Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Plantains koken door grillen te bakken

Wat denk je?

 1. Hoewel plantains bedrieglijk op bananen lijken, zijn de overeenkomsten slechts diep in de huid. Weegbree hebben een zetmeelachtige textuur en een zachte smaak en ontwikkelen slechts een lichte hint van zoetheid in de laatste stadia van volwassenheid, wanneer de schil bruin en zwart wordt. Met minimale calorieën en overvloedige vitamine C en kalium, zijn plantains een gezonde aanvulling op een maaltijd of kunnen ze dienen als een lichte snack. Grillen en bakbananen zijn twee eenvoudige methoden die de natuurlijke smaken van deze veelzijdige vruchten benadrukken.

Gegrilde weegbree

 1. Verhit de grill op middelhoog vuur.

 2. Snijd de plantains in de lengte doormidden.

 3. Bestrijk de gesneden kant van de weegbree met uw keuze van boter of bakolie en kruid met hartige kruiden zoals zout en peper, of honing en kaneel voor een zoetere schotel.

 4. Leg de bakbananen op de grill met de afgesneden kant naar boven. Plaats het deksel op de grill en laat de plantains 5 tot 7 minuten koken.

 5. Draai de plantains om en laat ze nog 3 tot 5 minuten koken. De huid zal beginnen weg te pellen van de plantains wanneer ze klaar zijn.

 6. Serveer de plantains heet met partjes limoen, fruitconserven of andere gewenste toppings.

Gebakken plantains

 1. Verwarm de oven tot 375 F.

 2. Was het gewenste aantal plantains onder koud, stromend water.

 3. Snijd de eindstukken weg en snijd de plantains in de lengte door met een scherp mes. De spleet moet voldoende zijn om door de huid en in het vlees te gaan, maar niet zo diep dat de weegbree in twee wordt gesneden.

 4. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en plaats de plantains erop in een enkele laag. De aluminiumfolie helpt bij het opruimen.

 5. Bak de plantains 40 minuten. Ze zullen zacht worden als ze klaar zijn.

 6. Haal de bakbananen uit de oven en laat ze voldoende afkoelen voordat u ze in rondjes of in lengte reepjes snijdt. Serveer gegarneerd met boter of fruitconserven.

 7. Verwarm de oven tot 375 F.

 8. Was het gewenste aantal plantains onder koud, stromend water.

 9. Snijd de eindstukken weg en snijd de plantains in de lengte door met een scherp mes. De spleet moet voldoende zijn om door de huid en in het vlees te gaan, maar niet zo diep dat de weegbree in twee wordt gesneden.

 10. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en plaats de plantains erop in een enkele laag. De aluminiumfolie helpt bij het opruimen.

 11. Bak de plantains 40 minuten. Ze zullen zacht worden als ze klaar zijn.

 12. Haal de bakbananen uit de oven en laat ze voldoende afkoelen voordat u ze in rondjes of in lengte reepjes snijdt. Serveer gegarneerd met boter of fruitconserven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407