Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Medische voordelen van paddo's

De onderste regel

 1. Zachte verlichting. Comfortabel meubilair Kunst decoreert de muren.

 2. Voor het ongetrainde oog lijkt deze instelling een woonkamer te zijn. Maar het is niet. Het is een onderzoeksfaciliteit die speciaal is ontworpen om comfort en gemak op te roepen.

 3. Er vindt een psilocybinetherapiesessie plaats.

 4. Op de bank ligt een patiënt. Ze hebben oogkleuren en een koptelefoon op. Zachte muziek speelt. Twee leden van het onderzoeksteam zijn aanwezig om de sessie gedurende acht uur te begeleiden. Veel van deze tijd zal in rustige introspectie worden doorgebracht.

 5. Getraind medisch personeel is ter plaatse, mocht er iets onverwachts gebeuren.

 6. Ondanks de attributen van normaliteit is deze therapiesessie alles behalve.

 7. Psilocybine, het actieve ingrediënt in "magische" paddenstoelen of "paddo's", is een krachtige psychedelica.

 8. Ondanks dat het ongeveer 100 keer minder krachtig is dan LSD, kan het de perceptie van ruimte en tijd veranderen, wat visuele vervormingen, euforie en mystieke ervaringen veroorzaakt.

 9. In tegenstelling tot marihuana, die een dramatische verschuiving heeft gezien, zowel in termen van ondersteuning van legalisatie als erkend therapeutisch gebruik, of MDMA, dat de laatste jaren de krantenkoppen heeft gehaald vanwege het potentieel om PTSS te behandelen (sommige onderzoekers geloof dat het medicijn de goedkeuring van de Food and Drug Administration al in 2021 zou kunnen zien), psilocybine mist dezelfde mate van cultureel cachet.

 10. En men zou kunnen worden vergeven dat hij aan "paddenstoelen" denkt als niets meer dan een overblijfsel van de overmaat aan psychedelische jaren zestig.

 11. Maar vergis u niet: Psilocybine heeft een aantal potentiële medische voordelen.

De staat van psilocybine-onderzoek

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat psilocybine potentie heeft om een ​​reeks psychiatrische en gedragsstoornissen te behandelen, hoewel het nog voor niets goedkeuring van de FDA moet krijgen.

 2. Mogelijke indicaties zijn depressie, obsessief-compulsieve stoornis, stoppen met roken, alcoholverslaving, cocaïneverslaving, clusterhoofdpijn en aan kanker gerelateerde of andere psychische problemen aan het einde van het leven.

 3. Opvallende initiatieven zijn de afgelopen maanden ook in Denver, Colorado en Oregon opgekomen om psilocybine-paddenstoelen te decriminaliseren.

 4. Deskundigen zeggen echter dat het onwaarschijnlijk is dat ze zullen slagen.

 5. Psilocybine-paddenstoelen blijven volgens het Drug Enforcement Agency een Schedule I-medicijn, wat betekent dat ze zijn geclassificeerd als "geen momenteel geaccepteerd medisch gebruik en een groot potentieel voor misbruik."

 6. Andere medicijnen in schema I zijn onder meer marihuana, MDMA en LSD.

 7. Maar ondanks sociale stigma en juridische rompslomp gaan onderzoekers door met klinische proeven voor goedkeuring door de FDA.

 8. Dr. George R. Greer, mede-oprichter en president van het Heffter Research Institute, een non-profit onderzoekscentrum dat zich richt op het therapeutische gebruik van psychedelica, met name psilocybine, legt zijn motivaties uit:

 9. "Onze missie is tweeledig: één om onderzoek te doen dat ons helpt de geest, de hersenen, hoe alles dat werkt, en nummer twee te begrijpen, om het lijden te verminderen door therapeutisch gebruik van psychedelica . "

 10. Het instituut richt zich momenteel op twee hoofdgebieden van psilocybine-onderzoek: verslaving en aan kanker gerelateerde psychiatrische aandoeningen. Kanker-gerelateerde psilocybine-therapie wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende onderzoeksgebieden voor het medicijn.

 11. Gezien het grote aantal mogelijke indicaties voor psilocybine, is het belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid onderzoek ook sterk varieert, van enkele pilootstudies tot fase II of III goedkeuringsproeven door de FDA.

 12. Dit is wat het huidige onderzoek zegt over psilocybine-behandeling voor enkele mogelijke indicaties.

 13. Het Usona Institute, een psychedelisch onderzoekscentrum, bevindt zich momenteel in de planningsfase van hun fase III-proef, die waarschijnlijk dit jaar zal beginnen.

 14. In een kleine pilotstudie van de Johns Hopkins University ontdekten onderzoekers dat therapie met psilocybine de onthouding van roken aanzienlijk verbeterde gedurende een follow-upperiode van 12 maanden.

 15. Matthew Johnson, PhD, universitair hoofddocent psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Johns Hopkins University School of Medicine, leidde die studie.

 16. Volgens hem heeft psilocybine ook potentieel om andere stoornissen in het gebruik van middelen te behandelen, waaronder alcohol- en cocaïneverslaving.

 17. Uit een klein open-label onderzoek naar psilocybine en alcoholafhankelijkheid bleek dat na behandeling zowel drinken als zwaar drinken afnam.

 18. Onderzoekers in Alabama voeren momenteel ook proeven uit voor psilocybinetherapie bij cocaïneverslaving.

 19. Grob, die ook is aangesloten bij het Heffter Research Institute, heeft psilocybine uitgebreid bestudeerd en onderzoek naar dit onderwerp geschreven, waaronder, onder andere, een pilotstudie in 2011 naar psilocybine-behandeling voor angst bij mensen met kanker.

 20. Een gerandomiseerde, dubbelblinde studie van Johns Hopkins in 2016 wees uit dat een enkele dosis psilocybine de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterde en depressie en angst verminderde bij mensen met levensbedreigende kankerdiagnoses.

 21. "Het ding waar we het meeste bewijs voor hebben, is aan kanker gerelateerde depressie en angst. Dat lijkt me heel sterk, en het zou me verbazen als die resultaten niet ophielden," Johnson gezegd, die deel uitmaakte van dat onderzoek.

Zal psilocybine ooit worden goedgekeurd door de FDA?

 1. Ondanks veelbelovend onderzoek is er geen realistische tijdlijn voor wanneer, of als, psilocybine ooit zal worden goedgekeurd door de FDA.

 2. "Het wordt alleen in een kliniek toegediend door speciaal opgeleide en gecertificeerde therapeuten, artsen. Het zal nooit op straat beschikbaar zijn waar mensen het kunnen verkopen of te veel of te veel kunnen nemen. veel van hun pillen op recept, "zei Greer.

 3. Psilocybine beïnvloedt het cardiovasculaire systeem en kan leiden tot verhoogde bloeddruk of onregelmatige hartslag.

 4. Het kan ook ernstige en permanente psychische problemen veroorzaken.

 5. "Psilocybine is psychologisch veel gevaarlijker dan cannabis, en het is vooral gevaarlijk voor een klein percentage van de bevolking dat een aflevering van psychose of manie, manische aflevering of zelfs, laten we zeggen, heeft gehad, een naast familielid wiens problemen hadden, omdat het een psychose of manische episode kan veroorzaken bij een persoon die daar kwetsbaar voor is, "zei Greer.

 6. En er is altijd de kans op een "bad trip" of negatieve ervaring tijdens het gebruik van het medicijn. Er zijn zeldzame, maar gedocumenteerde gevallen van individuen die dood springen of zich anderszins grillig gedragen op een manier die zichzelf of de mensen om hen heen in gevaar brengt.

 7. Zoals Grob het zegt: "Eerlijk gezegd genomen in ongecontroleerde instellingen, zijn alle weddenschappen uitgeschakeld. Je weet niet wat je gaat krijgen."

 8. Maar psilocybine-therapie is niets anders dan paddo's nemen op een feestje. Het is bedoeld als een zorgvuldig gecontroleerde omgeving om ervoor te zorgen dat er niets onverwachts gebeurt.

 9. "U noemt het risico, en we hebben echt goede mechanismen om het aan te pakken," zei Johnson.

 10. Hij legde verder uit: "Er zijn risico's, maar ze zijn dramatisch verminderd in medisch onderzoek en mogelijk in goedgekeurd medisch gebruik, en ik zou beweren dat die risico's en ons vermogen om beurzen zeer redelijk aan te pakken in vergelijking met veel procedures die routinematig in de geneeskunde worden gebruikt. "

 11. Niettemin moet de veiligheid en werkzaamheid van psilocybine-behandeling nog steeds naar tevredenheid worden bewezen aan de FDA, wat tot nu toe niet is gebeurd.

 12. Hoewel sommige optimistisch zijn dat psilocybine in de voetsporen van MDMA-therapie kan treden en mogelijk zelfs goedkeuring heeft binnen de komende 5 tot 10 jaar, is het pad verre van duidelijk en zeer onzeker.

 13. "Er moet meer FDA-goedgekeurd klinisch onderzoek met psychedelica zijn," voegde hij eraan toe, "onderzoekend zowel hoe hun therapeutisch potentieel te optimaliseren, maar ook proberen een beter begrip te krijgen van het bereik van medische effecten, die problematisch kunnen zijn ... Er zijn nog enkele vragen die beantwoord moeten worden. "Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407