Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Obesitas bij kinderen veroorzaakt + 7 natuurlijke oplossingen

15. Verbeter uw dieet!

 1. Obesitas bij kinderen is een epidemie geworden. En het heeft de fysieke en psychologische gezondheid van de kinderen van onze natie aanzienlijk beïnvloed. Onderzoek toont aan dat kinderen met overgewicht en obesitas vaker volwassen blijven. Ze hebben ook een veel hoger risico op het ontwikkelen van ziekten zoals diabetes, hypertensie en hartaandoeningen op jongere leeftijd. (1)

 2. Experts van de Wereldgezondheidsorganisatie schatten dat er 43 miljoen kinderen met overgewicht zijn die jonger zijn dan 5 jaar. Tegen 2020 zal meer dan 60 procent van de ziekten wereldwijd direct verband houden met obesitas. (2)

 3. De WHO meldde ook dat het niet ongewoon is om ondervoeding en obesitas naast elkaar te vinden. Maar hoe slaat dit op? Als je op een dag zoveel calorieën consumeert, eet je dan niet genoeg voedsel dat je de voedingsstoffen krijgt die je nodig hebt? De waarheid is dat obesitas bij kinderen voortkomt uit de consumptie van lege calorieën, die weinig of geen voedingswaarde leveren. Dus kinderen in ons land zijn overvoed en ondervoed.

 4. Voor jonge mensen, om obesitas op natuurlijke wijze te behandelen, is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en gezond gedrag aan uw kinderen thuis te tonen. Door vaker thuis te koken, uw kind aan te moedigen dagelijkse lichamelijke activiteiten te verrichten en als ondersteunend systeem te dienen, kunt u uw kind helpen gezond te worden en een positieve relatie met voedsel tot stand te brengen.

Obesitas bij kinderen

 1. Overgewicht of obesitas wordt gedefinieerd als een abnormale of overmatige vetophoping die een risico voor uw gezondheid oplevert. Overtollig lichaamsvet wordt meestal gemeten aan de hand van de body mass index (BMI). BMI meet uw gewicht in relatie tot uw lengte. Voor kinderen en adolescenten hangt een normale BMI af van de leeftijd en het geslacht van de jongere.

 2. Als de BMI van een kind tussen de 85e en 94e percentielen van de groeicijfers van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC's) ligt, heeft het kind overgewicht. Wanneer BMI op of boven het 95e percentiel ligt, is het kind zwaarlijvig. Hoewel het gebruik van de BMI-grafiek niet altijd de meest nauwkeurige manier is om aan te geven of een kind te zwaar is, is het moeilijk om lichaamsvet te meten. Het gebruik van deze groeimeter is dus hoe artsen meestal een diagnose van obesitas bij kinderen zullen stellen. (3, 4)

 3. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Family Medicine and Primary Care, "kan obesitas bij kinderen de fysieke gezondheid, het sociaal en emotioneel welzijn van kinderen en hun zelfvertrouwen ernstig beïnvloeden. Het wordt ook geassocieerd met slechte academische prestaties en een lagere kwaliteit van leven ervaren door het kind. " (5) Om u een idee te geven van hoe obesitas bij kinderen op volwassen leeftijd tot gezondheidsproblemen leidt, schatten onderzoekers van het CDC dat 1 op de 3 kinderen geboren in het jaar 2000 diabetes zal ontwikkelen in zijn of haar leven. (6)

 4. Veel kinderen consumeren tegenwoordig voldoende of zelfs buitensporige voedselcalorieën. Maar ze voldoen nog steeds niet aan de voedingsbehoeften die zijn vastgesteld in de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van de overheid. Onderzoekers geven aan dat kinderen van 5-18 jaar per dag ongeveer 720 tot 950 lege calorieën consumeren. (7) Hoewel ze zoveel calorieën per dag consumeren, schieten jongeren nog steeds tekort bij de aanbevolen consumptie van groenten en fruit. In plaats daarvan komen hun calorieën uit toegevoegde vetten en suikers, die weinig voedingswaarde hebben.

 5. Hier zijn enkele opmerkelijke feiten over obesitas bij kinderen die zijn benadrukt in een wetenschappelijk overzicht dat is gepubliceerd in het Industrial Psychiatry Journal (9):

Oorzaken van obesitas bij kinderen

 1. Een grote populatie kinderen en adolescenten voldoet niet aan de aanbevolen richtlijnen voor lichamelijke activiteit. De aanbeveling is elke dag minimaal een uur lichamelijke activiteit. Volgens het CDC zegt onder de middelbare scholieren slechts 11 procent van de meisjes en 24 procent van de jongens dat ze minstens 60 minuten per dag fysiek actief zijn. Slechts 30 procent beweert dat ze dagelijkse lessen lichamelijke opvoeding op school volgen. (17)

 2. Uit gegevens blijkt dat jongeren die fysiek actiever zijn, minder lichaamsvet hebben dan jongeren die minder actief zijn. Echter, in plaats van buiten rond te rennen, aan sport te doen of andere vormen van lichamelijke activiteit aan te gaan, kiezen kinderen voor meer zittende activiteiten waarbij ze langdurig zitten.

 3. Ze spelen bijvoorbeeld videogames, gebruiken smartphones of kijken tv. Voor sommige kinderen zijn deze apparaten zelfs een verslaving en worden ze meerdere uren per dag gebruikt. Nomofobie, gedefinieerd als de angst om zonder mobiel apparaat te zijn, heeft geleid tot een smartphoneverslaving waarbij kinderen (en volwassenen) bijvoorbeeld meerdere keren per uur hun telefoons controleren. Sommige jongeren tikken zelfs om de paar minuten op hun scherm en gebruiken hun telefoon wanneer ze moeten slapen of huiswerk moeten maken. (18)

 4. Nomofobie, gedefinieerd als de angst om zonder een mobiel apparaat te zijn, heeft geleid tot een smartphoneverslaving ... is bijvoorbeeld een smartphoneverslaving waarbij kinderen (en volwassenen) hun telefoons controleren meerdere keren per uur. Sommige jonge mensen tikken zelfs om de paar minuten op hun scherm en gebruiken hun telefoon wanneer ze moeten slapen of huiswerk maken.

 5. Kinderen met obesitas kampen met psychische problemen zoals stress, angst en zelfs depressie. Onderzoekers tonen aan dat veel zwaarlijvige kinderen verlatingsangst ervaren wanneer ze gescheiden zijn van hun ouders en ze angstig zijn over hun gewicht en eetgewoonten. Adolescenten worden gestrest en angstig over hun gewicht en nemen hun toevlucht tot een crashdieet, waardoor ze nog meer gaan eten.

 6. Soms kunnen zwaarlijvige kinderen en adolescenten worden gepest of belachelijk gemaakt vanwege hun gewicht, zelfs door hun vrienden en ouders. Dit leidt tot nog meer gevoelens van stress, angst, depressie en waardeloosheid. Deze gevoelens leiden ertoe dat kinderen hun toevlucht nemen tot voedsel voor comfort en onvermijdelijk, zelfs meer gewichtstoename. (19)

 7. Deze verbinding is een belangrijke indicator voor obesitas bij kinderen. Stressvolle gebeurtenissen of situaties ervaren door ouders leiden vaak tot negatieve fysiologische en psychologische reacties. Bij de behandeling van deze stressoren zijn ouders geneigd minder tijd met hun kinderen door te brengen en minder effectieve opvoedingsmethoden te gebruiken, aldus de studie. Dit leidt op zijn beurt tot minder toezicht op kinderen, omdat ze ongezonde voedsel- en activiteitenkeuzes maken.

 8. Ouders onder stress kunnen het moeilijk vinden om gedurende de week gezonde maaltijden te kopen en te bereiden. En gegevens tonen aan dat ze minder vaak fruit en groenten thuis serveren. In plaats daarvan lijken gestresseerde ouders te vertrouwen op fast food en is er een verhoogde consumptie van suikerhoudende en bewerkte voedingsmiddelen. (20)

 9. Het lijkt misschien een voor de hand liggende uitspraak, maar het is belangrijk om te weten dat portiegrootte rechtstreeks van invloed is op de hoeveelheid voedsel die in één keer wordt geconsumeerd. Dat betekent dat je eerder meer voedsel eet dan je echt nodig hebt als de portie voor je groter is.

 10. In de VS en veel andere landen is er tegenwoordig een grotere beschikbaarheid van grote porties, in combinatie met prijsbepaling. Als u uw maaltijd "supersize" maakt in een fastfoodrestaurant, wordt u verteld dat u geld bespaart - in feite meer voor uw geld krijgen. Maar je verbruikt ook veel meer calorieën dan je lichaam nodig heeft of kan gebruiken voor energie. (10)

 11. Uit onderzoek blijkt dat de zwaarlijvigheidscijfers zijn toegenomen parallel met de toenemende portiegroottes. Dit geldt voor portiegroottes van individueel verpakte voedingsmiddelen, kant-en-klare bereide gerechten en maaltijden geserveerd in restaurants.

 12. Een studie uitgevoerd aan de Rutgers University vergeleek de porties die door jonge volwassenen in 2006 waren geselecteerd met de porties die twintig jaar eerder waren geselecteerd. Onderzoekers ontdekten dat de typische portiegroottes in het onderzoek doorgaans aanzienlijk groter waren dan die welke door jonge volwassenen twee decennia geleden werden geselecteerd. Portievervorming lijkt bij dit probleem een ​​rol te spelen. Jongvolwassenen weten niet hoe de juiste porties eruit zien. (11)

 13. Laat u de kinderen uw kinderen voeden? Als dat zo is, merk je misschien dat de keuzes die je kinderen op school hebben niet precies zijn wat je liever zou hebben als ze tijdens de lunch eten. Ja, scholen moeten bepaalde voedingswaarde merken. Maar ze mogen ook voedingsmiddelen met kunstmatige smaak- en kleurstoffen, levensmiddelenadditieven, conserveermiddelen en emulgatoren gebruiken.

 14. De waarheid is dat de meeste voedingsmiddelen die je kinderen tijdens de schoollunch ter beschikking staan, concurrerende voedingsmiddelen en dranken zijn, zoals gezoete dranken, zoute snacks zoals chips en snoepjes zoals snoep, koekjes en gebak. Kinderen eten dit voedsel meestal in plaats van bereide schoolmaaltijden omdat ze worden verkocht in nabijgelegen automaten of snackkraampjes. (12)

 15. Wanneer uw kind een voorbereide schoollunch eet, krijgt hij hopelijk een maaltijd die voldoet aan de strenge richtlijnen van de USDA onder de Healthy, Hunger-Free Kids Act. Maar onlangs heeft de nieuwe administratie de voorschriften versoepeld, waardoor granen niet 100% volkoren en meer natrium in schoolmaaltijden bevatten.

 16. Een van de belangrijkste oorzaken van obesitas is het suikerhoudende en bewerkte voedsel dat de voeding van veel kinderen vormt. Onderzoek toont aan dat kinderen tegenwoordig meer calorierijk voedsel met een tekort aan voedingsstoffen eten en dat ze geen voedsel consumeren met vitamines, mineralen en andere gezonde micronutriënten. Het eten van suikerhoudende en bewerkte snacks die weinig micronutriënten bevatten, is direct geassocieerd met de toenemende prevalentie van obesitas bij kinderen in het laatste decennium. (13)

 17. Volgens een studie uit 2011 gepubliceerd in Pediatric Clinics, "komt 14,6 procent van de totale energie die Amerikanen van 2 jaar en ouder verbruiken uit toegevoegde suikers." (14) Onderzoekers zijn het erover eens dat de meeste van deze toegevoegde suikers afkomstig zijn van gezoete dranken zoals frisdrank en sappen. Uit een systematische analyse uit 2016 met meer dan 20 onderzoeken bleek dat de meerderheid van de onderzoeken een positief verband ondersteunt tussen met suiker gezoete dranken en het risico op obesitas, vooral bij kinderen. (15)

 18. Het zal u misschien verbazen dat onderzoekers hebben ontdekt dat een dieet dat rijk is aan gezonde vetten gepaard gaat met een lager risico op het ontwikkelen van obesitas. Gedurende zoveel jaren werd het publiek verteld dat vetten gewichtstoename veroorzaken. Maar recente studies geven aan dat het tegenovergestelde waar is, in het geval van gezonde vetten.

 19. De consumptie van gezonde vetten heeft een omgekeerd verband met metabole risicofactoren en obesitas. Dit komt omdat voedingsmiddelen die gezonde vetten bevatten - zoals avocado's, boter, in het wild gevangen zalm, yoghurt en kokosolie - complexe voedingsmiddelen zijn die veel belangrijke voedingsstoffen leveren, in tegenstelling tot gezoete of bewerkte voedingsmiddelen die tegenwoordig door zoveel kinderen worden geconsumeerd. (16)

 20. Stress op de ouders kan ook bijdragen aan obesitas bij kinderen, volgens een studie uit 2012 gepubliceerd in Kindergeneeskunde. Onderzoekers vonden ouder stressoren waren gerelateerd aan fast-food consumptie.

7 oplossingen voor obesitas bij kinderen

 1. Om uw kind te helpen zijn gewicht te verliezen of te behouden, bereidt u de meeste maaltijden thuis. Eet ook zo vaak mogelijk samen als gezin. Kook maaltijden voor uw gezin met eiwitrijk voedsel, gezonde vetten en ontstekingsremmende voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten en fruit boordevol antioxidanten.

 2. Wanneer uw kind voor de tv zit, zit of ligt hij waarschijnlijk heel weinig of geen lichamelijke activiteit. Soms laten ouders hun kinderen urenlang tv kijken zonder hen te vragen naar buiten te gaan, rond te rennen, een spelletje te spelen of creatief te worden. Niet alleen betekent te veel tv-tijd te weinig lichaamsbeweging en te veel tijd zittend zijn, het betekent ook dat uw kind wordt blootgesteld aan advertenties die reclame maken voor exact voedsel dat bijdraagt ​​aan onze obesitas-epidemie bij kinderen.

 3. Uit een studie van de American Public Health Association bleek dat kinderen in Noord- en Zuid-Amerika, West-Europa, Azië en Australië worden blootgesteld aan grote hoeveelheden televisiereclame voor ongezond voedsel met weinig voedingswaarde. en te veel calorieën. Onderzoekers ontdekten dat 54-87 procent van de reclamespots voor ongezond voedsel was. Ook betroffen de meeste van deze commercials overtuigende marketingtechnieken. Bijvoorbeeld het gebruik van populaire promotionele personages die kinderen aanspreken. (26)

 4. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat kinderen en adolescenten tussen de leeftijd van 6 en 17 elke dag minstens 60 minuten aan lichaamsbeweging moeten doen. De CDC moedigt jonge mensen aan om regelmatig te oefenen om de kans op het ontwikkelen van obesitas bij kinderen te verminderen, stress en angstniveaus te verminderen, de geestelijke gezondheid te bevorderen en sterke botten en spieren op te bouwen.

 5. Deze voordelen van lichaamsbeweging zullen het zelfvertrouwen van uw kind vergroten en hem helpen zijn doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Jongeren moeten elke dag een of meerdere uren rondrennen, sporten en andere aerobe en spierversterkende activiteiten ondernemen. (27) Hier zijn enkele geweldige manieren waarop uw kind actiever kan worden:

 6. Zwaarlijvige kinderen en adolescenten ervaren stress en angst over hun gewicht en hoe hun ouders, broers en zussen en leeftijdsgenoten hen waarnemen. Het aanpakken van de psychische problemen met betrekking tot obesitas is net zo belangrijk als het veranderen van het dieet van een kind. Leg uw kind nooit neer over zijn of haar gewicht.

 7. Ga zitten om samen een gezonde maaltijd te eten. Ga op zoek naar eten en kijk samen door receptenboeken of blogs. Doe samen aan lichamelijke activiteit door te wandelen, hardlopen, naar het strand te gaan en te zwemmen of fietsen. Het is ook een goed idee om dagelijkse stressverlichters te oefenen, zoals yoga en meditatie.

 8. Als u problemen ondervindt bij het omgaan met de angst van uw kind over zijn of haar gewicht, vraag dan hulp aan een professional. Een gezondheidscoach of therapeut kan uitermate voordelig zijn.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.

 10. Wist u dat het overslaan van het ontbijt daadwerkelijk kan leiden tot gewichtstoename? Studies tonen aan dat regelmatige ontbijtconsumptie het risico op obesitas bij kinderen vermindert en het fysieke activiteitsgedrag van een kind verbetert.

 11. Kinderen hebben ontbijt nodig om hun lichaam van brandstof te voorzien en de hele dag energie te geven. Zonder een goed ontbijt zullen kinderen en adolescenten zich vermoeid voelen. Ze zullen minder snel lichamelijke activiteiten verrichten die calorieën verbranden. Bovendien zullen ze, wanneer ze eindelijk een volledige maaltijd eten, zo hongerig zijn dat ze grotere porties kiezen en meer calorieën consumeren. (21)

 12. Onderzoek toont ook de positieve voordelen aan van ontbijtprogramma's die op scholen bestaan ​​voor gezinnen met lage inkomens. Door kinderen een uitgebalanceerd ontbijt te bieden, verbetert hun testscore en leidt dit tot een betere opkomst. Ontbijtprogramma's verbeteren ook de aandacht en het gedrag in de klas. (22)

 13. Een gezond ontbijt bevat eiwitten, vezels, gezonde vetten en antioxidanten. Vermijd het serveren van kindervoeding die is verwerkt en toegevoegde suikers bevat, zoals granen die aan kinderen worden verkocht. Gebruik enkele van deze gezonde ontbijtrecepten voor ideeën.

 14. Om zwaarlijvigheid bij kinderen te bestrijden en zelfs de focus en testscores van uw kind te verbeteren, kiest u voor een lunch met bruine tas. Een studie uit 2009, gepubliceerd in Preventing Chronical Disease, toonde aan dat adolescenten die meestal 5 dagen per week hun lunch meebrachten 'minder vaak fastfood aten, minder porties frisdrank, gebakken aardappelen en suikervoeding aten en meer fruit en groenten aten vergeleken met adolescenten die hun lunch nooit naar school hebben gebracht. " (23)

 15. Plan, winkel en bereid maaltijden met uw zoon of dochter. Laat uw kind deel uitmaken van de besluitvorming. Laat haar haar eigen gezonde voeding kiezen om op te nemen in haar schoollunches. Dit zal haar enthousiast maken over het eten van gezond voedsel waar ze al van houdt. Ze is misschien ook bereid om wat nieuw voedsel te proberen.

 16. Op zoek naar een paar gezonde lunchpakketten? Probeer een boterham met amandelboter en banaan op Ezechielbrood, eiersalade gewikkeld in een gekiemde graantortilla of biologisch, nitraatvrij lunchvlees op bruine rijst of Ezechiëlbrood. Probeer voor snacks een antioxidant-trailmix, hummus met wortelstokken of guacamole met gesneden paprika. Ik wed dat deze verse, zelfgemaakte lunches veel bevredigender zullen zijn voor je kind.

 17. Je blijft op de hoogte van wat je kind op school leert. Je vraagt ​​hem wat hij die dag heeft geleerd, helpt hem met zijn huiswerk en communiceert met zijn leraar over zijn vorderingen. Is het niet logisch om je kind te vragen naar wat hij die dag heeft gegeten? Welk eten werd aangeboden en vond hij het lekker? Voelde het hem daarna energiek of suf?

 18. Uw kind brengt het grootste deel van zijn dag op school door met zijn leraren en het schoolpersoneel. Op school leert hij gedrag, inclusief hoe en wat te eten. Als je thuis gezond eet, maar bewerkte voedingsmiddelen worden elke dag op school geserveerd, dan ontvangt je kind gemengde signalen. Totdat gezonde schoollunches de norm zijn, moet u een pleitbezorger zijn voor uw kind. Doe mee op school en vecht voor een gezonde lunch.

 19. Plus, school is een geweldige plek voor uw kind om te leren over gezond voedsel, wat het voor zijn lichaam en geest kan doen, en waarom bepaalde voedingsmiddelen u een goed gevoel geven, terwijl andere u een slecht gevoel geven. . Studies tonen aan dat in de strijd tegen obesitas bij kinderen een multidisciplinaire aanpak op scholen waarbij ook het gezin van kinderen betrokken is, de meest haalbare en effectieve aanpak is. Leraren en ouders zijn de beste rolmodellen. Samen kunnen ze de kinderen gemakkelijker begeleiden om gezonder te worden. (24)

 20. Door meer maaltijden buitenshuis te eten, lopen kinderen een groter risico om zwaarlijvig te worden. Dit is vooral het geval als ze snel veel calorieën eten of bewerkte voedingsmiddelen waar ouders op drukke dagen naartoe gaan. Onderzoek toont aan dat gezinnen ongeveer 40 procent van hun voedseldollars uitgeven aan voedsel buitenshuis. In deze instellingen krijgen kinderen vaak porties toegediend die te groot en te veel calorieën bevatten. (25)

 21. Leg in plaats daarvan je zorgen uit en presenteer een spelplan. Als u van plan bent om uw kind gezonder voedsel te geven en tijd te maken voor lichamelijke activiteit, moet u dat ook doen!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407