gezonde, voedzame voedingsmiddelen bevatten "goede" vetten, omega-3 vetzuren en een hele reeks micronutriënten.

 2. Een uitgebreid overzicht - gepubliceerd in 2016 - concludeerde: "Hogere noteninname wordt geassocieerd met verminderd risico op hart- en vaatziekten, totale kanker en mortaliteit door alle oorzaken en mortaliteit door ademhalingsproblemen ziekte, diabetes en infecties. "

 3. De bevindingen zijn indrukwekkend, maar het is vermeldenswaard dat noten misschien niet alle eer kunnen opeisen. Iemand die bijvoorbeeld regelmatig noten consumeert, kan in het algemeen vatbaar zijn voor het eten van hogere niveaus van natuurlijk en vers voedsel.

 4. Aan de andere kant, iemand die vrijwel geen noten eet, kan ook kleinere hoeveelheden ander vers voedsel eten. Hierin ligt het probleem met het bestuderen van de impact van een enkel voedingsmiddel op een populatie: iedereen is anders, net als hun eetgewoonten.

 5. Het is moeilijk om een ​​enkel voedingsmiddel van de hele foto te scheiden. Hoewel deze pil moet worden ingeslikt, hebben veel onderzoeken aanzienlijke voordelen gemeld van diëten die noten bevatten. Als een ander voorbeeld concludeerde een studie met voedingsgegevens van ruim 100.000 mensen:

 6. "[!H

 7. Vandaag, in de nasleep van talloze proeven, is het vrij goed bewezen dat noten met mate een welkome aanvulling zijn op een goed uitgebalanceerd dieet.

Boren in de pecan

 1. Een aantal soorten noten is individueel beoordeeld op hun gezondheidsvoordelen. De meest recente studie op dit gebied, nu gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, concentreerde zich op de voordelen van pecannoten op de cardiovasculaire gezondheid.

 2. Dit nieuwe onderzoek werd uitgevoerd in het Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging aan Tufts University in Medford, MA.

 3. Om de problemen te voorkomen die gepaard zouden kunnen gaan met het generaliseren van voeding voor een hele populatie, controleerde de nieuwste studie zorgvuldig het dieet van de deelnemers. Dit betekende dat de onderzoekers een dagelijks handvol pecannoten aan een standaard Amerikaans dieet konden toevoegen en de effecten van de noot in relatieve isolatie konden bekijken.

 4. Het nadeel van deze aanpak is echter dat deze alleen kon worden uitgevoerd op een kleine steekproef: 26 mannen en vrouwen.

 5. Elke deelnemer - allemaal met overgewicht of obesitas maar verder gezond - besteedde 4 weken aan één dieet en schakelde daarna over op de resterende 4 weken aan een ander dieet.

 6. De ene was een controledieet en de andere was ongeveer hetzelfde, behalve dat 15 procent van de totale calorieën werd vervangen door pecannoten in de laatste. Beide diëten bevatten weinig vezels, fruit en groenten. Calorie-inhoud, totaal vet en koolhydraatgehaltes werden hetzelfde gehouden.

 7. Het bleek dat de toevoeging van pecannoten aan de voeding van de deelnemers de insulinegevoeligheid verbeterde. Er was ook een positief effect op andere markers van cardiometabolische ziekte - namelijk veranderingen in seruminsuline en de functie van bètacellen, die insuline opslaan en afgeven.

 8. "Pecannoten bevatten van nature veel enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, dus het vervangen van een deel van het verzadigde vet in het dieet door deze gezondere vetten kan enkele cardioprotectieve effecten verklaren die we hebben waargenomen."

 9. Ze vervolgt: "Maar pecannoten bevatten ook een aantal bioactieve plantensamenstellingen, evenals vitamines en essentiële mineralen die allemaal waarschijnlijk hebben bijgedragen aan dit voordeel. Wat echt interessant is, is dat slechts een kleine verandering - dagelijks een handvol pecannoten eten - kan een grote impact hebben op de gezondheid van deze volwassenen met een verhoogd risico. "

Een waarschuwing [!

 1. Hoewel de resultaten bemoedigend zijn, moet nog veel meer werk worden verricht aan een grotere steekproef voordat definitieve conclusies worden getrokken. Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat het onderzoek werd gefinancierd door de National Pecan Shellers Association (NPSA), wiens missie het is "om de belangen van pecannoten te ondersteunen en te bevorderen."

 2. Wetenschap is natuurlijk een langzame opeenstapeling van bewijs uit een aantal onderzoeken in de tijd, en het onderzoeken van de potentiële gezondheidsvoordelen van pecannoten is niet anders.

 3. De auteurs halen eerdere studies aan waarin de effecten van pecannoten op de gezondheid werden onderzocht, maar in veel gevallen werden deze projecten ook ondersteund door de NPSA. En hoewel de voordelen in dergelijke onderzoeken werden aangetoond, werden ze vaak op kleine schaal uitgevoerd.

 4. Natuurlijk is het nieuwe onderzoek gepubliceerd in een gerespecteerd tijdschrift en werd het uitgevoerd bij gerespecteerde instellingen, maar men moet wel wat scepticisme op tafel leggen.

 5. Naarmate bewijs groeit, lijkt een dieet dat rijk is aan noten in het algemeen gunstig voor de gezondheid. In dit stadium moeten de specifieke voordelen van pecannoten echter nader worden onderzocht. Als ze echt het cardiovasculaire risico bij mensen met overgewicht verminderen, zouden pecannoten een goedkope, natuurlijke interventie zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407