Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Slechts 1 maand stoppen met alcohol heeft blijvende voordelen

Slechts 1 maand stoppen met alcohol heeft blijvende voordelen

 1. Droog januari is een initiatief van de liefdadigheidsorganisatie Alcohol Change United Kingdom, dat mensen aanmoedigt om aan het begin van het jaar 1 maand alcohol te proberen op te geven.

 2. Hoewel het goede doel dat deze inspanning stimuleert, in het VK is gevestigd, beloven duizenden mensen over de hele wereld om elk jaar aan deze campagne deel te nemen.

 3. Het is redelijk logisch om aan te nemen dat het stoppen van alcohol gedurende 31 dagen alleen de gezondheid ten goede kan komen, omdat regelmatig drinken een belangrijke risicofactor is voor onder andere kanker, leverziekte en hart- en vaatziekten.

 4. Nu toont een onderzoek door onderzoekers van de Universiteit van Sussex in Falmer, VK, aan hoeveel alcohol overslaan gedurende 1 maand je leven kan verbeteren en concludeert dat deze voordelen langdurig zijn.

 5. Uit het onderzoek, dat Dr. Richard de Visser van de Universiteit van Sussex leidde, bleek dat mensen die deelnamen aan Dry januari in 2018 hogere energieniveaus en gezonder lichaamsgewicht meldden. Ze voelden ook minder behoefte aan alcohol, zelfs enkele maanden na deelname aan dit initiatief.

1 alcoholvrije maand verhoogt de gezondheid op lange termijn

 1. Dr. de Visser en het team analyseerden gegevens die ze van deelnemers van Dry January verzamelden in drie online enquêtes. In totaal hebben 2.821 mensen een enquête ingevuld toen ze zich begin januari voor de campagne registreerden. In de eerste week van februari hebben 1.715 deelnemers een enquête ingevuld en 816 deelnemers hebben in augustus 2018 aanvullende gegevens ingediend.

 2. De onderzoekers ontdekten dat het een maand stoppen met alcohol de deelnemers hielp hun aantal drinkdagen later dit jaar te verminderen. Het aantal daalde van gemiddeld 4,3 dagen per week vóór deelname aan Dry januari tot gemiddeld 3,3 dagen per week daarna.

 3. Beste apps om te stoppen met het drinken van alcohol Wilt u stoppen met drinken? Deze apps kunnen helpen. Lees nu Bovendien werden mensen die een maand teetotaal gingen ook later in het jaar veel minder vaak dronken. De tarieven van overmatig drinken daalden van gemiddeld 3,4 keer per maand bij aanvang tot gemiddeld 2,1 keer per maand.

 4. Deelnemers van Dry January leerden zelfs ook minder te drinken. Ze gingen van gemiddeld 8,6 eenheden alcohol per drinkdag bij aanvang tot 7,1 eenheden alcohol later per dag.

 5. "De eenvoudige handeling van het nemen van een maand alcohol helpt mensen op de lange termijn minder te drinken; tegen augustus melden mensen één extra droge dag per week," merkt Dr. de Visser op.

 6. "Er zijn ook aanzienlijke onmiddellijke voordelen: negen op de 10 mensen besparen geld, zeven op de 10 slapen beter en drie op de vijf verliezen gewicht," voegt hij eraan toe.

 7. Belangrijke voordelen zijn echter ook beschikbaar voor degenen die alcohol voor kortere periodes opgeven. Een alcoholvrije maand zou beter zijn, maar zelfs minder dan dat kan de gezondheid van een persoon nog verbeteren, zegt Dr. de Visser.

 8. "Interessant is dat deze veranderingen in alcoholgebruik ook zijn waargenomen bij de deelnemers die er de hele maand niet in zijn geslaagd om alcoholvrij te blijven - hoewel ze een beetje kleiner zijn. dat het echte voordelen heeft om alleen maar droog januari te voltooien, "benadrukt de onderzoeker.

Een lange lijst met voordelen

 1. De mensen die vorig jaar aan Dry deelnamen, merkten tal van geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoordelen op, evenals een "gezondere" bankrekening. Specifieker:

 2. "Het mooie van droog januari is dat het niet echt om januari gaat. 31 dagen alcoholvrij zijn, leert ons dat we geen alcohol nodig hebben om plezier te hebben, te ontspannen, te socialiseren , "zegt Dr. Richard Piper, de CEO van Alcohol Change UK.

 3. "Dat betekent dat we de rest van het jaar beter in staat zijn beslissingen te nemen over ons drinken en voorkomen dat we meer gaan drinken dan we eigenlijk willen", merkt Dr. Piper op.

 4. "Velen van ons kennen de gezondheidsrisico's van alcohol - zeven vormen van kanker, leveraandoeningen, psychische problemen - maar we zijn ons er vaak niet van bewust dat minder drinken meer directe voordelen heeft. Beter slapen, energieker voelen, geld besparen, een betere huid, afvallen ... De lijst gaat maar door. "

 5. Dus, of het nu in januari of later in het jaar is, misschien wilt u proberen een maand of zelfs een paar weken alcohol te ruilen voor thee, sap of water. Het zou je gelukkiger en gezonder kunnen maken, en je bankrekening zal je ook bedanken.

 6. De mensen die vorig jaar aan Dry deelnamen, merkten tal van geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoordelen op, evenals een "gezondere" bankrekening. Specifieker:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407