Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rachel Brosnahan: Bottenbouillon is waarom ik niet ziek werd tijdens 'The Marvelous Mrs. Maisel'

Vitaminen en mineralen

 1. Met een hectisch werkschema en lange uren op de set van de bekroonde serie "The Marvelous Mrs. Maisel", schrijft actrice Rachel Brosnahan bottenbouillon met haar gezond en vol energie.

 2. Hoewel de troebele bruine vloeistof er misschien niet zo aantrekkelijk uitziet als een smoothie met vers fruit, maakt het wat het uiterlijk mist goed voor een goede voeding.

 3. "Voor het eerste seizoen van de show voelde ik me erg moe," vertelde Brosnahan, 28, aan Shape. "En omdat ik een snelle stofwisseling heb, voelde ik me alsof ik op een ongezonde manier was afgevallen. Bottenbouillon bevat collageen en vet, samen met allerlei vitamines en mineralen, en ik denk echt dat het me heeft geholpen."

 4. Ze voegde eraan toe: "Ik was de enige persoon op onze set die dat seizoen niet ziek werd." Klinkt best geweldig, toch? Maar wat maakt het dan bottenbouillon dat het zo speciaal maakt?

Wat is bottenbouillon?

 1. In essentie wordt bottenbouillon gemaakt door de botten en bindweefsels van verschillende dieren - meestal kip of rundvlees - gedurende langere tijd in water te koken. Kruiden, specerijen en soms kleine hoeveelheden groenten worden tijdens het kookproces toegevoegd en het resultaat is een rijke, hartige en voedzame bouillon.

 2. Bottenbouillon is niet alleen voor de rijken en beroemdheden: u kunt het prijsbewuste product zelfs vinden in het soeppad van veel supermarkten, of u kunt een partij helemaal opnieuw maken door een eenvoudig recept voor bottenbouillon te volgen. Er zijn zelfs bottenbouilloncafés en restaurants opduiken in steden over de hele wereld.

 3. Als u zich afvraagt ​​wat het verschil is tussen bouillon en bottenbouillon, legt het Journal of Renal Nutrition uit dat de bouillon aanzienlijk langer nodig heeft om te koken. Met bottenbouillon worden de botten van dieren - vaak met bindweefsel en vlees nog gehecht - tussen 12 en 48 uur in water gestoofd, in plaats van slechts een uur of twee als bouillon. Collageenrijke gelatine wordt uit de botten getrokken, en dit is waar veel van de voordelen van bottenbouillon liggen, volgens het dagboek.

Gezondheidsvoordelen van bottenbouillon

 1. Gelatine is in wezen gekookt collageen en collageenrijk voedsel staat bekend om een ​​overvloed aan potentiële gezondheidsvoordelen.

 2. "Alle bottenbouillon, op de juiste manier gemaakt, heeft goede collageen-eiwitten," vertelde Marco Canora, chef-kok en eigenaar van Brodo, een eetcafé gewijd aan bouillon, vandaag aan VANDAAG eten. "Collageen is het eiwit dat ons lichaam bij elkaar houdt - de elasticiteit in onze huid en de sterkte in onze nagels, gewrichten en ligamenten."

 3. Dus u kunt zien hoe uw broze haar en nagels of knikkende knieën kunnen profiteren, maar welke andere voordelen van bottenbouillon kunt u verwachten?

 4. Welnu, er is onderzoek dat suggereert dat het verhogen van uw inname van collageen kan helpen gewrichtspijn te verminderen en zelfs de symptomen van artritis kan verlichten. Bovendien wordt gezegd dat bottenbouillon goed is voor de darm, omdat gelatine probiotische balans en groei bevordert. Studies hebben zelfs aangetoond dat collageen de voering van het spijsverteringskanaal kalmeert en beschermt.

 5. En er is een reden dat kippensoep - vaak gemaakt met botten - naar verluidt goed is voor een verkoudheid! Brosnahan noemt het drinken van bottenbouillon omdat ze haar ervan heeft weerhouden ziek te worden, en ze kon een punt hebben: het University of Nebraska Medical Center heeft een onderzoek gedaan naar wat kippensoep zo gunstig maakt voor mensen met koude.

 6. Onderzoekers merkten op dat er een lichte vermindering van de ontsteking was en dat het gekookte kippenextract hielp bij het verminderen van de symptomen van luchtweginfectie. (Er werd ook een aanzienlijke hoeveelheid groenten aan de soep toegevoegd, die waarschijnlijk ook een positief effect op de voedingswaarde had.)

 7. Maar Rachel vertrouwt er niet alleen op dat ze haar calcium, eiwitten en aminozuren uit bottenbouillon haalt; ze koppelt haar superfood aan een algeheel gezond dieet.

 8. "Ik begin een typische dag met een groene smoothie in mijn NutriBullet, of ik eet een stuk glutenvrije toast met een gepocheerd ei en wat avocado," vertelde ze Shape. "Voor de lunch heb ik een salade of een sandwich met een soort eiwit - zoals zalm, kip of quinoa - en veel groenten, en ik hou echt van geroosterde wortelgroenten met vis als diner."

Haar lichaam sterk houden

 1. Brosnahan waardeert ook de voordelen van lichaamsbeweging, maar geeft toe dat ze manieren moet vinden om het in haar onvoorspelbare schema te passen.

 2. "Oefening houdt me gefocust en helder," voegde ze eraan toe. "Tegenwoordig vind ik het moeilijk om een ​​vaste routine te hebben omdat mijn schema constant in beweging lijkt te zijn. Dus ik ben aan het trainen waar ik kan en wanneer ik kan. Het is moeilijk om vast te houden aan een sportschoollidmaatschap omdat ik reis zoveel, maar ik heb plezier gehad in het vinden van nieuwe lessen waar ik ook ben. "

 3. Ze vervolgde: "Als ik aan mijn lot overgelaten wordt in een hotelkamer of in mijn appartement, zal ik waarschijnlijk een extra uur slaap kiezen. Het is moeilijker om een ​​klas over te slaan ' heb me aangemeld. Eerlijk gezegd is mijn meest consistente vorm van oefenen wanneer ik thuis ben elke dag heel lange wandelingen te maken met mijn twee honden. Ik woon op een vijfde verdieping, dus ik krijg ook veel trappen actie in. "

 4. Maar net zoals ze graag actief is en goed eet, erkent Rachel ook dat ze ook rust moet krijgen.

 5. "Soms vind ik dat het beste voor mijn lichaam is om gewoon dat extra uur slaap te nemen en niet te trainen," onthulde Rachel aan Shape. "Ik ben goed in het maken van tijd voor zelfzorg als ik overweldigd word. Ik lees een boek of neem een ​​bad of nestel me met mijn hondjes en kijk naar Survivor .... of ik koffie met vrienden. Een van mijn favoriete dingen is om de tijd door te brengen met iemand die niets anders doet dan urenlang uren koffie met hem drinken. "

 6. Koffie- en bottenbouillon - nu is er een geweldige combinatie!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407