Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Paarse aardappelen met antioxidanten: de gezonde, veelzijdige koolhydraten

Geschiedenis van Shirataki

 1. Als je een schoffelliefhebber bent maar gestopt bent met het eten van aardappelen vanwege hun reputatie gewichtstoename te veroorzaken, heb je misschien geluk. Studies tonen aan dat het de aardappel is die u kiest, naast hoe de aardappel wordt bereid die het verschil maakt. Hoe zit het met frieten? Nou, die frietjes hebben zes keer meer kans om gewichtstoename te veroorzaken als ze te vaak worden genoten, en bovendien veroorzaken de superhoge temperaturen waarmee ze worden gekookt het verlies van mogelijke voedingsstoffen, dus waarom zou je je druk maken? (1) En als u denkt dat het toevoegen van al die heerlijke vettige toppings de juiste keuze is, denk dan nog eens goed na. Kies in plaats daarvan voor paarse aardappelen.

 2. Paarse aardappelen zijn anti-oxidant voedsel dat in het oog springt, omdat de schil en het vruchtvlees beide paars zijn, waardoor ze een mooie versiering zijn voor elk bord. Maar het is niet alleen de kleur die aantrekkelijk is. Paarse aardappelen bieden een groot aantal geweldige voordelen van het werken als een gezond kleurmiddel voor levensmiddelen om de bloeddruk te helpen reguleren om atletische prestaties en meer te helpen.

Voordelen van paarse aardappelen

 1. Vezel is geclassificeerd als oplosbaar, wat betekent dat het oplost in water of onoplosbaar, wat niet het geval is. Aardappelen bevatten de onoplosbare vorm evenals volkoren meel, tarwezemelen, noten, bonen en groenten, zoals bloemkool en sperziebonen. Het opnemen van zowel oplosbare als onoplosbare vezels bevordert de beste gezondheid, en paarse aardappelen bieden een goede dosis van de onoplosbare soort om de juiste hoeveelheid vezelbehoeften te helpen bereiken. (7)

 2. Een andere reden dat onoplosbare vezels zo nuttig zijn, is dat het een soort tijdrelease-effect kan bieden dat uithoudingsatleten langdurig een hoog energieniveau helpt behouden. Het is zelfs niet ongebruikelijk om aardappelen te vinden op een hulppost tijdens een langeafstandsrace.

 3. Runner's World meldt dat hoewel de altijd zo beroemde carb-loader pasta voorop lijkt te staan, de aardappel het misschien beter doet, niet alleen de avond ervoor, maar ook de dag van een evenement door meer energie leverende complexe koolhydraten te leveren. Ze zijn niet alleen supergemakkelijk te bereiden, maar ook gemakkelijk te verteren - een veel voorkomend probleem bij de meeste atleten. Kalium is ook nuttig voor alle soorten sporters, met name vanwege de elektrolyten die het bevat. De paarse aardappel bevat 341 milligram kalium per portie van een half kopje, dat is 10 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde. Dit kan de aardappel tot de perfecte koolhydraten voor atleten maken - en helpen om een ​​laag kaliumgehalte te voorkomen. (8)

 4. Aardappelen, wortelen en andere wortelgroenten worden gebruikt voor het kleuren van voedsel en worden speciaal voor de natuurlijke kleurenindustrie geteeld. Dit is geweldig nieuws, omdat ze volledig natuurlijk zijn versus de vele chemische kleurstoffen voor levensmiddelen die verband houden met kanker die al jaren worden gebruikt. [! 31371 => 1140 = 2!

 5. Hoewel het moeilijk te extraheren is, is het nog steeds een betere keuze, gezien de traditionele synthetische versies van kleurstoffen en het extractieproces van cochineale insecten. Cochineale insecten voeden zich in feite met een bepaald type cactus afkomstig uit Zuid-Amerika en Mexico, en er zijn ongeveer 2500 insecten voor nodig om slechts één ons cochenille-extract te produceren, dat vaak wordt gebruikt in ijs, yoghurt, snoep, dranken en dergelijke .

 6. Een kleine studie van de American Chemical Society heeft aangetoond dat het eten van paarse aardappelen de bloeddruk kan verlagen. Dit kan te wijten zijn aan hun effect op de haarvaten en bloedvaten, samen met de hoge concentratie van een fytochemisch middel genaamd chlorogenic zuur, dat in sommige onderzoeken is gekoppeld aan lagere bloeddruk. (3) Dit onderzoek toont aan dat gewone paarse aardappelen, gebakken of gekookt in de magnetron, de bloeddruk van proefpersonen die met 3 tot 4 procent werden beoordeeld, zonder gewichtstoename, verlaagden en waarschijnlijk te wijten waren aan het antioxidantgedrag en de fytonutriëntendichtheid die deze kleurrijke edelstenen uitstralen.

 7. De gezondheidsvoordelen zijn vergelijkbaar met wat de populaire voedingsrijke leveranciers broccoli, spinazie en spruitjes bieden. En laten we de kalium niet vergeten die ze bevatten, die de regulatie van de bloeddruk biedt. (4) Dit maakt paarse aardappelen en andere soortgelijke voedingsmiddelen uitstekende toevoegingen aan elk dieetplan voor hoge bloeddruk.

 8. Trombose, een formele naam voor bloedstolling, is een belangrijke doodsoorzaak over de hele wereld, maar kan worden voorkomen, mogelijk door een beetje paarse aardappel aan uw dieet toe te voegen. Zoals eerder opgemerkt, bevat de paarse aardappel chlorogeenzuur. Van dit zuur is aangetoond dat het bloedstolsels afbreekt en de enzymatische activiteit van procoagulante eiwitten en peptiden remt.

 9. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Biochemical and Molecular Toxicology heeft aangetoond dat chlorogenic acid de ontwikkeling van bloedstolsels bij muizen vertraagde, wat het anti-trombotische effect aantoonde en het een potentieel middel voor de behandeling van bloed maakte stolsels, inclusief mogelijke preventie. (5)

 10. De paarse aardappel zit boordevol antioxidanten en ziektebestrijdende fytonutriënten die samenwerken om verbazingwekkende gezondheidsvoordelen te bieden, zoals het verminderen van ontstekingen. Een van de elementen in deze krachtige cocktail is de anthocyanine, wat de aardappel zijn schitterende paarse kleur geeft. Maar het zijn de vrije radicalen en antioxiderende eigenschappen van de anthocyaninepigmenten die de gewenste gezondheidsvoordelen bieden.

 11. Anthocyaninepigmenten als medicijn maken al eeuwen deel uit van de volksgeneeskunde en worden gebruikt als remedies tegen leverdisfunctie en hypertensie, en net als de blauwe bosbes zijn anthocyanen gekoppeld aan het verminderen van de risico's van het oog ziekten en infecties. (6)

 12. De meeste mensen eten niet genoeg vezels, volgens verschillende rapporten. Misschien kan een beetje paarse aardappel bij dat probleem helpen, omdat het gezonder vezelrijk voedsel is. Waarom is vezel zo belangrijk? Een van de grootste redenen is dat het helpt om dingen soepel door je spijsverteringsstelsel te laten gaan, wat kan helpen constipatie, onregelmatigheden en ongemak te elimineren.

Voeding paarse aardappelen

 1. Een half kopje in blokjes gesneden, rauwe paarse aardappelen bevat ongeveer: (9)

 2. Paarse aardappelen zijn veelzijdig, maar kunnen een beetje papperig worden als ze te gaar zijn. Hoewel ze een rijke, levendige violette kleur hebben, is hun smaak subtieler dan sommige andere aardappelrassen. Vanwege deze, in tegenstelling tot de zoete aardappel die op zichzelf al heerlijk is, wordt de paarse aardappel meestal bereid door kruiden toe te voegen. Houd er rekening mee dat koken of bakken de beste methode is versus frituren, waardoor alle nuttige voedingsstoffen worden gedood. Gebruik een beetje kokosnoot of olijfolie met wat zout en peper voor een heerlijke toevoeging aan elke maaltijd.

Recepten met paarse aardappelen

 1. Er zijn veel manieren om paarse aardappelen in recepten te gebruiken. Probeer deze om te beginnen:

 2. Geroosterde rozemarijn knoflook en kurkuma paarse aardappelen met prei

 3. Je kunt ook deze Purple Potato Salad met Avocado-Chia Dressing-recept proberen en paarse aardappelen gebruiken in de meeste bijgerechten die aardappelen gebruiken.

 4. De geschiedenis van de paarse aardappel gaat terug naar wat bekend staat als de paarse Peruviaan, wat een erfstuk fingerling-aardappel is. Aardappelen maken, naast tomaten, paprika en aubergines, deel uit van de familie Solanaceae of nachtschadegroenten. De paarse of blauwe violette aardappel past in wat vitelotte wordt genoemd, hoewel niet noodzakelijk violet van kleur. Deze paarse of paarse aardappel is misschien al in 1817 genoteerd en staat op de markt van Les Halles.

 5. In 1863 gepubliceerde informatie vermeldde vijf mogelijke kleuren voor de vitelotte, die wit, geel, roze, rood en violet waren. In 1873 schreef Alexandre Dumas, een Franse auteur, in zijn Grand dictionnaire de cuisine dat "... het beste van alles de paarse [!enen

 6. De paarse aardappel heeft speciale namen, zoals paarse majesteit, paarse viking en paarse Peruviaans, en is meestal het hele jaar door verkrijgbaar. Deze aardappelen ter grootte van een golfbal zijn populair in Zuid-Amerika, van oorsprong uit Peru en Bolivia, en ze kunnen een iets grotere grootte bereiken als ze de volledige rijpheid bereiken. Ze hebben een nootachtige, aardse smaak en zijn perfect als bijgerecht voor bijna alles. (12)

 7. Hoewel alle aardappelen, inclusief de paarse aardappel, blauwe aardappel, witte aardappel, gele aardappel en zoete aardappel, veel koolhydraten bevatten, bevatten ze nuttige vezels, vitamines en mineralen. Maar de meest voedzame versies zijn die met het kleurrijke vruchtvlees.

 8. Er zijn geen bekende risico's van het eten van paarse aardappelen, maar stop altijd onmiddellijk met eten als u een negatieve reactie ervaart.

 9. De paarse aardappel kan, indien correct bereid, een uitstekende schoffel voor uw gezondheid zijn. Het is een betere keuze voor kleurstoffen voor levensmiddelen, het elimineren van chemische inname in het lichaam, bevat nuttige fytonutriënten en de antioxidanten die het bevat zijn zo krachtig dat het kan helpen bij ontstekingen.

 10. Bovendien kunnen paarse aardappelen helpen bij het elimineren van mogelijke bloedstolsels en nuttige vezels bieden voor constipatie en spijsvertering. Deze krachtige aardappel, een met kalium beladen complexe koolhydraat, kan atleten ook helpen bij prestaties en duurzaamheid tijdens op uithoudingsvermogen gebaseerde activiteiten.

 11. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407