Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Salade opnieuw uitgevonden: 3 recepten om je darmen te voeden

De onderste regel

 1. "Goede" en "slechte" bacteriën worden in de wellnesswereld vaak genoemd als het gaat om darmgezondheid en spijsvertering - maar wat betekent dit allemaal?

 2. Misschien heeft u de term darmmicrobioom gehoord, die in wezen verwijst naar de bacteriën, archaea, virussen en eukaryote microben die zich in uw lichaam bevinden.

 3. Gezonde volwassenen hebben meestal meer dan 1.000 soorten bacteriën in hun darm, wat neerkomt op meer dan 100 biljoen microbiële cellen en 3 tot 5 pond (ja, pond!) Bacteriën in ons spijsverteringsstelsel.

 4. Er zijn veel van deze kleine jongens - deze bacteriecellen overtreffen menselijke cellen 10 tot 1. Bacteriën beginnen bij de geboorte te koloniseren of te groeien in het maagdarmkanaal en ze blijven daar de rest van de tijd van jouw leven.

 5. Deze triljoenen microben in de darm spelen een grote rol in basisfuncties die direct onze algemene gezondheid beïnvloeden, waaronder:

 6. Lang verhaal kort: ze beïnvloeden hoe we ons elke dag voelen.

 7. Een gelukkig en gezond microbioom regelt de darmgezondheid, dus het is belangrijk om het te voeden. Dat is waar deze drie heerlijke salades een rol spelen. Elk is gevuld met ingrediënten om je darmen gelukkig te maken - en je gezond.

Veganistische boerenkool Caesarsalade

 1. Traditionele Caesar-dressings zitten boordevol verzadigd vet en calorieën, en sommige gebruiken ijsbergsla als basis, die niet zo voedzaam is als zijn tegenhanger romaine - en nog steeds niet als voedingsstof -dense als boerenkool!

 2. Deze Caesar-salade is veganistisch gemaakt door alleen gezonde vetten, vezels en plantaardige eiwitten te gebruiken om de gewenste textuur en consistentie van traditionele Caesar-dressing te krijgen.

 3. Onderweg? Als je geen blender hebt, pureer je alle "natte" ingrediënten met de achterkant van je vork en werk je het mengsel in de snijsla of gemasseerde boerenkool.

Basil Pesto Aardappelsalade

 1. Dit is niet je gemiddelde deli-aardappelsalade! Deze frisse draai aan de klassieker maakt gebruik van pesto als dressing en ingrediënten zoals hennepzaden, voedingsgist en walnoten om je lichaam een ​​boost te geven van omega-3 vetzuren, eiwitten, magnesium, B-vitamines en kalium.

 2. Het zal je misschien verbazen dat aardappelen een darmvriendelijk voedsel zijn - en een dat je waarschijnlijk in je keuken hebt opgeslagen. Aardappelen staan ​​bekend als een rijke bron van kalium. Een enkele middelgrote gekookte aardappel bevat ongeveer 900 milligram (of iets minder dan 20 procent van de dagelijkse waarde [!DV

 3. Kalium is een elektrolyt die ons lichaam nodig heeft om gehydrateerd te blijven en spiercontracties (inclusief die in ons spijsverteringsstelsel), hartritme, pH-waarden en bloeddruk in evenwicht te houden.

 4. Voor de basilicumpesto:

Biet Ananas Salade

 1. Deze prachtige salade kan van je een bietenliefhebber maken als je niet al van deze voedzame groente geniet. Beide bieten en ananas zijn rijk aan vezels, waarvan we weten dat ze van vitaal belang zijn voor een regelmatige spijsvertering en niet te vergeten het behoud van een gezonde darmflora.

 2. Ananassen kunnen een speciale boost geven bij de spijsvertering, omdat ze een enzym bevatten dat bromelaïne wordt genoemd en dat kan helpen eiwitten af ​​te breken en spijsverteringsproblemen te verminderen.

 3. Deze sappige vrucht is rijk aan vezels, hydrateert en kan helpen een gezonde spijsvertering te stimuleren - alles in een salade die 5 minuten duurt om samen te stellen.

 4. Voor uw spijsvertering zorgen en uw darmen gezond houden is een dagelijkse praktijk die vele pijlers van gezondheid omvat - waaronder goede voeding, slaap, stressmanagement, hydratatie en lichaamsbeweging.

 5. Vooral als u een bewuste keuze maakt om meer vezelrijk geheel voedsel in uw dieet op te nemen, bent u op weg naar een goede start voor een betere darmgezondheid.

 6. Als u problemen heeft met de spijsvertering die u wilt verbeteren, raadpleeg dan altijd een geregistreerde diëtist of arts in de functionele geneeskunde die u kan helpen de oorzaak te achterhalen.

 7. McKel Hill, MS, RDN, LDN, is de oprichter van Nutrition Stripped, een gezonde website gericht op het optimaliseren van het welzijn van vrouwen over de hele wereld door recepten, voedingsadvies, fitness , en meer. Haar kookboek 'Nutrition Stripped' was een nationale bestseller en ze is verschenen in Fitness Magazine en Women's Health Magazine.

 8. Deze prachtige salade kan van je een bietenliefhebber maken als je niet al van deze voedzame groente geniet. Beide bieten en ananas zijn rijk aan vezels, waarvan we weten dat ze van vitaal belang zijn voor een regelmatige spijsvertering en niet te vergeten het behoud van een gezonde darmflora.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407