Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mogelijke bijwerkingen van het drinken van teveel scherp kersensap

Ontstekingsremmende inhoud

 1. Scherpe kersen zijn behoorlijk de voedingskrachtcentrale en hebben talloze indrukwekkende gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van de gezondheid van het hart en het helpen behandelen van slapeloosheid. Maar dat betekent niet dat je moet nippen met verlaten. Het drinken van teveel scherp kersensap kan leiden tot enkele zeer onaangename bijwerkingen - die gelukkig kunnen worden vermeden!

 2. Voordat we ingaan op de negatieve bijwerkingen die gepaard gaan met het drinken van te veel scherp kersensap, is het vermeldenswaard dat scherpe kersen vol antioxidanten zijn die verantwoordelijk zijn voor ontstekingsremmende voordelen, volgens een studie van januari 2019 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients.

 3. Dus zelfs met de mogelijke bijwerkingen, kunnen scherpe kersen of scherp kersensap nog steeds minder gevaarlijk zijn dan vrij verkrijgbare medicijnen die meestal worden gebruikt om ontstekingen te verlichten. Dit komt omdat langdurig gebruik van ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen volgens Oregon Health Science University in verband is gebracht met nierfalen, hart- en maagproblemen.

 4. Dat zou scherp kersensap een potentieel betere optie maken om ontstekingen te beheersen, maar het sap is niet zonder nadelen. Lees verder om erachter te komen waarom.

Bijwerkingen van het drinken van teveel scherp kersensap

 1. Gastro-intestinale problemen

 2. Mogelijke bijwerkingen van scherp kersensap kunnen buikpijn en diarree zijn, dankzij het hoge sorbitolgehalte. Sorbitol is een natuurlijke suikeralcohol die wordt aangetroffen in bepaalde soorten fruit en planten (zoals pruimen) en teveel innemen kan een sterk laxerend effect hebben, volgens een onderzoek uit oktober 2016 gepubliceerd in het International Journal of Dentistry.

 3. "Deze gastro-intestinale problemen zijn vooral problematisch voor mensen die lijden aan aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS) of de ziekte van Crohn, omdat sorbitol gas, een opgeblazen gevoel of maagpijn kan veroorzaken," Natalie Rizzo, RD , vertel ons.

 4. Potentiële gewichtstoename

 5. Omdat scherp kersensap calorieën bevat die voornamelijk van suiker zijn afgeleid, kan dit slecht nieuws zijn voor uw gewicht. Een portie scherp kersensap bevat volgens de USDA 159 calorieën en 33 gram suiker.

 6. Ter referentie bevelen de Amerikaanse voedingsrichtlijnen 1.600 tot 2.400 calorieën per dag aan voor volwassen vrouwen en 2.000 tot 3.000 calorieën per dag voor volwassen mannen - dit moet natuurlijk worden aangepast voor factoren zoals lengte en lichamelijke activiteit.

 7. "Het nadeel dat ik zie bij het drinken van scherp kersensap komt van de extra calorieën die je consumeert door de hoeveelheid te drinken die nodig is om een ​​verschil in het dieet te maken", zegt Sarah Pflugradt, RDN. "Bij de meeste onderzoeken naar de gezondheidsvoordelen van zure kersensap drinken de deelnemers ongeveer 16 ons sap, dat is twee koppen en ongeveer 318 calorieën," zegt Pflugradt, benadrukkend dat de toegevoegde calorieën kunnen leiden tot gewichtstoename. Inderdaad, het toevoegen van 318 calorieën aan uw dieet kan een extra pond in slechts 11 dagen op uw frame kleven!

De onderste regel

 1. U kunt zeker beginnen met het opnemen van scherp kersensap in uw dieet, maar zorg ervoor dat u uw suikerinname de rest van de dag beperkt om de toegevoegde calorieën en suiker van het sap goed te maken.

 2. Plus, het is belangrijk om te onthouden dat scherp kersensap geen remedie is. "Ik maak me zorgen dat ik te veel zin heb in één voedingsmiddel", vertelt Pflugradt. "Ja, het onderzoek naar scherp kersensap is indrukwekkend, maar het mag geen verwachting zijn dat je scherpe kersensap de speling in een slecht dieet compenseert."

 3. U kunt zeker beginnen met het opnemen van scherp kersensap in uw dieet, maar zorg ervoor dat u uw suikerinname de rest van de dag beperkt om de toegevoegde calorieën en suiker van het sap goed te maken.

 4. Plus, het is belangrijk om te onthouden dat scherp kersensap geen remedie is. "Ik maak me zorgen dat ik te veel zin heb in één voedingsmiddel", vertelt Pflugradt. "Ja, het onderzoek naar scherp kersensap is indrukwekkend, maar het mag geen verwachting zijn dat je scherpe kersensap de speling in een slecht dieet compenseert."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407