Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rucola: voordelen en voeding

Wat is rucola?

 1. Rucola is een peperachtig, onderscheidend smakend groen dat afkomstig is uit het Middellandse-Zeegebied. Het is ook bekend als rucola, slaraket en Italiaanse tuinkers. Arugula is een lid van de familie Brassica of Cruciferous. Deze classificatie omvat voornamelijk kruisbloemige groenten, zoals spruitjes, boerenkool, bloemkool en broccoli.

Wat zijn de voordelen van rucola?

 1. De populariteit van Arugula heeft net zoveel te maken met zijn gezondheidsvoordelen als zijn smaak. In één studie wordt rucola aangehaald als bijzonder rijk aan middelen tegen kanker. [! 2442 => 1140 = 2!

Rucola versus andere greens

 1. In tegenstelling tot veel subtiel smakende saladegroenten, voegt de zeer onderscheidende en peperige crunch van rucola flair toe aan salades en andere koude gerechten. Net als peterselie kan het worden gekauwd om zure adem te bestrijden.

 2. Rucola kan worden gebruikt naast of in plaats van de meeste soorten sla en kruiden. Het heeft ook een opvallende bladvorm. De bloemen, zaden en bladeren van Arugula zijn allemaal eetbaar.

Hoe het te gebruiken

 1. Rucola is heerlijk rauw en kan worden gebruikt als een gezonde add-on topping voor pizza, nacho's, sandwiches en wraps.

 2. Het kan worden geserveerd als een salade met niets meer dan een scheutje extra vierge olijfolie, zout en peper.

 3. Het is ook een uitstekende basis voor meer substantiële saladerecepten. Probeer cherrytomaten, gegrilde kip en walnoten toe te voegen aan rucola voor een eiwitrijke, caloriearme maaltijd.

 4. Arugula's bladvorm en smaak maken het ook een interessante aanvulling op citrusvruchten- en bessensalades.

 5. Rucola kan worden gebruikt als alternatief voor basilicum om warme of koude pesto te maken. Dit recept maakt gebruik van rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitten met sappige resultaten.

 6. Wanneer de rucola gaar is, verliest het wat van zijn peperige punch en wordt het milder van smaak. Dit recept voegt rucola toe aan de pasta van pompoen en geitenkaas.

 7. Rucola is heerlijk rauw en kan worden gebruikt als een gezonde add-on topping voor pizza, nacho's, sandwiches en wraps.

 8. Het kan worden geserveerd als een salade met niets meer dan een scheutje extra vierge olijfolie, zout en peper.

 9. Het is ook een uitstekende basis voor meer substantiële saladerecepten. Probeer cherrytomaten, gegrilde kip en walnoten toe te voegen aan rucola voor een eiwitrijke, caloriearme maaltijd.

 10. Arugula's bladvorm en smaak maken het ook een interessante aanvulling op citrusvruchten- en bessensalades.

 11. Rucola kan worden gebruikt als alternatief voor basilicum om warme of koude pesto te maken. Dit recept maakt gebruik van rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitten met sappige resultaten.

 12. Wanneer de rucola gaar is, verliest het wat van zijn peperige punch en wordt het milder van smaak. Dit recept voegt rucola toe aan de pasta van pompoen en geitenkaas.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407