Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pistache-voeding verlaagt slechte cholesterol + verhoogt de gezondheid van de ogen

Laatste gedachten

 1. De afgelopen jaren was het bijna onmogelijk om een ​​dag te gaan zonder te horen over pistachenoten. Je hebt ongetwijfeld de marketingcampagnes met beroemdheden voor de smakelijke noten gezien. Dus waarom zijn mensen zo - excuseer de woordspeling - noten over pistachenoten? Waarschijnlijk omdat pistache-voeding voordeliger is dan velen denken.

 2. Zijn pistaches gezond? Ja! Pistachenoten die rijk zijn aan voedingsstoffen, heersen als het gaat om mensen die op zoek zijn naar gezonde snackideeën voor gewichtsverlies en gewichtsbeheersing. Het grootste deel van het vet in pistachenoten (bijna 90 procent) is gezond onverzadigd vet, wat veel positieve gezonde implicaties heeft voor het hele lichaam. Het is zelfs aangetoond dat hun gezonde vetten en voedingsstoffen LDL (slechte) cholesterol verlagen, de gezondheid van de ogen verbeteren en meer. (1)

5 gezondheidsvoordelen van pistachenoten

 1. De resultaten van de studie, gepubliceerd in het International Journal of Impotence Research, toonden aan dat deze mannen met ED een significante verbetering van de erectiele functie en een verbetering van hun serumlipideniveaus hadden. Een reden waarom pistachenoten waarschijnlijk ED helpen en werken als een natuurlijke remedie voor impotentie, is het feit dat ze relatief veel arginine bevatten, dat flexibele slagaders lijkt te behouden en de bloedstroom verbetert door stikstofoxide te stimuleren, een verbinding die ontspant aderen. (6)

 2. De resultaten toonden aan dat hoewel het pistachedieet de glucoseregulatie niet leek te beïnvloeden, het een positief effect had op de totale cholesterol, cholesterolverhoudingen en triglyceriden. Door diabetes heb je een verhoogd risico op hartaandoeningen en beroertes. Voor type 2 diabetici die hun cardiometabolische risicofactoren willen verbeteren, kan het regelmatig eten van pistachenoten als onderdeel van een gezond algeheel dieet ernstige hartproblemen voorkomen. (7)

 3. Een van mijn favoriete bronnen van nuttige vitamine B6, pistachenoten kunnen helpen uw energieniveau te verhogen, de gezondheid van huid en ogen te verbeteren en bij te dragen aan een gezond metabolisme. Ze zitten echt vol met allerlei voedingsstoffen, zoals de eerder genoemde vitamine B6, thiamine, kalium, koper, magnesium en ijzer, om te beginnen. Pistachenoten bevatten ook gezonde enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, maar zijn vrij van transvet en cholesterol.

 4. Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat pistachenoten een opvallend positief effect kunnen hebben op het volgende:

 5. Een pistachestudie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition bevestigde de status van pistachenoten als cholesterolverlagend voedsel.

 6. De onderzoekers bestudeerden 28 volwassenen wier LDL-cholesterolniveau boven het optimale bereik was maar anders gezond was. De experimentele diëten omvatten een vetarme controledieet zonder pistaches, een gezond dieet met één portie pistaches per dag en een gezond dieet met twee porties pistaches per dag. Alle deelnemers die pistachenoten aten, verlaagden hun LDL-niveau.

 7. In de context van een hart-gezond dieet, toonde de studie aan dat het toevoegen van slechts één portie pistachenoten per dag (10 procent van de totale energie) LDL-cholesterol met 9 procent verlaagde, terwijl de grotere dagelijkse dosis (twee porties) pistachenoten werd toegeschreven aan een afname van 12 procent in LDL. (2)

 8. Hoge LDL is een belangrijke risicofactor voor coronaire hartziekten, dus door uw LDL-niveau te verlagen, kunt u uw risico op het ontwikkelen van ernstige hartproblemen zoals hart- en vaatziekten verlagen. Pistachenoten zitten ook boordevol antioxidanten, die uitstekend zijn voor de gezondheid van het hart.

 9. Snoepen op pistachenoten kan u helpen af ​​te vallen en een gezond gewicht te behouden. Door tussendoor te snoepen op een portie tussen de maaltijden, kunnen de gezonde vetten, vezels en eiwitten van pistachevoeding u helpen om honger tussen maaltijden te voorkomen. Snacken op pistachenoten kan je ook helpen om niet aan je volgende maaltijd te beginnen, omdat je zo verzadigd bent omdat ze je helpen om verzadiging te bereiken.

 10. Uit onderzoek van de UCLA School of Medicine is gebleken dat proefpersonen die pistachenoten vervangen door voedsel zoals snoeprepen, zuivelproducten, popcorn in de magnetron, beboterde popcorn en chips, met pistaches die goed zijn voor 20 procent van totale calorieën gedurende drie weken, kregen geen lichaamsgewicht, verlaagden hun algehele cholesterol en verhoogden hun goede cholesterol. (3)

 11. Pistachenoten zijn de enige noten die een aanzienlijk deel van de carotenoïden bevatten, bekend als luteïne en zeaxanthine. (4) Van carotenoïden in de voeding wordt aangenomen dat ze gezondheidsvoordelen voor het lichaam bieden door het risico op ziekten te verminderen, met name bepaalde vormen van kanker en oogziekten.

 12. Luteïne en zeaxanthine zijn de enige carotenoïden in het netvlies en de lens van het oog. De resultaten van epidemiologische studies suggereren dat diëten die rijk zijn aan luteïne en zeaxanthine de ontwikkeling van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en staar kunnen vertragen. Carotenoïden worden het best opgenomen met vet in een maaltijd of in het geval van pistachenoot, goed vet maakt al deel uit van het pakket, waardoor het lichaam gemakkelijker luteïne en zeaxanthine van pistache kan absorberen. (5)

 13. Pistaches hebben een positief effect op de seksuele vitaliteit van mannen. Een studie uit 2011, uitgevoerd door het Departement 2e urologie van het Academisch Onderwijs- en Onderzoeksziekenhuis Ataturk in Turkije, liet proefpersonen gedurende drie weken elke dag 100 gram pistachenoten consumeren, wat 20 procent was van hun dagelijkse calorie-inname. Deze proefpersonen waren allemaal getrouwde mannen in de leeftijd van 38 tot 59 jaar die erectiestoornissen (ED) hadden gedurende ten minste 12 maanden voorafgaand aan de studie. De mannen kregen de instructie om dezelfde dagelijkse voedingsinname, vergelijkbare lichamelijke activiteit en andere levensstijl te handhaven, dus de enige grote verandering was de toevoeging van pistaches aan hun voeding.

 14. Een studie gepubliceerd in 2015 en uitgevoerd in Pennsylvania State Universiy, keek naar de effecten van dagelijkse pistacheconsumptie op het lipiden- / lipoproteïneprofiel, bloedsuikercontrole, ontstekingsmarkers en circulatie van volwassenen met type 2 diabetes . Deelnemers consumeerden ofwel qua voeding voldoende diëten zonder pistachenoten of met pistachenoten als 20 procent van hun dagelijkse calorie-inname.

Pistachevoeding en plantaardige oorsprong

 1. Vraag je je af waar pistaches vandaan komen en hoe ze groeien? De eetbare noot die we kennen als de pistache komt van de pistacheboom (Pistacia vera), afkomstig uit West-Azië en Klein-Azië, waar het nog steeds in het wild groeit op tal van hete, droge locaties zoals Libanon, Palestina, Syrië, Iran, Irak, India , Zuid-Europa en de woestijnlanden van Azië en Afrika. De pistache die we kennen (en waarschijnlijk liefde) is de enige eetbare soort onder de 11 soorten in het geslacht Pistacia.

 2. Een typische portiegrootte van pistachenoten is één ounce of 49 korrels. Pistachevoeding is echt indrukwekkend. Wanneer je 1 ons rauwe pistaches consumeert, eet je de volgende gezonde voedingsstoffen dankzij pistachevoeding: (8, 9)

Pistachegeschiedenis en interessante feiten

 1. Wat is een pistache precies? Het is een noot met een harde buitenste eivormige schaal en een smakelijke kern erin die algemeen wordt gebruikt als snackvoedsel. Pistachebomen groeien al duizenden jaren in het Midden-Oosten en worden beschouwd als een delicatesse in de regio. Als je ooit een pistache hebt geproefd, ben je waarschijnlijk niet verrast. De smaak en de bevredigende mix van goed vet, vezels en eiwitten maken pistachenoten een topkeuze voor zowel smaak als gezondheid. Ze worden zelfs samen met amandelen in het Oude Testament genoemd (Genesis 43:11).

 2. Hier zijn een paar interessante feiten over pistachenoten:

 3. Pistachenoten zijn niet seizoensgebonden en zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en reformwinkels.

 4. Pistachenoten van hoge kwaliteit zijn te herkennen aan de geelgroene en paarse kleuren van hun korrels. Het is een goed idee om pistachenoten in hun schelp te kopen, omdat ze langer vers blijven. Pistachenoten in de dop blijven tot één jaar na hun productiedatum vers, maar kunnen het beste binnen vier maanden worden gegeten voor een maximale smaak. Plus, als je pistaches in hun schelpen koopt, moet je een beetje werk doen om ze op te eten, wat je zal helpen om het niet te overdrijven.

 5. Als pistachenoten niet goed worden opgeslagen, absorberen ze vocht uit de lucht en worden ze snel oud. Bewaar pistachenoten in een luchtdichte verpakking in de koelkast voor maximale versheid.

 6. Pistachenoten kunnen alleen worden gegeten of worden toegevoegd aan allerlei recepten. Ze kunnen heel worden gehouden en in een gezonde salade of zelfgemaakte reep worden gegooid, en ze kunnen ook worden geplet en toegevoegd aan smoothies, roerbakgerechten, of zelfs worden gebruikt als onderdeel van een korst of een topping voor vis.

 7. Pistaches zijn op zichzelf echt leuk, maar u kunt ook pistachevoeding toevoegen aan zoveel gezonde recepten om de manier waarop u deze heerlijke noot in uw dieet opneemt te variëren. Hier zijn enkele van mijn favoriete manieren om pistachenoten te gebruiken:

 8. Als u lijdt aan een allergie voor boomnoten, moet u waarschijnlijk pistachenoten vermijden. Als u symptomen van een notenallergie ervaart, moet u de consumptie van pistachenoten staken en indien nodig medische hulp inroepen.

 9. Pistachenoten hebben van nature een zeer laag natriumgehalte, maar geroosterde en gezouten pistachenoten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid natrium, die de bloeddruk kan verhogen als u al problemen heeft met hypertensie of als u te veel consumeert noten.

 10. Terwijl het eten van pistachenoten in kleine aanbevolen hoeveelheden als onderdeel van een algeheel gezond dieet kan helpen bij gewichtsbeheersing, zijn pistachenoten geen caloriearm voedsel, dus als u het echt regelmatig overdrijft, dan pistachenoten kunnen bijdragen aan gewichtstoename.

 11. Ze kunnen ook bijdragen aan gastro-intestinale bijwerkingen als u reageert op een stof die fructanen wordt genoemd. Fructanen komen van nature voor in veel gezonde voedingsmiddelen en zijn niet gevaarlijk, maar soms kunnen ze het spijsverteringsstelsel storen en leiden tot een opgeblazen gevoel, diarree, constipatie, winderigheid en buikpijn.

 12. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407