Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Olijfolie voor eczeem: is het effectief?

Overzicht

 1. Verzachtende middelen, die de huid verzachten en glad maken, kunnen effectief zijn bij het verbeteren van de huidbarrière, volgens een recent onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Molecular Sciences. De studie onderzocht ook het gebruik van plantaardige oliën als verzachtende middelen.

 2. De studie gaf aan dat deze plantaardige oliën therapeutische voordelen hebben die van toepassing kunnen zijn op eczeem. Veel van de oliën, waaronder olijfolie, bleken ontstekingsremmende en antioxiderende effecten te hebben en wondgenezing te bevorderen.

 3. Lees verder om erachter te komen wat het onderzoek zegt en welke andere oliën mogelijk goed zijn voor de behandeling van eczeem.

Is olijfolie goed voor eczeem?

 1. Hoewel olijfolie enige voordelen voor de huid biedt, heeft een onderzoek uit 2012 aangetoond dat plaatselijke toepassing van olijfolie kan leiden tot een milde, oppervlakkige roodheid van de huid.

 2. Uit het onderzoek bleek ook dat de olie de integriteit van de buitenste huidlaag, de stratum corneum, aanzienlijk kan verminderen.

 3. Een gecompromitteerde huidbarrière is een universeel probleem voor mensen met eczeem. Moisturizers worden vaak gebruikt om eczeem symptomen te behandelen en de huidbarrière te ondersteunen door te beschermen tegen irriterende stoffen, allergenen en infectieuze agentia.

 4. Een artikel uit 2013, gepubliceerd in Practical Dermatology, vermeldt dat de verhouding oliezuur tot linolzuur bepaalt hoe effectief een natuurlijke olie is voor het hydrateren en beschermen van de huid.

 5. Oliën met lage oliezuur- en hoge linolzuurverhoudingen zijn het meest effectief. Met name linolzuur heeft aangetoond dat het de huid hydrateert en beschermt, en huidirritatie en ontstekingen vermindert.

 6. Olijfolie heeft een relatief lage verhouding linolzuur en oliezuur. Als gevolg hiervan kan actueel gebruik van de olie de huidbarrière beschadigen en eczeem symptomen verergeren, volgens het artikel.

Andere natuurlijke oliën voor eczeem

 1. Hoewel olijfolie weinig voordeel lijkt te hebben bij de behandeling van eczeem, suggereert onderzoek dat andere natuurlijke oliën veelbelovend zijn.

 2. Uit een onderzoek uit 2012 bleek dat zonnebloemolie de integriteit van de buitenste laag van de huid behoudt en tegelijkertijd de hydratatie verbetert.

 3. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat sommige natuurlijke oliën de barrièrefunctie van de huid verbeteren door de hydratatie in de buitenste huidlaag te herstellen en tegelijkertijd het waterverlies door de huid te verminderen.

 4. Deze natuurlijke oliën omvatten:

 5. Sommige van deze oliën hebben ook ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

Takeaway

 1. Hoewel olijfolie misschien niet de beste natuurlijke behandeling voor eczeem is, zijn er veel andere natuurlijke oliën die symptoomverlichting kunnen bieden.

 2. Vaak zoeken mensen met eczeem naar alternatieve behandelingen om hun symptomen te beheersen. Het kan enige vallen en opstaan ​​kosten om de juiste behandeling te vinden om de symptomen te verlichten.

 3. Er zijn geen klinische onderzoeken gedaan naar natuurlijke oliën en eczeem. Meer onderzoek is nodig om de potentiële voordelen en risico's beter te begrijpen.

 4. Overweeg voordat u een natuurlijke of alternatieve behandeling voor eczeem probeert, wat uw eczeem veroorzaakt en of u bekende allergieën heeft. Het is ook belangrijk om met uw arts of dermatoloog te praten over welke behandelingen het meest effectief voor u kunnen zijn.

 5. Hoewel olijfolie misschien niet de beste natuurlijke behandeling voor eczeem is, zijn er veel andere natuurlijke oliën die symptoomverlichting kunnen bieden.

 6. Vaak zoeken mensen met eczeem naar alternatieve behandelingen om hun symptomen te beheersen. Het kan enige vallen en opstaan ​​kosten om de juiste behandeling te vinden om de symptomen te verlichten.

 7. Er zijn geen klinische onderzoeken gedaan naar natuurlijke oliën en eczeem. Meer onderzoek is nodig om de potentiële voordelen en risico's beter te begrijpen.

 8. Overweeg voordat u een natuurlijke of alternatieve behandeling voor eczeem probeert, wat uw eczeem veroorzaakt en of u bekende allergieën heeft. Het is ook belangrijk om met uw arts of dermatoloog te praten over welke behandelingen het meest effectief voor u kunnen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407