Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Psychologen verklaren de voordelen van bakken voor andere mensen

Brownie-recepten die je in de knieën doen verzwakken

 1. Mensen die bakken gebruiken elk excuus om hun ovens op te warmen. Ze bakken een cake om iemands verjaardag te kronen, werken om koekjes om een ​​feestdag te vieren en smullen brownies omdat iedereen van chocolade houdt. Maar het blijkt dat bakken meer is dan iets zoets maken om te eten. Bakken, vooral wanneer het voor anderen klaar is, kan gepaard gaan met tal van psychologische voordelen.

Bakken is een productieve vorm van zelfexpressie en communicatie.

 1. "Bakken heeft het voordeel dat mensen creatieve expressie kunnen krijgen," vertelde hoogleraar psychologie en hersenwetenschappen aan de Boston University, Donna Pincus, aan HuffPost. "Er is veel literatuur voor het verband tussen creatieve expressie en algemeen welzijn. Of het nu gaat om schilderen of muziek maken [!of bakken

 2. Stress is gerelateerd aan een groot aantal mentale en fysieke problemen, en het vinden van manieren om met die stress om te gaan is belangrijk voor het leiden van een gezond leven.

 3. Iemand eten brengen wanneer een geliefde is overleden. Soms zijn er geen woorden en kan alleen voedsel communiceren wat je probeert te zeggen. Ze vertelde HuffPost: "Het kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben hun gevoelens in woorden uit te drukken om dank, waardering of sympathie voor gebakken producten te tonen."

 4. En culinaire kunsttherapeut, vertelde HuffPost: "In veel culturen, in veel landen, is eten echt een uitdrukking van liefde, en het is eigenlijk mooi omdat het iets is waar we echt allemaal mee te maken hebben. Ik denk dat het kan grenzen aan een ongezond probleem wanneer het communicatie in de traditionele zin vervangt, maar als het samen met communicatie wordt gedaan, is het absoluut een positief en echt geweldig iets. "

Bakken voor jezelf en voor anderen is een vorm van mindfulness.

 1. We hebben allemaal gehoord van de voordelen van meditatie en mindfulness - geluk vergroten en stress verminderen, om er een paar te noemen - en bakken kan enkele van diezelfde voordelen opleveren. "Bakken vereist eigenlijk heel veel aandacht. Je moet meten, fysiek focussen op het uitrollen van deeg. Als je focust op geur en smaak, op aanwezig zijn met wat je creëert, die daad van aandacht op dat moment. kan ook leiden tot stressvermindering ", legt Pincus uit.

 2. Dit ondersteunde geloof is een van de redenen dat culinaire kunsttherapie vaker voorkomt, net naast kunsttherapie - het past bij een type therapie dat gedragsactivatie wordt genoemd. Ohana zegt dat steeds meer mensen haar bellen omdat ze haar model willen herscheppen in hun eigen therapie.

 3. "Bakken is stapsgewijs denken en de bijzonderheden van het hier en nu volgen, maar het denkt ook aan recepten als geheel, het gerecht als geheel, wat gaat doen ermee, wie het gaat delen, hoe laat deel je het, dus bakken is echt een goede manier om die balans van het moment en het grotere geheel te ontwikkelen, "zegt Ohana.

 4. En mindfulness is niet alleen een goede vaardigheid om te beheersen, maar het kan ook helpen de aanwezigheid van droevige gedachten te verlichten. John Whaite, de bakker die in 2012 "The Great British Bake Off" won, heeft publiekelijk gezegd dat bakken een hulpmiddel is geweest voor zijn manische depressie.

 5. Pincus zei dat wanneer dat opmerkzaam is - zoals wanneer je bakt - het kan betekenen "je besteedt geen tijd aan het nadenken over je gedachten, we weten dat herkauwen leidt tot depressie en verdrietig gedachten, als je iets productiefs doet. En het leuke van bakken is dat je aan het eind zo'n tastbare beloning hebt en dat dat voor anderen heel voordelig kan zijn. "

Bakken voor anderen is een vorm van altruïsme.

 1. De kern van het geven voor anderen is juist het geven. Terwijl het bakproces kan bijdragen aan een algemeen gevoel van welzijn, verhoogt dat gevoel.

 2. Gebakken producten opkloppen met de bedoeling ze te geven is een vorm van altruïsme - het is een offer dat je voor iemand anders brengt - en de voordelen van deze onbaatzuchtige daad zijn zwaar bestudeerd en geschreven wat betreft.

 3. Maar "er is ook een symbolische waarde in bakken voor anderen omdat voedsel zowel fysieke als emotionele betekenis heeft", zegt Whitbourne. "De meeste voordelen zouden oplopen als je bakt om niet de aandacht te zoeken of anderen te overtreffen, maar als je het eten gewoon wilt delen met mensen waarvan je denkt dat het zullen waarderen. Zolang je goed bent in wat je bakt. "

 4. Als bakken een activiteit is die je gestrest maakt, dan oogst je misschien niet dezelfde psychologische voordelen - omdat ontstressen bedoeld is als een van de voordelen. "Als iemand een fobie heeft met koken en bakken, is het niet voor hen. Het is beter voor mensen die beginnen met een basiscomfortniveau in de keuken," zegt Ohana. Pincus is het ermee eens: "Zolang het niet stressvol en niet verplicht is, kan het voor iedereen voordelig zijn."

 5. "Ik denk dat het aanbieden van voedsel aan iemand anders net zo een troost is voor de ontvangende persoon als de persoon die dient en offert", zegt Ohana.

 6. Daar gaan we op in.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407