Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lam en cholesterol: Ken de feiten

De onderste regel

 1. Lamsvlees is een heerlijk en veelzijdig rood vlees. Het is gebruikelijk in mediterrane en Amerikaanse diëten. Als u probeert uw cholesterolspiegels in de gaten te houden, kan lam veilig zijn om met mate te eten. Dat wil zeggen, zolang u de juiste snit kiest en deze op een gezonde manier voorbereidt.

 2. Dit komt omdat lamsvlees relatief mager en voedzaam is. Een drie-ounce deel gekookt lamsvlees levert ongeveer 25 gram eiwit, plus goede hoeveelheden kalium en vitamine B12. Het is ook een goede bron van ijzer, magnesium, selenium en omega-3-vetzuren.

 3. Hoewel dat goed nieuws is, is lam ook een bron van verzadigd vet. Gekookt lamsvlees levert zowat gelijke hoeveelheden enkelvoudig onverzadigde vetten en verzadigde vetten. Meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen het cholesterolgehalte verlagen, maar verzadigde vetzuren kunnen ze verhogen. En veel sneden halen meer dan de helft van hun calorieën uit vet. Een hoge inname van verzadigd vet kan de hoeveelheid lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) verhogen, ook wel bekend als "slechte" cholesterol.

 4. Wat betekent dat voor uw dieet? Eet niet elke dag lamsvlees en kies indien mogelijk mager vlees. Mager mager lamsvlees verstandig bereiden en met mate eten kan een gezond voedingspatroon en een gezond cholesterolgehalte helpen behouden.

De cholesterolfactor

 1. Cholesterol is een wasachtige stof die in uw lever wordt gemaakt en in uw cellen wordt aangetroffen. Het helpt bij de spijsvertering, hormoonproductie en vitamine D-productie. Hoewel we cholesterol nodig hebben, is het lichaam in staat alles te maken wat het nodig heeft. Een hoge inname van trans- en verzadigde vetten kan leiden tot teveel cholesterol in het lichaam.

 2. Cholesterol reist in ons lichaam rond in lipoproteïnen, die met eiwit bedekte vetten zijn. Er zijn twee hoofdtypen lipoproteïnen: lipoproteïnen met lage dichtheid (LDL) en lipoproteïnen met hoge dichtheid (HDL). U hebt beide gezonde niveaus nodig voor een goede gezondheid.

 3. LDL staat bekend als "slechte" cholesterol. Hoge niveaus ervan kunnen zich ophopen in slagaders van het lichaam. Dit kan de slagaders in het lichaam vernauwen en de bloedstroom naar en van uw hart en hersenen beperken. Dit kan leiden tot een hartaanval of beroerte.

 4. HDL wordt het "goede" soort cholesterol genoemd. Het neemt cholesterol uit andere delen van je lichaam terug naar je lever, wat helpt bij het beheersen van cholesterol of verwijdert het uit je lichaam.

Ken uw cholesterolwaarden

 1. Hoewel het belangrijker is om u te concentreren op het algemene risico, is het nuttig om enkele cholesterolrichtlijnen te hebben. Volgens de American Heart Association (AHA) is het optimale LDL-niveau in het lichaam minder dan 100 milligram per deciliter (mg / dL). Een niveau van 130 tot 159 mg / dL wordt als borderline hoog beschouwd.

 2. In tegenstelling tot LDL is het hebben van een hoog HDL-cholesterol beschermend. Een hoger nummer is beter. De AHA beveelt een HDL-niveau van ten minste 60 mg / dL aan.

Lam op een gezondere manier

 1. Lamsvlees kan verzadigd vet bevatten, maar bij het kiezen van een mager gesneden stuk krijgt u er minder van. Zoek naar ossenhaas, karbonades of benen.

 2. De manier waarop u het vlees bereidt, kan het ook gezonder maken. Snijd voor het koken zoveel mogelijk vet weg. Bak het vlees niet. Het voegt meer vet toe en is meestal een minder gezonde manier van koken. In plaats daarvan, grill, braad, rooster of bak het vlees. Plaats een rooster onder het vlees tijdens het koken om vetdruppels op te vangen. Op deze manier kookt het vlees niet in het vet.

 3. Door deze richtlijnen te volgen, kunt u genieten van lamsvlees als onderdeel van een gezondheidsbewust dieet.

 4. Lamsvlees kan verzadigd vet bevatten, maar bij het kiezen van een mager gesneden stuk krijgt u er minder van. Zoek naar ossenhaas, karbonades of benen.

 5. De manier waarop u het vlees bereidt, kan het ook gezonder maken. Snijd voor het koken zoveel mogelijk vet weg. Bak het vlees niet. Het voegt meer vet toe en is meestal een minder gezonde manier van koken. In plaats daarvan, grill, braad, rooster of bak het vlees. Plaats een rooster onder het vlees tijdens het koken om vetdruppels op te vangen. Op deze manier kookt het vlees niet in het vet.

 6. Door deze richtlijnen te volgen, kunt u genieten van lamsvlees als onderdeel van een gezondheidsbewust dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407