Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Selderijsap: voordelen, voedingswaarde-informatie en meer

Overzicht

 1. Selderensap is een geweldige manier om een ​​schat aan voedingsstoffen aan uw dag toe te voegen. Het is licht, verfrissend en genezend. Het geeft je energie zonder teveel calorieën aan je dieet toe te voegen. Veel mensen genieten van de smaak en de voordelen ervan.

 2. Blijf lezen om meer te weten te komen over de voedingswaarde-informatie en de voordelen van selderiesap.

Voeding selderiesap

 1. Een glas selderiesap bevat slechts ongeveer 40 calorieën. Het bevat de volgende belangrijke voedingsstoffen:

Voordelen van selderiesap voor de gezondheid

 1. Vergeet niet dat selderijsap niet de nuttige vezel bevat die de rauwe, niet-sappige groente heeft. Selderiesap is echter een geweldige manier om gehydrateerd te blijven, omdat het meestal water bevat. Hier zijn vijf manieren waarop selderiesap uw gezondheid ten goede kan komen:

 2. Studies hebben aangetoond dat extracten van selderijzaad antihypertensieve eigenschappen hebben. Selderij bevat een fytochemische stof die de weefsels van de vaatwanden ontspant. Dit veroorzaakt een verhoogde bloedstroom en kan de bloeddruk verlagen.

 3. Actieve componenten van selderij kunnen het effect van bepaalde medicijnen veranderen. Een dierstudie uit 2009 wees uit dat selderiesap beschermende effecten had bij gebruik met doxorubicine, een medicijn tegen chemotherapie dat wordt gebruikt om kanker te behandelen. Het consumeren van selderijsap had een positief effect op de behandeling met doxorubicine en verminderde schade door vrije radicalen. Het beschermde tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress wordt veroorzaakt door een onbalans van vrije radicalen en antioxidanten.

 4. Selderij is een van de belangrijkste voedselbronnen van flavonoïden. Wetenschappers onderzoeken de relatie tussen flavonoïden en de preventie van chronische ziekten. Verder onderzoek is nodig, maar een onderzoek uit 2014 wees uit dat een flavonoïde geïsoleerd uit selderij antioxiderende activiteiten had die een gunstig effect hebben op de gezondheid. De flavonoïden werden in vitro getest (met behulp van monsters in een laboratorium) en bij muizen. De antioxiderende activiteit vond plaats in het hart, de lever en de nier van de muizen.

 5. Een andere studie wees uit dat flavonoïde-extract van selderij oxidatieve stress bij ratten minimaliseerde. De oxidatieve stress werd veroorzaakt door een insecticide.

 6. Flavonoïden in selderij hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen. In een studie uit 2012 werd vooral gekeken naar het effect van sap op flavonoïden. De resultaten toonden aan dat sap een effectieve manier is om flavonoïden te consumeren.

Hoe sap van selderij te maken

 1. Het maken van selderijsap is eenvoudig. Je hebt nodig:

 2. Maak de selder schoon en verwijder eventuele bladeren. Druk de stelen door de sapcentrifuge. Drink het sap vers.

 3. Je kunt een blender gebruiken als je geen sapcentrifuge hebt. Nadat je de stengels bleekselderij tot een puree hebt gemengd, kun je een kaasdoek of zeef gebruiken om de pulp eruit te filteren.

 4. U kunt een paar ijsblokjes toevoegen of dichter bij kamertemperatuur drinken. Sap wordt meestal het beste vers geconsumeerd, maar je kunt er een aantal voor later bewaren. Dek het goed af en bewaar het maximaal twee dagen in de koelkast.

 5. Probeer verschillende kruiden en specerijen om schil aan je drankje toe te voegen als je het een beetje wilt opfleuren. Sommige mensen raden aan om selderijsap alleen te drinken, maar je kunt ook experimenteren met het toevoegen van verschillende soorten fruit en groenten, zoals komkommer, munt of limoen.

 6. Het maken van selderijsap is eenvoudig. Je hebt nodig:

 7. Maak de selder schoon en verwijder eventuele bladeren. Druk de stelen door de sapcentrifuge. Drink het sap vers.

 8. Je kunt een blender gebruiken als je geen sapcentrifuge hebt. Nadat je de stengels bleekselderij tot een puree hebt gemengd, kun je een kaasdoek of zeef gebruiken om de pulp eruit te filteren.

 9. U kunt een paar ijsblokjes toevoegen of dichter bij kamertemperatuur drinken. Sap wordt meestal het beste vers geconsumeerd, maar je kunt er een aantal voor later bewaren. Dek het goed af en bewaar het maximaal twee dagen in de koelkast.

 10. Probeer verschillende kruiden en specerijen om schil aan je drankje toe te voegen als je het een beetje wilt opfleuren. Sommige mensen raden aan om selderijsap alleen te drinken, maar je kunt ook experimenteren met het toevoegen van verschillende soorten fruit en groenten, zoals komkommer, munt of limoen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407