Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rood vleesproteïne versus zuivelproteïne

Maak een schuldvrij zalmmaaltijd

 1. Een goed afgerond dieet - vooral een dieet dat een gezond, slank lichaam bevordert - zou veel eiwitten moeten bevatten. Maar niet alle eiwitten zijn op dezelfde manier gemaakt. Eiwitten bestaan ​​uit kleinere bouwstenen die aminozuren worden genoemd.

 2. Sommige eiwitten hebben een meer "volledig" aminozuurprofiel dan andere, waardoor ze waardevoller zijn voor uw dieet. Compleet betekent dat ze een optimale verhouding hebben van de 20 aminozuren die in de natuur voorkomen.

 3. Zowel rood vlees als zuivel bevatten alle 20 aminozuren die nodig zijn voor de goede gezondheid van het menselijk lichaam en, als van dieren afgeleide eiwitten, worden beschouwd als de eiwitopties van de hoogste kwaliteit die u kunt kiezen. Ze delen dit onderscheid met andere dierlijke producten zoals eieren en pluimvee.

 4. Ze verschillen echter op subtielere manieren. Zuivel lijkt wat minder verteerbaar te zijn dan rood vlees, maar superieur in totale aminozuurwaarde.

Aminozuurscore

 1. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie is de eiwitverteerbaarheid gecorrigeerde aminozuurscore, of PDCAAS, de beste methode om de eiwitkwaliteit te evalueren op basis van de aminozuurbehoeften van mensen en het vermogen om eiwitten te verteren. De PDCAAS is 121 voor koemelk maar slechts 92 voor rundvlees, een gewoon rood vlees.

 2. Sommige experts beweren echter dat eiwit boven de drempel van 100 de typische aminozuurvereisten voor mensen overschrijdt. Dit betekent dat beide ongelooflijk waardevol zijn als het gaat om het vermogen van het menselijk lichaam om het voedsel te verwerken en toegang te krijgen tot de aminozuren.

Biologische waarde

 1. Nog een andere meting van eiwitkwaliteit is de biologische waarde, die de bruikbaarheid van het eiwit in een voedingsmiddel weerspiegelt. Als je vlees of zuivel eet, wordt slechts een deel van de aminozuren in je cellen opgenomen voor spiergroei, reparatie en functie.

 2. Wetenschappers kunnen de biologische waarde meten door de stikstofverhouding te berekenen die wordt gebruikt voor weefselvorming gedeeld door de stikstof die uit voedsel wordt opgenomen. Melk heeft een biologische waarde van 91 versus slechts 80 in rundvlees. Dit betekent dat het eiwit dat in melk wordt geconsumeerd iets beter is in termen van het vermogen van uw lichaam om het te gebruiken in vergelijking met dat in rundvlees.

Zuivelproteïnen

 1. Zuivelproteïne bestaat eigenlijk uit twee eiwitten: caseïne en wei. Wei maakt ongeveer 20 procent van de melk uit en levert hoge niveaus van de essentiële en vertakte aminozuren, waardoor het uitstekend is voor atletisch herstel.

 2. Je verteren wei-eiwit sneller en je cellen verwerken het sneller dan roodvlees-eiwit. Het bevat ook bioactieve ingrediënten, zoals antioxidanten en immunoglobulinen, die beschermende voordelen bieden voor cardiovasculaire aandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes en kanker.

 3. Caseïne geeft langzamer aminozuren af ​​aan de bloedbaan dan wei en rood vlees en heeft een hoge toevoer van calcium en fosfor aan voedingsstoffen. U kunt supplementen van alleen caseïne of wei kopen als u uw inname van slechts één type eiwit wilt concentreren.

 4. Zuivelproteïne bestaat eigenlijk uit twee eiwitten: caseïne en wei. Wei maakt ongeveer 20 procent van de melk uit en levert hoge niveaus van de essentiële en vertakte aminozuren, waardoor het uitstekend is voor atletisch herstel.

 5. Je verteren wei-eiwit sneller en je cellen verwerken het sneller dan roodvlees-eiwit. Het bevat ook bioactieve ingrediënten, zoals antioxidanten en immunoglobulinen, die beschermende voordelen bieden voor cardiovasculaire aandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes en kanker.

 6. Caseïne geeft langzamer aminozuren af ​​aan de bloedbaan dan wei en rood vlees en heeft een hoge toevoer van calcium en fosfor aan voedingsstoffen. U kunt supplementen van alleen caseïne of wei kopen als u uw inname van slechts één type eiwit wilt concentreren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407