Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
  • Ingrediënten
  • Diëten
  • Allergieën
  • Voeding
  • Technieken
  • Keukens
  • Tijd
Zonder


Olijfolie vervangen door plantaardige olie tijdens het bakken

Overwegingen

  1. Olijfolieproducenten en voedingsdeskundigen prijzen de gezondheidsvoordelen van olijfolie, maar de sterke smaak en dikke textuur maken het minder wenselijk voor sommige smaakpapillen. Hoewel zijn virtuositeit als bakbestanddeel uitdagers heeft, betwisten weinig koks het feit dat extra vergine olie superieur is in kwaliteit aan standaard plantaardige oliën. Weinig recepten voor gebakken producten vragen om olijfolie, dus u moet uw bereidingsproces dienovereenkomstig aanpassen.

Lichter op

  1. De sterkere smaak van olijfolie maakt het een probleem in bakproducten, dus de focus ligt op het verminderen van de impact van de smaak. De beste strategie is om extra lichte olijfolie te gebruiken in plaats van de plantaardige olie die in het recept wordt gevraagd, zonder de hoeveelheid te wijzigen. Olijfolie werkt over het algemeen beter in hoofdgerechten, zoals lasagne, dan in brood en desserts. De uitzondering is fruitcake in mediterrane stijl, biscotti en muffins met een hartige of nootachtige smaak. Olijfolie heeft de neiging om fruit- of groentenbroden, zoals pompoen, cranberry of courgette, te verbeteren.

Minder is meer

  1. Als u geen extra lichte olijfolie bij de hand hebt, gebruik dan een halve aanpak. Meng de helft van de benodigde plantaardige olie met een gelijke hoeveelheid extra lichte olijfolie. Als je in een recept olijfolie in plaats van boter gebruikt, gebruik dan 3 eetlepels olijfolie voor elke 1/4 kop gesmolten boter.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407