Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sinaasappelolie - Verbeter uw immuniteit, huidkeuken!

Voorzorgsmaatregelen

 1. Sinaasappelolie is afkomstig van de vrucht van de sinaasappelplant Citrus sinensi. Soms ook 'zoete sinaasappelolie' genoemd, is het afgeleid van de buitenste schil van de gewone sinaasappelvrucht, die al eeuwen zeer gewild is vanwege de immuunversterkende effecten.

 2. De meeste mensen zijn in aanraking gekomen met kleine hoeveelheden sinaasappelolie bij het schillen of schilferen van een sinaasappel. Als u niet bekend bent met verschillende toepassingen en voordelen van etherische olie, zult u misschien verrast zijn om te weten in hoeveel verschillende veel voorkomende producten ze worden gebruikt. Ooit zeep, wasmiddel of keukenreiniger gebruikt die naar sinaasappels rook? Dat komt omdat je ook sporen van sinaasappelolie in huishoudelijke en cosmetische producten kunt vinden om hun geur en reinigende eigenschappen te verbeteren.

 3. Waarvoor wordt essentiële etherische olie gebruikt? Het korte antwoord: zoveel dingen! Het is toegevoegd aan vele schoonheidsproducten zoals lotion, shampoo, acnebehandelingen en mondwater, omdat het antibacteriële eigenschappen en een sterke, frisse geur heeft.

 4. Bij u thuis hebt u waarschijnlijk wat meubelspray en keuken- of badkamerreinigers die ook essentiële sinaasappelolie bevatten. De olie wordt ook vaak gebruikt als een goedgekeurde smaakversterker in dranken, zoals vruchtensappen of frisdranken, hoewel er veel meer natuurlijke manieren zijn om de voordelen ervan te verkrijgen.

13 Voordelen van sinaasappelolie

 1. Sinaasappelolie bevordert ook een positievere stemming, wat handig is voor het verhogen van pijntolerantie en u helpt beter te slapen wanneer u pijnlijk of ongemakkelijk bent. Wrijf sinaasappelolie gemengd met een dragerolie op pijnlijke spieren of gezwollen gebieden om ontstekingen te verminderen.

 2. Van sinaasappelolie is ook bewezen dat het opbeurend en kalmerend werkt. Aromatherapeuten en natuurgeneeskundigen gebruiken al eeuwenlang sinaasappelolie als een mild kalmeringsmiddel en natuurlijk antidepressivum. Omdat het anxiolytische eigenschappen heeft en angstgerelateerde symptomen vermindert, kan slechts vijf minuten blootstelling aan diffuse sinaasappelolie de gemoedstoestand veranderen en de motivatie, ontspanning en duidelijkheid verbeteren.

 3. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Complimentary Therapies of Medicine, toonde aan dat olfactorische stimulatie met sinaasappel- en rozenolie fysiologische en psychologische ontspanning veroorzaakt. De studie onderzocht de effecten van etherische olie van sinaasappel en roos op de activiteit van de prefrontale cortex in de hersenen van 20 vrouwelijke deelnemers, waaruit hun mate van stimulatie of ontspanning bleek.

 4. Nadat de helft van de vrouwen gedurende 90 seconden was blootgesteld aan diffusie van sinaasappel- en rozenolie, ervoeren ze een significante afname van de oxyhemoglobineconcentratie in de rechter prefrontale cortex van de hersenen, vergeleken met de controlegroep, wat resulteerde in toenames van "comfortabele", "ontspannen" en "natuurlijke" gevoelens. (7)

 5. Een andere studie die ook in 2014 werd gepubliceerd, toont aan dat aromatherapie met C. aurantium olie "een eenvoudige, goedkope, niet-invasieve en effectieve interventie is om angst tijdens de bevalling te verminderen." (8)

 6. Verspreidende sinaasappelolie in uw huis, wat toe te voegen aan uw douchewas of parfum of het direct in te ademen kan uw humeur opheffen en ontspanning veroorzaken. Oranje etherische olie heeft een direct effect op het reuksysteem van de hersenen dat snel emotionele reacties oproept.

 7. Is essentiële etherische olie goed voor slaap? Dat kan het zeker zijn! Omdat onderzoek heeft aangetoond dat sinaasappelolie zowel opbeurend als kalmerend is, is het een geweldige geur om je humeur 's ochtends op te vrolijken of je zenuwen te kalmeren na een lange dag. Een systematisch overzicht van essentiële oliën gepubliceerd in 2015 bevat zoete sinaasappel op de lijst van nuttige oliën voor slapeloosheid. (9)

 8. Probeer de essentiële etherische olie vóór het slapen te verspreiden voor een betere nachtrust.

 9. U kunt ook sinaasappelolie voor de huid gebruiken! Van citrusvruchten is bekend dat ze een hoog vitamine C-gehalte bieden dat de huid helpt beschermen en genezen, waardoor sinaasappels een van de beste vitamine C-voedingsmiddelen zijn die er zijn. Sinaasappelolie is, net als andere citrusoliën, afkomstig van de schil van het fruit en onderzoek toont aan dat sinaasappelschil nog hogere niveaus van vitamine C bevat dan het fruit zelf! (10) Dit betekent dus dat essentiële etherische olie ook zeer gunstig is voor het bestrijden van tekenen van veroudering zoals rimpels en donkere vlekken, omdat het hoge vitamine C-gehalte betekent dat het kan helpen de productie van collageen te bevorderen. (11)

 10. Kun je sinaasappelolie op je huid gebruiken? Je kunt een heel kleine hoeveelheid sinaasappelolie op je gezicht aanbrengen samen met een dragerolie, maar zorg er eerst voor dat je een huidtest uitvoert om negatieve reacties te voorkomen. Probeer het te combineren met andere huidherstellende oliën zoals wierookolie en tea tree olie.

 11. Van sinaasappelolie is aangetoond dat het effectief bacteriën bestrijdt die puistjes veroorzaken. Omdat we nu antimicrobiële resistente bacteriestammen zien die uitbraken veroorzaken, is het zo belangrijk om gezondere, natuurlijke oplossingen zoals sinaasappelolie te vinden om te gebruiken als een huismiddeltje tegen acne. (12)

 12. Vergeet niet dat een heel klein beetje een lange weg gaat, dus gebruik een kleine hoeveelheid in combinatie met kokosolie op een watje die u op het getroffen gebied kunt aanbrengen. Roodheid, pijn en zwelling van acne zouden ook moeten verbeteren, terwijl u uitdroging van chemische ingrediënten voorkomt die bij de meeste commerciële acnebehandelingen voorkomen. Probeer het te gebruiken met andere krachtige oliën zoals geraniumolie of kaneelolie.

 13. Omdat sinaasappelolie bacteriegroei kan bestrijden, kan het helpen tanden en tandvlees tegen infecties te beschermen. (13) Het is ook gebruikt om een ​​zere keel te verzachten voor snelle verlichting bij gorgeld met water en zout.

 14. Je kunt ook kokosolie proberen te trekken met een paar druppels sinaasappelolie gemengd met pure kokosolie. Deze toevoeging van citrusvruchten maakt de smaak en geur van olietrekken ook aangenamer!

 15. 13. Cancer Fighter

 16. Wat zijn de voordelen van essentiële etherische olie? Er zijn veel! Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen van deze indrukwekkende citrusolie.

 17. Limoneen, een monocyclische monoterpeen die aanwezig is in sinaasappelschilolie, is een krachtige verdediger tegen oxidatieve stress die ons immuunsysteem negatief kan beïnvloeden. Sinaasappelolie heeft zelfs kankerbestrijdende eigenschappen, omdat is aangetoond dat monoterpenen zeer effectieve chemopreventiemiddelen zijn tegen tumorgroei. (1)

 18. Essentiële oliën gemaakt van citrusvruchten bieden het potentieel voor volledig natuurlijke antimicrobiële stoffen voor gebruik bij het verbeteren van de veiligheid van voedingsmiddelen. Oranje olie bleek de proliferatie van E. coli-bacteriën te voorkomen in een onderzoek uit 2009 dat werd gepubliceerd in het International Journal of Food and Science Technology. E. coli, een gevaarlijk type bacterie dat aanwezig is in besmet voedsel zoals sommige groenten en vlees, kan ernstige reacties veroorzaken wanneer het wordt ingenomen, waaronder nierfalen en mogelijk de dood. (2)

 19. Een andere studie uit 2008, gepubliceerd in de Journal of Food Science, toonde aan dat sinaasappelolie de verspreiding van salmonellabacteriën kan remmen, omdat het krachtige antimicrobiële verbindingen, met name terpenen, bevat. (3) Salmonella kan gastro-intestinale reacties, koorts en ernstige bijwerkingen veroorzaken wanneer voedsel onbewust wordt besmet en geconsumeerd.

 20. Sinaasappelolie heeft een natuurlijke frisse, zoete, citrusgeur die uw keuken vult met een schone geur. Tegelijkertijd is het, wanneer het is verdund, een geweldige manier om werkbladen, snijplanken of apparaten schoon te maken zonder bleekmiddel of agressieve chemicaliën te gebruiken die in de meeste producten voorkomen.

 21. Voeg een paar druppels toe aan een spuitfles samen met andere reinigingsoliën zoals bergamotolie en water om uw eigen sinaasappeloliereinigingsmiddel te maken. Je kunt ook oranje olie gebruiken voor mieren, want deze doe-het-zelf-reiniger is ook een geweldig natuurlijk mierenwerend middel.

 22. Sinaasappelolie is een natuurlijke remedie voor hoge bloeddruk en kan de bloedstroom verbeteren en hypertensie bestrijden, enkele van de grootste risicofactoren voor hartaandoeningen. Een studie gepubliceerd in 2014 vergeleek de effecten van menselijke proefpersonen die frisse lucht inhaleerden in vergelijking met essentiële etherische olie. Ze ontdekten dat de mensen die de sinaasappelolie inhaleerden, significante verlagingen van zowel hun systolische als diastolische bloeddruk ervoeren. Bovendien was een "gevoel van comfort" aanzienlijk groter tijdens het inademen van de essentiële etherische olie dan tijdens het inademen van frisse lucht. (4)

 23. Vanwege zijn mogelijkheden om bloed te kiezen, kan het ook nuttig zijn voor het verbeteren van het lage libido, het verminderen van pijn door hoofdpijn en het verlagen van PMS-gerelateerde symptomen.

 24. Gebruik sinaasappelolie met een dragerolie om een ​​zelfgemaakte massageolie te maken die in de buik kan worden gewreven om de bloedstroom te verbeteren.

 25. De sterke ontstekingsremmende effecten van sinaasappelolie zijn onderzocht met betrekking tot de effecten hiervan op pijnbestrijding, infectie en chronische obstructieve longziekte. Van verschillende populaire ontstekingsremmende oliën, waaronder citroen-, dennen- en eucalyptusolie, heeft sinaasappelolie zelfs de grootste vermindering van ontstekingen aangetoond. Dit werd aangetoond in een in vitro-onderzoek uit 2009 dat werd gepubliceerd in het European Journal of Medical Research dat het antioxidantpotentieel van verschillende essentiële oliën, waaronder sinaasappelolie, onderzocht. (5)

 26. Als u last heeft van spier-, bot- of gewrichtspijn, kan sinaasappelolie ontstekingsreacties uitschakelen die zwelling in weefsel verhogen, waardoor het een natuurlijke remedie is voor bot- en gewrichtspijn.

 27. Een gerandomiseerd klinisch onderzoek dat in 2017 werd gepubliceerd, keek naar de effecten van aromatherapie met sinaasappelolie op patiënten die op de spoedafdeling van een ziekenhuis werden opgenomen voor botbreuken. De onderzoekers deden slechts vier druppels sinaasappelolie op een kussen en spelden het aan de kraag van elke patiënt iets minder dan acht centimeter van het hoofd. Het oude kussen met etherische olie werd elk uur vervangen door een nieuw kussen en de pijn en vitale functies van de patiënt werden elk uur gedurende minimaal zes uur gecontroleerd.

 28. Al met al concluderen de onderzoekers: "Aromatherapie met sinaasappelolie kan pijn verlichten bij patiënten met gebroken ledematen, maar heeft geen effect op hun vitale functies. Daarom kan aromatherapie met sinaasappelolie als complementair worden gebruikt medicijnen bij deze patiënten. " (6)

 29. 8. Betere slaap

Hoe te kiezen Gebruik oranje olie

 1. Om de meeste voordelen van sinaasappelolie te krijgen, zoekt u er een die met behulp van een koudgeperste methode is afgeleid van de werkelijke schil van de sinaasappel. Dit behoudt de warmtegevoelige antioxidanten en actieve ingrediënten die gemakkelijk kunnen worden vernietigd tijdens de verwerking en stoomdestillatie.

 2. Omdat het extract uitsluitend afkomstig is van de buitenste laag van de sinaasappel, die wordt blootgesteld aan de omgeving waarin het groeit, is het ook belangrijk om te zoeken naar organische, koudgeperste sinaasappelolie om chemische toxiciteit te voorkomen . Dit type wordt gemaakt door krachtig in de schil van sinaasappels te knijpen die zijn gekweekt zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden.

 3. Uit mijn etherische oliegids, hier zijn verschillende methoden om thuis veilig oranje olie te gebruiken:

 4. Vraagt ​​u zich af waar u sinaasappelolie kunt kopen? Het is niet moeilijk om online essentiële etherische olie of bij uw plaatselijke gezondheidswinkel te vinden. Zorg er altijd voor dat u een hoogwaardige, 100% pure, therapeutische kwaliteit sinaasappelolie koopt, zodat u er het maximale uit kunt halen en ook dat het echt een veilige eetbare sinaasappelolie is. Je kunt sinaasappelolie gebruiken om te koken als het van hoge kwaliteit is, zoals ik zojuist heb beschreven.

 5. Hoe maak je sinaasappelolie? Thuis kun je een basisolie zoals olijfolie met sinaasappelschillen doordrenken, maar dit is helemaal niet hetzelfde als pure essentiële sinaasappelolie. Voor het maken van sinaasappelolie zoals je die in winkels of online vindt, is gespecialiseerde apparatuur vereist, dus het is echt de moeite waard om een ​​professionele sinaasappelolie van hoge kwaliteit te kopen om de best mogelijke, zuiverste versie te krijgen.

Geschiedenis en interessante feiten

 1. Hebt u ooit de kleine hoeveelheid olie opgemerkt die uitlogt wanneer deze in een sinaasappel wordt gesneden of de schil "omhult" om de buitenste schil in recepten te gebruiken? De sterke smaak en het aroma die uit de oliën komen, zijn precies wat geconcentreerd is in oranje etherische olie. Een krachtige formule van de actieve ingrediënten van sinaasappel is verantwoordelijk voor zijn genezende eigenschappen.

 2. Als een volledig natuurlijke methode voor het verbeteren van de immuunfunctie en het bestrijden van verschillende kwalen, is sinaasappelolie een populaire remedie in de volksgeneeskunde in de Middellandse Zee, India en China voor honderden, zo niet duizenden, jaar. Door de geschiedenis heen is sinaasappelolie gebruikt om wijdverspreide aandoeningen te behandelen, waaronder: slechte spijsvertering, chronische vermoeidheid, depressie, mond- en huidinfecties, verkoudheid, griep en een laag libido.

 3. Sinaasappelolie wordt vaak gebruikt in groene pesticiden voor ongediertebestrijding. Het is vooral bekend voor het op natuurlijke wijze doden van mieren en ook voor het wegwerken van hun geur-feromoonpaden en het helpen voorkomen van herinfestatie. (17)

 4. Omdat het zeer krachtig is, kan de olie reacties op de huid veroorzaken wanneer u het direct gebruikt, dus begin met een kleine hoeveelheid en zorg ervoor dat u geen roodheid, zwelling of netelroos ervaart . Het is een goed idee om een ​​"huidpleistertest" uit te voeren op een klein stukje huid - bijvoorbeeld uw onderarm - voordat u het gebruikt op grotere plekken of gevoelige plekken zoals uw gezicht.

 5. Als u allergisch bent voor sinaasappels of andere citrusvruchten, moet u geen sinaasappelolie gebruiken, die zowel intern als extern ernstige reacties kan veroorzaken. Wees ook voorzichtig wanneer u het lokaal op uw kinderen gebruikt of als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft. Essentiële oliën zijn krachtig en hebben een wisselwerking met andere medicijnen, dus raadpleeg uw arts als u niet zeker weet hoe het gebruik van sinaasappelolie een bestaande gezondheidstoestand zoals kanker, hartaandoeningen, leverschade of huidaandoeningen zal beïnvloeden.

 6. Een ander ding om in gedachten te houden is dat citrusoliën de effecten van blootstelling aan UV-licht op de huid kunnen vergroten. Het is een goed idee om tot 12 uur na het aanbrengen van de olie op je huid direct zonlicht of UV-stralen te vermijden, zodat je geen brandwonden ervaart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407