Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lawaaierige restaurants beïnvloeden de manier waarop u bestelt - en niet op een goede manier

Betere bronnen van vezels

 1. Let u op uw gewicht? Misschien wilt u bij de rustigere eetgelegenheden blijven. Volgens een nieuwe studie, heb je meer kans om iets ongezond te bestellen als je op een lawaaierige locatie eet in vergelijking met een plek die chiller is.

 2. Voor de studie die werd gepubliceerd in het Journal of the Academy of Marketing Sciences, dineerden de deelnemers in een café waar muziek werd gespeeld op 55 decibel (gelijk aan het zoemen van een lopende vaatwasser) of 70 decibel (gelijk aan het volume van een stofzuiger). Toen de omgevingsmelodieën verschenen, ontdekten onderzoekers dat 20 procent meer klanten iets ongezond bestelden.

 3. De reden is dat luide omgevingen stress en opwinding kunnen verhogen, verklaarden de auteurs van de studie in een release, waardoor we blijkbaar hunkeren naar de geneugten van comfortvoeding in plaats van de gezondheidsvoordelen van een groene salade.

 4. Zachtere muziek - zoals het soort dat volledig onopgemerkt blijft - lijkt het tegenovergestelde effect te hebben, waardoor we meer nadenken (of misschien gewoon meer zelfbewust) zijn over onze voedselkeuzes. Ooit in een restaurant geweest dat te stil was en voelde alsof alle ogen op jou gericht waren?

 5. Restauranteigenaren weten al lang dat muziek de gewoonten van klanten kan beïnvloeden - en de bottom line. Neem bijvoorbeeld uptempo-melodieën. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat het spelen van snelle muziek leidt tot sneller eten, wat de tafelomzet kan verhogen. (Meer tabellen zijn gelijk aan meer winst.)

 6. En een onderzoek uit 2008 toonde aan dat barbezoekers meer bier slurpen in minder tijd wanneer de muziek werd opgedreven tot 88 decibel - luid genoeg dat het concentreren op een ander drankje veel gemakkelijker is dan een gesprek voeren met de naast je.

 7. Maar deze nieuwste studie is de eerste om aan te tonen hoe alleen volume klanten kan bewegen om gezonde of minder gezonde voedingskeuzes te maken. Restaurants kunnen de bevindingen gebruiken "om het koopgedrag van consumenten te beïnvloeden", zei studie-auteur Dipayan Biswas, Ph.D., een marketing professor aan de University of South Florida Muma College of Business.

 8. Dat betekent natuurlijk niet dat elke hamburgertent het volume plotseling zal verhogen om klanten aan te moedigen om de extra grote optie met extra friet te bestellen. (Hoewel, zeker, sommigen misschien.)

 9. Wat volume betreft, zegt Poe dat "net boven gespreksniveau" ideaal is. (Om dat terug te vertalen naar decibellen, zetten de meeste experts een normaal gesprek op ongeveer 60 decibel, wat eigenlijk half zo luid is als 70 decibel.)

 10. Maar om 23.00 uur verandert de sfeer - en het volume -, waardoor de dinergasten aan de bar blijven om te drinken, merkt Poe op. (Je hebt geen marktonderzoek nodig om je dat te vertellen.) Wat betreft de luidere muziek die klanten naar minder gezonde voedselkeuzes stuurt, heeft iemand die na 11 uur bestelt waarschijnlijk toch geen zin in een salade, toch?

Wat denk je?

 1. Bent u verrast door deze bevindingen? Heeft u de neiging rustigere restaurants te kiezen dan luidere restaurants? Kan een restaurant "te stil" zijn? Wat is het ideale geluidsniveau voor jou? Laat het ons weten in de reacties hieronder.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407