Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Meer bewijs dat actief zijn de levensduur verlengt

Meer bewijs dat actief zijn de levensduur verlengt

 1. Degenen die hun algehele gezondheid willen verbeteren, gaan vaak naar de sportschool - of worden in plaats daarvan overweldigd door het vooruitzicht en slaan helemaal over.

 2. Een nieuwe studie heeft hoopvol nieuws opgeleverd voor diegenen die aarzelen om een ​​intens fitnessregime aan te gaan.

 3. Wetenschappers van de Zweedse school voor sport- en gezondheidswetenschappen in Stockholm hebben ontdekt dat verhoogde fysieke activiteit van welke aard dan ook het algehele mortaliteitsrisico vermindert "ongeacht leeftijd, geslacht en beginnend fitnessniveau."

 4. Ze hebben onlangs hun bevindingen gepresenteerd op EuroPrevent 2019, een evenement dat de European Society of Cardiology in Lissabon, Portugal heeft gehouden.

Maximale zuurstofopname

 1. De wetenschappers onderzochten de gezondheidsdossiers van meer dan 316.000 volwassenen uit Zweden die in 1995-2015 hun eerste beroepsgezondheidsonderzoek hadden ondergaan.

 2. Eén item dat ze berekenden, was maximale zuurstofopname (VO2 max). Deze meting bepaalt hoeveel zuurstof het hart en de longen de spieren tijdens de oefening leveren. Over het algemeen geldt dat hoe meer iemand traint of beweegt, hoe hoger zijn VO2 max.

 3. In hun onderzoek werd ook gekeken naar Zweedse nationale registers om gegevens te vinden over sterftecijfers en eerste cardiovasculaire gebeurtenissen, ongeacht of deze fataal of niet fataal waren.

 4. Toen ze naar de VO2 max keken en deze vergeleken met sterftecijfers en cardiovasculaire gebeurtenissen, ontdekten ze dat de sterftecijfers door alle oorzaken daalden met 2,8 procent en cardiovasculaire gebeurtenissen daalden met 3,2 procent voor elke milliliter toename in VO2 max.

 5. Het team zag deze voordelen voor alle geslachten, leeftijden en beginnende fitnessniveaus.

 6. "Mensen denken dat ze naar de sportschool moeten gaan en hard moeten trainen om fitter te worden", legt studie-auteur Dr. Elin Ekblom-Bak van de Zweedse School voor Sport en Gezondheidswetenschappen uit.

 7. "Voor de meeste mensen is alleen al actiever zijn in het dagelijks leven - de trap nemen, de metro een station vroeg verlaten, fietsen naar het werk - voldoende om de gezondheid te bevorderen, omdat de niveaus zo laag zijn om te beginnen. Hoe meer je doet, hoe beter. "

Oefening voor gezondheid van het hart

 1. De American Heart Association (AHA) beveelt aan om elke week minimaal 150 minuten aërobe activiteit van matige intensiteit uit te oefenen, dat is ongeveer 30 minuten per dag gedurende 5 dagen per week.

 2. Oefening heeft een aantal voordelen, zoals het verlagen van het risico op hartaandoeningen, diabetes type 2, bloeddrukproblemen, de ziekte van Alzheimer, sommige soorten kanker en beroerte.

 3. Het kan ook slaapgewoonten verbeteren en positieve effecten hebben op de hersenen, waaronder een betere cognitie, geheugen, aandacht en verwerkingssnelheid. Het kan de gezondheid en het evenwicht van de botten verbeteren en de impact van depressie en angst verminderen.

 4. Een recent rapport van de AHA onthulde dat bijna de helft van alle volwassenen in de Verenigde Staten een vorm van hart- en vaatziekten heeft.

 5. Volgens de meest recente beschikbare cijfers veroorzaakte hartziekte de meeste sterfgevallen in de VS in 2016 en was een beroerte de vijfde meest voorkomende doodsoorzaak.

 6. Volksgezondheidsexperts blijven werken aan manieren om het aantal hart- en vaatziekten te verlagen, en dit onderzoek zou zeker degenen kunnen helpen die aarzelend zijn om een ​​trainingsprogramma op te zetten met een doel van 150 actieve minuten per week .

Meer verplaatsen

 1. Uit het onderzoek bleek dat degenen aan de lage kant van VO2 max een grotere risicoverlaging lieten zien dan degenen aan de hoge kant, maar de deelnemers zagen positieve veranderingen, ongeacht hoe fysiek fit ze waren. Een beetje meer beweging hier en daar kan optellen en iemands algemene gezondheid ten goede komen.

 2. "Fitness verbeteren moet een prioriteit voor de volksgezondheid zijn en clinici moeten fitness beoordelen tijdens gezondheidsscreening," legt Dr. Ekblom-Bak uit.

 3. "Uit ons eerdere onderzoek is gebleken dat het fitnessniveau in de algemene bevolking de afgelopen 25 jaar met 10 procent is gedaald. In 2016-2017 had bijna elke tweede man en vrouw een laag fitnessniveau , dus dit is een enorm probleem. "

 4. "Fitness is nodig voor dagelijkse activiteiten," concludeert Dr. Ekblom-Bak. "Slechte fitness is even schadelijk als roken, obesitas en diabetes, zelfs bij anders gezonde volwassenen, maar in tegenstelling tot deze andere risicofactoren wordt het niet routinematig gemeten."

 5. Uit het onderzoek bleek dat degenen aan de lage kant van VO2 max een grotere risicoverlaging lieten zien dan degenen aan de hoge kant, maar de deelnemers zagen positieve veranderingen, ongeacht hoe fysiek fit ze waren. Een beetje meer beweging hier en daar kan optellen en iemands algemene gezondheid ten goede komen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407