Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Risico op hartziekten en ontbijten

De onderste regel

 1. Ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag, vooral als het op je hart aankomt.

 2. Een nieuwe studie van de Universiteit van Iowa heeft geconcludeerd dat het overslaan van ontbijt een negatief effect kan hebben op de cardiovasculaire gezondheid.

 3. Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology, verklaarde dat mensen die nooit ontbijt aten een 87 procent hoger risico op overlijden aan hart- en vaatziekten hadden dan degenen die ontbijt aten elke dag.

 4. "Gezond eten speelt een belangrijke rol bij de preventie van hart- en vaatziekten," voegde Bao toe. "Dit is duidelijk gedocumenteerd door de American Heart Association en andere organisaties."

 5. "Eerdere studies waren echter vooral gericht op de inhoud van wat mensen eten. Er is niet veel bekend over hoe mensen hun maaltijden organiseren. Dit is de eerste studie om het overslaan van ontbijt te koppelen aan cardiovasculaire sterfte," hij zei.

 6. Bao en collega's hebben gegevens van de jaarlijkse nationale gezondheids- en voedingsonderzoeken van de Centers for Disease Control and Prevention onderzocht.

 7. De onderzoekers richtten zich in de periode van 1988 tot 1994 op 6.550 mensen in de Verenigde Staten tussen 40 en 75 jaar.

 8. Aan de ondervraagden werd gevraagd hoe vaak ze ontbeten. Ongeveer 5 procent zei dat ze nooit ontbijt aten, 11 procent zei dat ze zelden ontbijt aten, 25 procent meldde dat ze op sommige dagen ontbijt aten en 59 procent meldde dat ze dagelijks ontbijt aten.

 9. De onderzoekers evalueerden vervolgens de gezondheidsdossiers van de deelnemers aan de studie in 2011.

 10. Na rekening te hebben gehouden met demografische, voedings-, sociaal-economische en leefstijlfactoren, evenals body mass index (BMI) en cardiovasculaire risicofactoren, concludeerden de onderzoekers dat de ondervraagden die nooit ontbijt aten, een 87 procent groter risico op overlijden door hartaandoeningen.

 11. In termen van ruwe cijfers rapporteerden de onderzoekers dat er 415 cardiovasculaire sterfgevallen waren onder de 3.862 mensen die regelmatig ontbijt aten. Dat is een niet-aangepast percentage van 10,7 procent.

 12. Er waren 41 cardiovasculaire sterfgevallen onder de 336 mensen die aangaven dat ze nooit ontbijt aten. Dat is een niet-aangepast tarief van 12,2 procent.

 13. Het verschil tussen de twee groepen in de studieperiode van 17 jaar was 1,5 procentpunt.

 14. De onderzoekers rapporteerden ook dat ze niet wisten wat deelnemers aten voor het ontbijt of dat ze hun eetgewoonten tijdens de studieperiode hadden aangepast.

Voordelen van het ontbijt

 1. De voordelen van het ontbijten worden algemeen erkend door veel van de medische gemeenschap.

 2. Ontbijten levert calorieën op om de stofwisseling van het lichaam op gang te brengen en energie te leveren die nodig is om de dag door te komen.

 3. Experts suggereren dat het overslaan van het ontbijt kan leiden tot een verhoogd risico op gezondheidscomplicaties, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk en obesitas.

 4. Lauri Wright, PhD, universitair docent volksgezondheid aan de Universiteit van Zuid-Florida, zegt dat de studie van Bao de laatste is in een lange reeks studies die suggereren dat ontbijt eten goed voor je is.

 5. "Onderzoek toont aan dat het eten van ontbijt de dagelijkse calorie-inname vermindert, de verzadiging verhoogt, de kwaliteit van ons dieet verbetert en de insulinegevoeligheid verbetert bij de maaltijden die we de rest van de dag eten," voegde ze eraan toe.

 6. "Mensen die ontbijten, hebben gezonder lichaamsgewicht. En nu is er steeds meer bewijs van het belang van ontbijt voor de gezondheid van het hart."

De dag goed beginnen

 1. Volgens de American Heart Association (AHA) hebben mensen die het ontbijt overslaan meer kans op diabetes, hartaandoeningen en hoog cholesterol.

 2. Ze hebben ook meer kans op overgewicht of obesitas, gebruiken tabak, oefenen niet regelmatig, krijgen niet de hoeveelheid aanbevolen voedingsstoffen die ze nodig hebben, en eten meer calorieën en toegevoegde suikers de rest van de dag.

 3. "Wat we eten en ook hoe we ons leven leiden, kan het lichaamsgewicht, de tailleomtrek en op zijn beurt hart- en vaatziekten beïnvloeden," zei ze.

 4. Een deel van het probleem, zelfs bij degenen die wel ontbijten, is dat veel mensen niet weten wat een gezond ontbijt is.

 5. "Een gezond ontbijt is geen enorm bord pannenkoeken met slagroom en stroop," zei Kris-Etherton.

 6. Ze suggereert dat mensen elke dag beginnen met een gezonde maaltijd. Dingen zoals volkoren granen met fruit en magere melk of avocado op volkoren toast zijn gezonde opties.

 7. Kristin Kirkpatrick, MS, RD, LD, is manager van wellnessvoedingsdiensten bij het Cleveland Clinic Wellness Institute in Ohio. Ze zegt dat haar eetgewoonten afhankelijk zijn van zonlicht.

 8. Experts zeggen dat het snel doorbreken van de nacht een belangrijk aspect van de algehele gezondheid is.

 9. "Sommige mensen denken dat het lichaam in rust geen calorieën gebruikt. Maar energie is nodig om de basis metabolische processen van het leven, zoals hartslag, te voeden. , het lichaam trekt zijn winkels uit, daarom is het belangrijk om het vasten in de ochtend te verbreken, "zei Kirkpatrick.

 10. "Breek het vasten met gezonde voedselkeuzes. Grijp een hardgekookt ei met avocadotoost. Neem Griekse yoghurt en bessenparfait. Of maak een vegetarische omelet," zei ze. "Deze gezonde keuzes houden je van energie en energie terwijl ze goed zijn voor je hart."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407