Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Margarita Burn: Lime and Sun Don # x27; t Mix

De afhaalmaaltijden

 1. Nippen aan een margarita in de zon is een favoriet tijdverdrijf in de zomer, vooral tijdens Cinco de Mayo-vieringen.

 2. Maar het gezondheidsrisico van deze drankjes gaat verder dan een knettergekke kater. Tweedegraads brandwonden en jeukende uitslag kunnen ontstaan ​​als een verdwaalde scheutje limoensap op je huid terechtkomt.

 3. Het is een aandoening die fytophotodermatitis wordt genoemd, beter bekend als een 'margarita-verbranding'. De officiële naam beschrijft precies waarom deze brandwonden voorkomen.

 4. "De term 'phyto' betekent plant, 'foto' verwijst naar licht en 'dermatitis' is de ontsteking van de huid," zei Dr. Keira Barr, een dual board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Resilient Health Institute.

 5. Met andere woorden, als limoensap op je huid druppelt wanneer je een partij margaritas op een zomerbarbecue zweept en je een paar uur in de zon blijft, kun je ontwikkelen een vervelende reactie met blaren, huiduitslag en brandwonden. De reactie is erger op een natte of zweterige huid.

 6. Margarita verbrandt het resultaat wanneer een chemische stof genaamd furocoumarin reageert met zonlicht. Deze chemische stof wordt gevonden in limoenen en citrusvruchten, samen met selderij, vijgen, venkel en een aantal andere planten.

 7. "Deze chemische stof kan worden geactiveerd door UVA-stralen. De furocoumarin wordt geabsorbeerd in de cellen van de bovenste laag van de huid, je opperhuid, wat resulteert in branderigheid, roodheid en blaren," zei Barr .

 8. Margarita-brandwonden beginnen meestal als uitslag die zich binnen 24 uur na blootstelling vormt. De uitslag kan dan een dag of twee later uitgroeien tot een cluster van pijnlijke blaren op het contactpunt. Zodra de zwelling naar beneden gaat, veranderen de blaren meestal in donkere vlekken of strepen (bekend als post-inflammatoire pigmentatie) die weken of maanden aanhouden.

Hoe lang duurt het om te herstellen?

 1. Mensen met een milde vorm van fytofotodermatitis merken dit misschien niet eens op, omdat de aandoening meestal vanzelf oplost. Maar ergere gevallen kunnen zich ontwikkelen tot ernstige blaarvorming die u in het ziekenhuis kan brengen.

 2. "De mate van lichtgevoeligheid is gebaseerd op de hoeveelheid sap en de concentratie ervan. Mensen die veel limoenen kneden of een drankje hadden gemorst en vervolgens veel blootstelling aan de zon hadden, kunnen aanzienlijke blaarvorming hebben, zoals een thermische verbranding van de tweede of derde graad. Ze kunnen open zweren en wonden hebben die medische aandacht vereisen, "zei Barr.

 3. Artsen kunnen meestal phytophotodermatitis diagnosticeren met een lichamelijk onderzoek en vragen stellen over de recente activiteit van een patiënt. Omdat de aandoening er echter uit ziet als veel andere veelvoorkomende gezondheidsproblemen, wordt deze vaak verkeerd gediagnosticeerd als een schimmelinfectie van de huid, zonnebrand, uitslag van gifsumak, een chemische brandwond of zelfs kindermishandeling.

 4. De behandeling is afhankelijk van de ernst van de margarita-verbranding.

 5. "Je hebt misschien ondersteunende zorg nodig zoals bij zonnebrand, inclusief koele kompressen, ontstekingsremmende medicatie (zoals ibuprofen) of topische steroïden. Mensen met ernstige blaarvorming of afbladderende huid zullen worden geconfronteerd een risico op secundaire infectie, dus het moet worden behandeld als een brandwond, "zei Barr.

Tips om ‘burn’ te voorkomen

 1. Dus hoe kunt u deze zomer nog genieten van citruscocktails zonder uw huid te beschadigen?

 2. Over het algemeen is het een goed idee om jezelf tegen de zon te beschermen door zonnebrandcrème aan te brengen en een breedgerande hoed, broek en lange mouwen te dragen wanneer je in de zomer buiten bent.

 3. Wees voorzichtig wanneer u margaritas drinkt of in contact komt met fruit of planten die furocoumarin bevatten, vooral wanneer u buiten bent of bij een raam.

 4. "Het komt erop neer dat u uw limoenen in uw glas moet houden en als u toevallig wat limoensap op uw huid spettert terwijl u geniet van de zon, zorg er dan voor dat u het goed afwast weg dus je happy hour blijft gelukkig, "zei Barr.

 5. Dus hoe kunt u deze zomer nog genieten van citruscocktails zonder uw huid te beschadigen?

 6. Over het algemeen is het een goed idee om jezelf tegen de zon te beschermen door zonnebrandcrème aan te brengen en een breedgerande hoed, broek en lange mouwen te dragen wanneer je in de zomer buiten bent.

 7. Wees voorzichtig wanneer u margaritas drinkt of in contact komt met fruit of planten die furocoumarin bevatten, vooral wanneer u buiten bent of bij een raam.

 8. "Het komt erop neer dat u uw limoenen in uw glas moet houden en als u toevallig wat limoensap op uw huid spettert terwijl u geniet van de zon, zorg er dan voor dat u het goed afwast weg dus je happy hour blijft gelukkig, "zei Barr.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407