Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunt u uw groenten persen in plaats van ze op te eten?

Anthocyanins

 1. Groenten en fruit zijn essentieel voor een gezond dieet. Toch verbruikt slechts een tiende van hen genoeg. Ongeacht de manier waarop u ervoor kiest om uw groenten te eten, het belangrijkste is ervoor te zorgen dat ze deel uitmaken van uw dieet. Zowel het maken van sap als het eten van rauwe groenten hebben belangrijke voor- en nadelen.

De voordelen van sap maken van groenten

 1. Volgens de Centers for Disease Control moeten mensen 2 tot 3 koppen groenten per dag consumeren. Groenten en fruit eten is essentieel voor een gezond voedingspatroon. Als u echter zoals de meeste mensen bent, voldoet u mogelijk niet aan uw dagelijkse aanbevelingen. Juicing kan een smakelijk en handig alternatief zijn om u te helpen de benodigde voeding te krijgen.

 2. Hoewel je misschien denkt aan het maken van alleen fruit, kun je ook komkommers of bladgroenten zoals boerenkool en spinazie sap maken. Sap maken kan een gezonde manier zijn om je groenteconsumptie te verbeteren, zolang het niet de enige manier is om je groenten te consumeren.

 3. Gesapte groenten zijn vooral nuttig omdat u rauwe voedingsmiddelen consumeert. Wanneer je bakt, kookt, augurk of stoofpot, kun je antioxidanten en andere voedingsstoffen verliezen. Een onderzoek uit 2016 in het Journal of Current Research in Nutrition and Food Science toonde aan dat groenten zoals rode biet meestal voedingsstoffen verliezen wanneer ze worden ingemaakt of gekookt, wat betekent dat rauwe rode biet en bietensap je helpt meer te krijgen van wat je lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid.

 4. Met sap maken om gezondheidsredenen kunt u de voedingsstoffen binnenkrijgen die u nodig hebt als u om medische redenen een vloeibaar dieet volgt, zoals gastro-intestinale problemen of wanneer u uw verstandskiezen net hebt verwijderd.

Sap maken versus rauwe groenten eten

 1. Juicing heeft zowel nadelen als voordelen. Als u sappen koopt in plaats van ze zelf te maken, kunnen uw sapgroenten ook suikers of andere additieven bevatten. Extra suikers kunnen anders gezonde sappen veranderen in ongezonde dranken. Rauwe groenten, zelfs wanneer ze in voorverpakte snacks of salades worden gesneden, hebben dergelijke toevoegingen waarschijnlijk niet.

 2. Een ander nadeel is dat wanneer u groenten sap maakt, u alleen vloeistoffen krijgt. Dit betekent dat de huid, en bijgevolg het vezelige deel van deze voedingsmiddelen, verloren gaat tijdens het sapproces. Vezels zijn belangrijk voor de functie van uw spijsvertering en helpen uw bloedsuiker te reguleren. Als je rauwe groenten eet, krijg je de heilzame vezels en alle andere gezondheidsbevorderende voedingsstoffen.

 3. De vezels in hele voedingsmiddelen kunnen u ook helpen een vol gevoel te krijgen. Als u alleen een vloeibaar dieet eet, kunt u meer calorieën consumeren, simpelweg omdat vloeistoffen mogelijk niet zo bevredigend zijn als volledig voedsel. Als je graag een maaltijd binnen krijgt terwijl je onderweg bent of probeert af te vallen, zijn vezelige, rauwe groenten veel beter voor je dan sapjes. Als alternatief kun je altijd proberen je groenten in smoothies te doen. Op deze manier kun je meer voedingsstoffen en vezels verkrijgen en toch het gemak van een drinkbaar product hebben.

 4. Juicing heeft zowel nadelen als voordelen. Als u sappen koopt in plaats van ze zelf te maken, kunnen uw sapgroenten ook suikers of andere additieven bevatten. Extra suikers kunnen anders gezonde sappen veranderen in ongezonde dranken. Rauwe groenten, zelfs wanneer ze in voorverpakte snacks of salades worden gesneden, hebben dergelijke toevoegingen waarschijnlijk niet.

 5. Een ander nadeel is dat wanneer u groenten sap maakt, u alleen vloeistoffen krijgt. Dit betekent dat de huid, en bijgevolg het vezelige deel van deze voedingsmiddelen, verloren gaat tijdens het sapproces. Vezels zijn belangrijk voor de functie van uw spijsvertering en helpen uw bloedsuiker te reguleren. Als je rauwe groenten eet, krijg je de heilzame vezels en alle andere gezondheidsbevorderende voedingsstoffen.

 6. De vezels in hele voedingsmiddelen kunnen u ook helpen een vol gevoel te krijgen. Als u alleen een vloeibaar dieet eet, kunt u meer calorieën consumeren, simpelweg omdat vloeistoffen mogelijk niet zo bevredigend zijn als volledig voedsel. Als je graag een maaltijd binnen krijgt terwijl je onderweg bent of probeert af te vallen, zijn vezelige, rauwe groenten veel beter voor je dan sapjes. Als alternatief kun je altijd proberen je groenten in smoothies te doen. Op deze manier kun je meer voedingsstoffen en vezels verkrijgen en toch het gemak van een drinkbaar product hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407