Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Noten versterken je hersenen, blijkt uit EEG-onderzoek

Noten versterken je hersenen, blijkt uit EEG-onderzoek

 1. Onlangs heeft een overvloed aan studies gewezen op de positieve effecten van noten op de cognitie.

 2. Medical News Today rapporteerde bijvoorbeeld over een onderzoek dat aantoont dat het toevoegen van meer noten aan een mediterraan dieet kan beschermen tegen leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang en kan helpen geheugen te behouden.

 3. Maar hoe beïnvloeden noten feitelijke hersenactiviteit? Onderzoekers van Loma Linda University (LLU) Gezondheid in Californië gingen op onderzoek uit. Ze werden geleid door Dr. Lee Berk, geassocieerd decaan voor onderzoek aan de LLU School of Allied Health Professions.

 4. Dr. Berk en zijn collega's gingen uit van de observatie dat noten hoge concentraties flavonoïden hebben - dat wil zeggen antioxidanten waarvan wordt aangenomen dat ze ontstekingsremmende, kankerbestrijdende en hartbeschermende effecten hebben.

 5. Zoals de auteurs in hun onderzoek uitleggen, heeft eerder onderzoek aangetoond dat flavonoïden gebieden van de hippocampus van de hersenen kunnen binnendringen die verantwoordelijk zijn voor leren en geheugen.

 6. Van deze flavonoïden wordt gedacht dat ze neuroprotectieve effecten induceren, wat leidt tot "neurogenese" of de "geboorte" van nieuwe neuronen en de bloedtoevoer naar de hersenen verbetert.

 7. Maar hoe zouden deze voordelen zich vertalen in de elektrische activiteit van de hersenen? De onderzoekers wilden erachter komen, dus vroegen ze deelnemers aan de studie die regelmatig verschillende noten consumeerden om een ​​elektro-encefalogram (EEG) hun hersenactiviteit te laten meten.

 8. Voordat de bevindingen werden gepubliceerd in The FASEB Journal, werden ze gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Experimental Biology 2017 in San Diego, CA.

Noten veroorzaken sterke gamma- en delta-golven

 1. Voor hun onderzoek gebruikten Dr. Berk en zijn collega's deelnemers die regelmatig amandelen, cashewnoten, pinda's, pecannoten, pistachenoten en walnoten consumeerden.

 2. Aan deze deelnemers werd gevraagd om een ​​EEG hun hersengolven te laten meten terwijl ze een "opeenvolging van sensorische bewustzijnstaken ervoeren, variërend van cognitie van ervaringen uit het verleden, visualisatie, reukzin, smaak en uiteindelijk consumptie van noten. "

 3. Deze sequenties waren gevarieerd zodat het EEG golfbandactiviteit over negen verschillende corticale gebieden kon meten.

 4. "Deze studie levert," schrijven de auteurs, "objectief bewijs dat [!hersengolfsterkte

 5. Meer specifiek resulteerden pinda's in de sterkste delta-respons, terwijl pistachenoten de hoogste respons produceerden in gammagolven.

 6. Gammagolven worden geassocieerd met perceptie, snelle oogbeweging (REM) slaap en informatieverwerking en retentie, en er wordt algemeen aangenomen dat ze de cognitieve verwerking verbeteren.

 7. Deltagolven zijn gekoppeld aan een gezonde immuunrespons en diepe, of niet-REM-slaap. Zowel delta- als gamma-golven waren het hoogst met pecannoten.

 8. De onderzoekers keken ook naar de antioxidantconcentratie van elk ander soort noot en ontdekten dat walnoten de hoogste niveaus van de stof hadden, gevolgd door pecannoten en cashewnoten.

 9. Over het algemeen hadden alle zes notenvariëteiten een hoog gehalte aan nuttige antioxidanten.

 10. "Deze studie levert belangrijke gunstige bevindingen op door aan te tonen dat noten net zo goed zijn voor je hersenen als voor de rest van je lichaam."

 11. Dr. Berk hoopt ook dat toekomstig onderzoek verdere voordelen van noten op de hersenen en het zenuwstelsel zal onthullen.

 12. Hij staat bekend om zijn eerdere onderzoek naar de voordelen van flavonoïden in donkere chocolade, evenals zijn studies naar de gezondheidsvoordelen van gelach en geluk.

 13. Voor hun onderzoek gebruikten Dr. Berk en zijn collega's deelnemers die regelmatig amandelen, cashewnoten, pinda's, pecannoten, pistachenoten en walnoten consumeerden.

 14. Aan deze deelnemers werd gevraagd om een ​​EEG hun hersengolven te laten meten terwijl ze een "opeenvolging van het verbeteren van sensorische bewustzijnstaken ervoeren, variërend van cognitie van ervaringen uit het verleden, visualisatie, reukzin, smaak en uiteindelijk consumptie van noten. "

 15. Deze sequenties waren gevarieerd zodat het EEG golfbandactiviteit over negen verschillende corticale gebieden kon meten.

 16. "Deze studie levert," schrijven de auteurs, "objectief bewijs dat [!hersengolfsterkteDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407